Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2020 07:07 - Тихо и скромно премина вчерашният ден ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1183 Коментари: 15 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2020 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                               .....

                   То, на тях, не би им подхождала фалшивата фатмашка помпозност...


         Комунисти сатрапи разстрелват 11 горяни и славния командир на отряда Търпана

    image  
На днешната дата преди 69 години са изпълнени смъртните присъди на 10 горяни от легендарния сливенски отряд „Георги Бенковски“. Според запазени документи разстрелът е извършен около 22 часа в местността " Могилските гробища", край Стара Загора. Сред жертвите е и командирът на отряда Георги Маринов Стоянов – Търпанов, популярен и като Бенковски. Другите четници са: Иван Спасов Христов, Паскал Петров, Димо Ванчев, Борис Рачев, Митьо Ганев Митев, Митьо Славов, Жельо Господинов, Петко Минков, Кольо Вълев и Диньо Иванов.

Отрядът на Търпана е разбит на 31 май срещу 1 юни същата година в месността Невеща в Сливенския балкан. Горяните са обградени, а в операцията срещу враговете на народа са изпратени 8 хил. войници и 7 хил. запасняци. Акцията се ръководи

лично от Вълко Червенков

и министъра на вътрешните работи Георги Цанков. 

Завързва се престрелка. Командирът е ранен, а Величко Илиев, Кольо Иванов Илиев и Илия Вичев са убити в гората. Гъстата утринна мъгла помага на горяните да се измъкнат от засадата. Командирът Бенковски предлага да се пръснат на групи в Балкана и да се изтеглят по посока изток към Петолъчката. Тактиката им се оказва първоначално успешна, но целият район е блокиран, а агентите на милицията са заложили и друг капан на нелегалните.

Най-зловещото предателство е извършено от Василка Димитрова

Тя е съпруга на горянина Иван Димитров Барабанчика от Сливен. Той е един от първите членове на отряда, но жена му е дъщеря на активен комунист и предпочита да предаде съпруга си, но не и партията. По уговорена с ДС схема Василка тръгва из сливенските села където са се укрили горяните след битката. Убеждава ги, че е дошла да ги спаси и с камион да ги изведе към Гърция. Приемат думите й като истина, вярвайки, че е жена на свой. Преоблечени като жътвари, около 15 души от отряда се качват в камиона с надежда да се спасят. Остават обаче като попарени, когато машината спира, а те се оказват в двора на затвора, обградени от милиция.

Друга част горяни са заловени на различни места и откарани в милицията в Чирпан.

Трета част от разбития отряд, заедно с командира Бенковски успяват да се придвижат до село Първенец, Пловдивско, с надежда по-късно да се прехвърлят през Родопите в гръцко. Там Търпана е приютен уж от ятаци, но всъщност се оказва в капан. Докато разказва на маса как е убил с пистолета си двама офицери комунисти, белезници щракват на ръцете му. Някои от заловените горяни са убити след побоища и изтезания още първите дни след залавянето им в милицията и затвора.

Процесът срещу враговете на партията протича в четири дела. Всички са 

съдени за антидържавна дейност

По първото №1003 съдът заседава в Стара Загора. На 12 декември 1951 година са осъдени на смърт 11 човека от отряда, а още същата вечер присъдите са изпълнени.

По дело №1015 процесът се води в Сливен в зала „Зора“. По него са и издадени три смъртни присъди – на Радко Иванов, Цоньо Велев и Георги Стоянов Русев.

По дело №1052 на смърт е осъден само Тоньо Стоянов Дичев, а по дело № 1034 – Тодор Тенев. На всички смъртници им е наложено и 100% конфискация на имуществото. Другите заловени, но останали живи горяни получават присъди между 10 и 20 години затвор.

Държавните обвинители са прокурорите Динко Пейчев и Жеко Тилев, баща на скандалния бизнесмен от зората на демокрацията Атанас Тилев.

