Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2018 10:55 - Случайности ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
0



 .....

Оставката на министър Петкова е бушончето, което изгърмя, за да се предпази Бойко Борисов. Онзи, който е спрял цялата сделка и знае за какво става въпрос излезе пак в бяло като заточи виновника. 
/ Таско Ерменков/

....

Големият проблем е, че във времето държавата се изтегли от електроразпределителните дружества, за да няма контрол в тях. Държавата сама си е вързала ръцете и сега се прави на ощипана", каза Проданов. "Това е гигантски проблем, очевидно премиерът използва бушон в лицето на Теменужка Петкова. Имам чувството, че живеем в Османската империя, където каквото и да стане, винаги го отнася везирът, а не султанът", добави Проданов. 

По думите му проверките на сделката няма да доведат до нищо. Проверките до нищо няма да доведат, вероятно и Борисов е замесен, счита той“
/Константин Проданов/

.....

По думите на политическия анализатор Росен Карадимов оставката на Теменужка Петкова е странен и нелогичен ход. Никой не разбра мотивите за този ход. Познанството с тази жена не е сериозен мотив, по-скоро мисля, че става дума за панически ход. Самият факт, че една такава сделка може да доведе до оставката на министъра на енергетиката, показва, че това не е регулярна сделка. Става дума за структуроопределящо предприятие с 2 млн. български потребители. Навсякъде по света е нормално държавата да има отношение към такава сделка, преди тя да бъде сключена, а не след това. Думите на Корнелия Нинова, че държавата е трябвало да купи ЧЕЗ, се посрещнаха с ирония, но точно това направи един десен Орбан в Унгария. Нормално е структуроопределящите сфери в държавата да бъдат под неин контрол, заяви Карадимов. 
/Росен Карадимов/
.....

Оставката на Теменужка Петкова е успокоителен ход. Във време на криза се прави кръвопускане с надеждата, че ще се успокои организмът, каза по БНТ социалният антрополог Харалан Александров. Острите престрелки в политиката ни са предизвикани от БСП и от социологическите агенции виждаме, че вече дават резултат. Този път Нинова намери много добър повод за атака. Вече никой не вярва, че става дума за икономически отношения между продавач и купувач, всички смятат, че има политическа намеса, заяви Александров. 
/Харалан Александров/ .....

Второто косвено доказателство според Зарков в случая е оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Това не може да е само защото са приятелки с купувача на ЧЕЗ. Приятелството само по себе си не е наказуемо, би било наказуемо, ако това приятелство е спомогнало по някакъв начин за реализирането на тази сделка. Депутатът от левицата отбеляза, че съмненията в случая биха останали със или без оставката на енергийния министър. Според него не може 12 часа след избухването на скандала министър да подава оставка и малко по-късно правителството да твърди, че няма нищо общо, заяви Крум Зарков.


.....
"Лидове новини": Сделката за ЧЕЗ се финансира и от руско-грузински бизнесмен, името му е в Paradise papers

Много подобна схема беше използвана и при закупуването на БТК преди две години, твърди изданието



.....




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6187470
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930