Съдията произнесъл 17 смъртни присъди е Радослав Радев. Активно действали по разгрома на отряда по линия на ДС и МВР са Кънчо Богданов, Иван Войников, Тодор Кавръков, Христо Зехирев, Иван Рашев. От София пристигат специално познавачите на борбата с бандитизма – Веселин Райков, Сашо Вацев и Владимир Гогов. Имената на тези сатрапи,

убивали от любов към партията

не трябва да бъдат забравяни от родолюбците.

68 години по-късно, обаче, дори и моралната справедливост в България изглежда непостижима и невъзможна.

Темата за Горянското движение в България е една от най-премълчаваните, малко позната и почти неизследвана. Реално то се оказва първият автентичен народен бунт в страните от Източна Европа, минали под ботуша на Сталин и Съветската червена армия. Много години преди Унгарските събития и Пражката пролет горяните в България казват „не“ на кървавия комунизъм и с оръжие излизат в Балкана, организирайки мощна съпротива в цялата страна. Нарекли са се горяни, за да демонстрират ясната разлика с фаворизираните партизани-шумкари, които вече управляват с терор България.

Комунистическият режим винаги се е страхувал и никога не е искал да официализира Горянското движение, защото то му отнемаше ореола на най-верния сателит на Кремъл, който все пак е допуснал съпротива срещу „народната власт“. На българите обаче тази половинвековна манипулация отне правото да се чувстват горди, че не са малодушен и робски народ, а първи в така наречения социалистически лагер са вдигнали глави за свобода.
                                                                           ...

                                 Е, аз саморъчно подчертах онези три срамотни думи,
                               никакъв героизъм не се изискваше за това действие то,
                                              не е като да наречеш някого ... фашист.

                                                                           .
                                                                    / точка / 



Гласувай:
4



1. анонимен - Ето горяните бяха истински бълг...
13.12.2020 08:23
Ето горяните бяха истински българи!
Браво, че припомняш тоя подвиг!
Ще кача и аз постинг за тях и за антибългарите шумкари.
цитирай
2. getmans1 - А, „ЧовЕчето с юмручЕто„ в Прези...
13.12.2020 08:28
А, „ЧовЕчето с юмручЕто„ в Президентството нека си ровичка с треперещи пръстчета из настолното календарче на ПАРТИЗДАТ и да търси дата кога да се изтъпанчи с гвардейската рота на някое мегданче...
цитирай
3. анонимен - Човечето е избран от комунягите и е ...
13.12.2020 08:35
Човечето е избран от комунягите и е тяхна подлога, но ще се оттече в канала догодина.
цитирай
4. getmans1 - . . . Ето и едно мнение от ФБ за прее...
13.12.2020 10:14
... Ето и едно мнение от ФБ за преексплоатирането на израза „българския народ„ което много ми допадна ... Нищо, че е доказана товароносимостта на неговата гърбина да не забравяме, че всико на този свят има срок на годност...

Милен Максимов

„Чета отново и отново (а и сам пиша тук таме) за „българския народ”...
"Българският народ" направил това или онова, "българският народ" спасил или неспасил, предал, създал, депортирал, изградил, съборил...

"Българският народ"

И се питам, що е то? По-точно, кой е той, за кого всъщност става дума?
Чудя се, като каже днес някой "българският народ", какво разбираме под това...?
Аз с Джамбазки, с Каракачанов, със Сидеров и Йоло Денев, със Слави Трифонов и Ангел Симов, с Иво Христов и Шаренкова... към един и същ б ъ л г а р с к и _ н а р о д ли се числим?

И бива ли да бъдем обединявани в едно абстрактно хем отегчаващо вината, хем снемащо всички вини множество?
Струва ми се, че не.
Затова нека отчитаме и съдим индивидуално за всекиго, според сторено и несторено, а пък „българския народ” да го оставим за приказките и народните песни.
За да не се случи тъй, че един ден светът да го споменава само във вицовете.„
цитирай
5. vencivaleri1951 - Също се присъединявам
13.12.2020 11:01
на Милен Максимов, защото народът бе в окопите на Дойран и разстрелян около Владая, а шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера, а заради шушумигите говорещи от името на народа , народът бе осъден като агресор и съюзник на политическата мегаломания на Хитлер.

В постинга на стопанина на блога четем за горянина Търпанов, който обаче няма нищо общо със социалната платформа, база па горянското движение, който протест, краен протест е справедлив. Този протест не е политически едноцветен и в него участват не малко комунисти, леви земеделци , анархисти и т н...Не бива и не е исторически коректно да се свързва горянското движение с бандите от окървавени военни/предимно от полиция и жандармерия/ , които наистина успяват да оглавят движението .
И конкретно за отряда на Търпанов

Той , както правилно е написал авторът на постинга е обграден и без шанс да не бъде разбит. За да няма излишни жертви началникът на горското стопанство, заедно с младо момче, което знае точно местоположението на отряда отиват като парламентьори и с предложение към бунтовниците да се предадат , та да няма жертви. Болшинството от отряда са разколебани и склонни да сложат оръжие.
За Търпанов и още няколко човека това не е шанс , защото са преследвани и осъдени за действия преди 9ти септември като участници в наказателните отряди и след 9ти , като участници във въоръжени банди. За да няма връщане назад , убиват двамата парламентьори и един от горяните , който убедено подкрепя мирното разрешаване на въпроса. По натам нещата се развиват както се описват в постинга.
Горският е Ангел Тунев-баща на бивш директор на БНР -Вячеслав Тунев . От последния знам историята
цитирай
6. getmans1 - КРАЙНО НЕУДАЧЕН МОМЕНТ СИ ИЗБРАЛ ДА ПОУЧАВАШ ...
13.12.2020 11:14
... а, още помалко да обясниш в качеството на какъв го правиш ... Червените фашисти трябва да сте много благодарни на истинските фашисти, че успяхте да се маскирате като уж АНТИФАШИСТИ ... Присвоихте си и правото да говорите ОТ ИМЕТО НА НАРОДА забравяйки колко престъпления извършите зад широкият народен гръб.

... АКО народът ви беше припознал щеше да ви последва още 23-та година и нямаше да има нужда чужда армия да ви курдисва на власт... ВЗЕМИ И ПРОЧЕТИ ПАК „ПОЗИВ-ПРИЗИВА„ НА АНТОН СТРАШИМИРОВ И ВЗЕМИ ГО АСИМИЛИРАЙ ЗАЩОТО ТАМ, Е НАПИСАНО ПРЕДЕЛНО ЯСНО...


vencivaleri1951 написа:
на Милен Максимов, защото народът бе в окопите на Дойран и разстрелян около Владая, а шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера, а заради шушумигите говорещи от името на народа , народът бе осъден като агресор и съюзник на политическата мегаломания на Хитлер.

В постинга на стопанина на блога четем за горянина Търпанов, който обаче няма нищо общо със социалната платформа, база па горянското движение, който протест, краен протест е справедлив. Този протест не е политически едноцветен и в него участват не малко комунисти, леви земеделци , анархисти и т н...Не бива и не е исторически коректно да се свързва горянското движение с бандите от окървавени военни/предимно от полиция и жандармерия/ , които наистина успяват да оглавят движението .
И конкретно за отряда на Търпанов

Той , както правилно е написал авторът на постинга е обграден и без шанс да не бъде разбит. За да няма излишни жертви началникът на горското стопанство, заедно с младо момче, което знае точно местоположението на отряда отиват като парламентьори и с предложение към бунтовниците да се предадат , та да няма жертви. Болшинството от отряда са разколебани и склонни да сложат оръжие.
За Търпанов и още няколко човека това не е шанс , защото са преследвани и осъдени за действия преди 9ти септември като участници в наказателните отряди и след 9ти , като участници във въоръжени банди. За да няма връщане назад , убиват двамата парламентьори и един от горяните , който убедено подкрепя мирното разрешаване на въпроса. По натам нещата се развиват както се описват в постинга.
Горският е Ангел Тунев-баща на бивш директор на БНР -Вячеслав Тунев . От последния знам историята

цитирай
7. get - Дорогой МОЙ БЛИЗНЕЦ :)))) На ваш на "vencivaleri1951" ПЯТiь" номер ? Друг мой ...?
13.12.2020 12:12
vencivaleri1951 написа:
...шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера ...


Тъй СНОВА ОКАКАЛьСЯ (!? :))))) !!!!

Прощай дорогой - но няма как, с мълчание да подмина този факт?

Факт ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВАЩ ни, ниската ви ерудираност ИНАК НЕ-ПРЕЧЕЩА ВИ ДА СПОРИТЕ с арогантността НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ?!

За да не се излагаш и за в бъдеще ТИ ОБЯСНЯВАМ, че Абвера НЕ Е ВЕРМАХТ - А?

Abwehr(а) е? — орган военной разведки и контрразведки Германской империи, Веймарской республики и Третьего рейха! :)))) :))))!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Приема се
13.12.2020 13:16
От лапсус никой не е защитен


get написа:
vencivaleri1951 написа:
...шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера ...


Тъй СНОВА ОКАКАЛьСЯ (!? :))))) !!!!

Прощай дорогой - но няма как, с мълчание да подмина този факт?

Факт ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВАЩ ни, ниската ви ерудираност ИНАК НЕ-ПРЕЧЕЩА ВИ ДА СПОРИТЕ с арогантността НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ?!

За да не се излагаш и за в бъдеще ТИ ОБЯСНЯВАМ, че Абвера НЕ Е ВЕРМАХТ - А?

Abwehr(а) е? — орган военной разведки и контрразведки Германской империи, Веймарской республики и Третьего рейха! :)))) :))))!

цитирай
9. vencivaleri1951 - Гетьо,
13.12.2020 13:35
И тук ще се съглася с теб, че и властимеещите след 9 ти септември също спекулираха с народа- Народна република,народен съд, народна власт, народна милиция, народна армия...Спекулираха защото се отдалечиха на километри от суверена. Спрях до ВСВ защото героят който ти презентираш живее и оформя светогледа си в това време. По време на следствие и съд , на въпроса за целта на движението , отговорът е връщането на страната от преди 34та година-има предвид устройството на държавата във военен режим. Това е светогледът му. Той така разбира нещата и за това ръцете му са в кръв. По абсолютно същият начин за съжаление разсъждават и голяма част от актива на БКП до към 60те години. Подли са не военните, революционните години , а следвоенните, следреволюционните. Българите сравнително малко сме засегнати и от войни/като жертви/ и от революции и за това не осъзнаваме катастрофите в цялост. Тези , които са засегнати , не са така радикални, като тези които са "минали метър" покрай събитията. Споменах за Тунев , журналиста. Той е женен за твоя съгражданка лекар, а шурето му е син на Петковист, който е лежал по затвори, лагери и т н вкл и съдействал на горяните. На първо четене , би трябвало да се ненавиждат, но имат силна връзка.
Писал съм , че сме съседи на Крапчеви. Е в тяхната къща днес потомци на Крапчеви и Малееви живеят като добро семейство.
Ти търсиш противопоставянето и най -вероятно е защото си потомък на миналите метър покрай събитията. Как можеш да съпоставяш Вапцаров с този човек? Лесно се " рисуват" и ваят герои.
Кой кой е ,наистина този път решават хората.
Марин може още сто пъти да "разстреля" Вапцаров
/ и го прави по студиата непрекъснато/, но купчината цветя пред паметника на поета не става по малка , не стават по малки и опашките пред къщата музей.
Като сравнение да вземем паметника на ген Вълков, който демократично през 90 те бе поставен. Тъжна гледка-Нацвъканото от птиците няма кой да почисти.
Ето така народът се произнася за това кой читав, кой не...

[quote=getmans1]... а, още помалко да обясниш в качеството на какъв го правиш ... Червените фашисти трябва да сте много благодарни на истинските фашисти, че успяхте да се маскирате като уж АНТИФАШИСТИ ... Присвоихте си и правото да говорите ОТ ИМЕТО НА НАРОДА забравяйки колко престъпления извършите зад широкият народен гръб.

... АКО народът ви беше припознал щеше да ви последва още 23-та година и нямаше да има нужда чужда армия да ви курдисва на власт... ВЗЕМИ И ПРОЧЕТИ ПАК „ПОЗИВ-ПРИЗИВА„ НА АНТОН СТРАШИМИРОВ И ВЗЕМИ ГО АСИМИЛИРАЙ ЗАЩОТО ТАМ, Е НАПИСАНО ПРЕДЕЛНО ЯСНО...


[quote=vencivaleri1951]на Милен Максимов, защото народът бе в окопите на Дойран и разстрелян около Владая, а шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера, а заради шушумигите говорещи от името на народа , народът бе осъден като агресор и съюзник на политическата мегаломания на Хитлер.

В постинга на стопанина на блога четем за горянина Търпанов, който обаче няма нищо общо със социалната платформа, база па горянското движение, който протест, краен протест е справедлив. Този протест не е политически едноцветен и в него участват не малко комунисти, леви земеделци , анархисти и т н...Не бива и не е исторически коректно да се свързва горянското движение с бандите от окървавени военни/предимно от полиция и жандармерия/ , които наистина успяват да оглавят движението .
И конкретно за отряда на Търпанов

Той , както правилно е написал авторът на постинга е обграден и без шанс да не бъде разбит. За да няма излишни жертви началникът на горското стопанство, заедно с младо момче, което знае точно местоположението на отряда отиват като парламентьори и с предложение към бунтовниците да се предадат , та да няма жертви. Болшинството от отряда са разколебани и склонни да сложат оръжие.
За Търпанов и още няколко човека това не е шанс , защото са преследвани и осъдени за действия преди 9ти септември к
цитирай
10. get - До 8. vencivaleri1951 - Приема се .... ОТГОВОР: Бе то само военното разузнаване на Райха да беше - Амъ?
13.12.2020 13:45
get написа:
vencivaleri1951 написа:
От лапсус никой не е защитен


[quote=vencivaleri1951] ...шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ. Защото народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера ...


Тъй СНОВА ОКАКАЛьСЯ (!? :))))) !!!!

Прощай дорогой - но няма как, с мълчание да подмина този факт?

Факт ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВАЩ ни, ниската ви ерудираност ИНАК НЕ-ПРЕЧЕЩА ВИ ДА СПОРИТЕ с арогантността НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ?!

За да не се излагаш и за в бъдеще ТИ ОБЯСНЯВАМ, че Абвера НЕ Е ВЕРМАХТ - А?

Abwehr(а) е? /quote]


Като ГЛЕДАМ И ПОСЛЕДВАЩАТА - Аргументация от вида на "социални платформи (и) бази" ?

Ще ми се още сега - да ти го окна, ама пиша на таблет . Така, че се въоръжи с търпение до 20.00 часа - местно време :)))!
цитирай
11. getmans1 - . . . БАВНО ЩЕ ПИША, А ТИ ОЩЕ БАВНО Ч...
13.12.2020 16:15
... БАВНО ЩЕ ПИША, А ТИ ОЩЕ БАВНО ЧЕТИ, ТА ДАНО ТИ СВЕТНЕ НЕЩО В ИЗКУФЯЛАТА ЧУТУРА, БЕЗ ИЗВИВЕНИЕ ...
... В заглавието а още повече и в подзаглавието правя ясният намек, че това не е постнг за дебатиране ... намека се вижда ясно и в единственото мое изречение в постинга ... КОЕТО ТИ ДОСТОЙНО ПОТВЪРДИ, ЗА ВАС Е ГЕРОЙСТВО ЛЕКОТАТА С КОЯТО ЛЕПИТЕ ЕТИКЕТИ...

vencivaleri1951 написа:
И тук ще се съглася с теб, че и властимеещите след 9 ти септември също спекулираха с народа- Народна република,народен съд, народна власт, народна милиция, народна армия...Спекулираха защото се отдалечиха на километри от суверена. Спрях до ВСВ защото героят който ти презентираш живее и оформя светогледа си в това време.... По време на следствие и съд , на въпроса за целта на движението , отговорът е връщането на страната от преди 34та година-има предвид устройството на държавата във военен режим.


... Властващите нито на йота не са се отдалечавали от народа ... ПРОСТО ПЛЪТНО СА СЕ КРИЛИ ЗАД НЕГОВИЯТ ГРЪБ
... Аз не презентирам герой ... АЗ ГО ПОЧИТАМ И ЗАБЕЛЕЖИ ... НЕ СЪДЯ НИКОЙ ОТ ХИЛЯДИТЕ УЧАСТВАЛИ И СТРЕЛЯЛИ ПО НЕГО ... редактора във ФАКТОР.бг също не ги съди защото са изпълнявали заповеди. Той, редактора е посочил имената на истинските виновници, неколцина са.... и само са посочени, не са преследвани.


vencivaleri1951 написа:
Ти търсиш противопоставянето и най -вероятно е защото си потомък на миналите метър покрай събитията.


... ТЕЗИ ТВОИ ДУМИ ЩЕ ОТМИНА С ПРЕЗРЕНИЕ ЗАЩОТО ПОКАЗВАТ ТВОЯТ ГЕРОИЗЪМ

vencivaleri1951 написа:
Как можеш да съпоставяш Вапцаров с този човек? Лесно се " рисуват" и ваят герои.


... ДА УСЕТИЛ СИ ЧЕ ИМА НАМЕК В КОМЕНТАРЪТ МИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ... НО, ТИ МИ ПОСОЧИ КОГА, ДОРИ ПРЕЗ ВАШАТА ВЛАСТ ... Е БИЛО ТОВА, ЗАРАДИ ЕДИНИЯТ ПИАР ДА СЕ „РАЗТРОПВАТ„ ГВАРДЕЙЦИТЕ ...
... ДЪРЖАВАТА НЕ Е В ДЪЛГ ТОЧНО КЪМ ВАПЦАРОВ ... НО, ОПРЕДЕЛЕНО Е В ДЪЛГ КЪМ ГЕН. ВЪЛКОВ И забележи към КАП. СПИСЪРЕВСКИ И НЕГОВИЯТ ПАМЕТНИК ИЗДИГНАТ ПО НАСТОЯВАНЕ ... Младежкото БСП
цитирай
12. getmans1 - ДО - vencivaleri1951 - ЧОВЕКО, СПРИ ...
13.12.2020 19:23
ДО - vencivaleri1951 - ЧОВЕКО, СПРИ ДА ЛЪЖЕШ, СПРИ ДА ЛЪЖЕШ И ЗА ЖИВИ И МЪРТВИ ... НИ ГРЯХ, НИ СРАМ ...

ДНЕС НЕ МОГА ДА ТИ ПРЕБРОЯ ЛЪЖИТЕ ...
цитирай
13. vmir - ??????
14.12.2020 03:44
BB1951 написа:
защото народът бе в окопите на Дойран и разстрелян около Владая, а шушумигите говорещи от името на този народ се спотаиха и изчакаха момента отново да окървавят този народ.


Що за мръсна и подла душа трябва да имаш, за да словоблудстваш с факта, че спасителите на България от Дойран се различават от метежниците във Владая главно по това, че в същотото време вторите са изоставили фронта на Добро Поле за да забият нож в гърба на държавата си когато на международната арена се решава съдбата й???

Явно ВВ1951 видя очевидната аналогия на предателите с баща си и свинството му трябва, за да я замаже?

Да, любимия на родоотстъпниците Георги Димитров е арестуван 2-3 седмици преди разгрома на Добро Поле да лъже безсрамно войниците там, че в София властта ги чака на тепсия, а на Добро Поле - единствено смърт. По същия начин тази шушумига лъже и през 1923, а лъжите на ВВ1951 по безсрамие не се различават от неговите. Подпали гражданска война и се измъкна като пръдня из гащи, за да не отговаря за лъжите си. И цялата тази мръсотия - заради "гарантираната" от Кремъл власт за подлеците в България, продаващи я единствено заради привилегии и власт. Което словоблудникът ВВ1951 безсъвестно пробутва като "грижа за народа". Мерзавец с мръсна душа. Ще ми приравнява герои с предатели.

p.s. За продажник защитата на държавата с помощта на съюзник е осъдителна, а продаването й на противник - геройство.
цитирай
14. getmans1 - Що за мръсна и подла душа трябва да ...
14.12.2020 08:06
анонимен написа:

Що за мръсна и подла душа трябва да имаш, за да словоблудстваш с факта, че спасителите на България от Дойран се различават от метежниците във Владая главно по това, че в същотото време вторите са изоставили фронта на Добро Поле за да забият нож в гърба на държавата си когато на международната арена се решава съдбата й???


... ВМИРе, аз пък се чудя какво прави ВЛАДАЯ в днешният разговор макар, че и тримата сме учили кой тогава е бунил войската...

цитирай
15. get - До 14. getmans1 - Що за мръсна и подла душа трябва да ... И Владая АРАТЛИК ... и подпалената от СССР през 1923, и през 1941 год ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в България !!!
14.12.2020 10:29
getmans1 написа:
анонимен написа:

Що за мръсна и подла душа трябва да имаш, за да словоблудстваш с факта, че спасителите на България от Дойран се различават от метежниците във Владая главно по това, че в същотото време вторите са изоставили фронта на Добро Поле за да забият нож в гърба на държавата си когато на международната арена се решава съдбата й???


... ВМИРе, аз пък се чудя какво прави ВЛАДАЯ в днешният разговор макар, че и тримата сме учили кой тогава е бунил войската...


И тъй като ми е ПИСНАЛО(простете за ползвания език - !) от ЛОЗУНГАРСКИТЕ КРЕМЪЛСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛИШЕТА - ползвани от опонента ни Венци - ДА ГОВОРИМ С ФАКТИ ?


- За ето това - негово твърдение?

vencivaleri1951 написа:
народът стигна до Виена в борба
срещу Абвера, а заради шушумигите говорещи от името на народа , народът бе осъден като агресор и съюзник на политическата мегаломания на Хитлер.


Като ЗАБРАВИ - ЧЕ ЕДНА ОТ СИЛИТЕ СИЛНО ПОВЛИЯЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧИМ на СТРАНАТА на "мегалома Хитлер" - бе неговият СЪЮЗНИК-Сталин ?

А едни такива СЛЕПИ РУСОФИЛИ, като Филов и Логофетов - редяха едни такива слова в Българското народно събрание през пролетта на 1941 год.:

Никола Логофетов (зам. председател на Народното събрание):

„Ние българите формално и фактически се разбрахме с нашите сърдечни приятели германците и италианците и техният съюзник Япония, БЕЗ ДА НАРУШАВАМЕ ТРАДИЦИОННОТО СИ ИСКРЕНО ПРИЯТЕЛСТВО С РУСКИЯ НАРОД, ПРИЯТЕЛ на силите на Оста.“

Не оставайки назад отЛогофетов, министър-председателя на Царство България - Б. Филов, заявява:

„Ние смятаме, че пактът който подписахме не нарушава договорите, които имаме със съседите и че ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ НАШАТА ПОЛИТИКА НА ТРАДИЦИОННО ПРИЯТЕЛСТВО със Съветския съюз.“

- Какво обяснява в дневника си БАЩИЦАТА И УЧИТЕЛЯ НАШ, НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Г. Димитров (в дневника си - д.м.) - за него време и обстоятелства?

Цитат:
(на 25 ноември 1940 г. при срещата ни, Сталин каза):
" ... ние не само не възразяваме България да се включи в Тройния пакт, но тогава и самите ние ще се присъединим към него" - край на цитата!

И ми обяснете на МЕН ПРОЗДИЯТ-МИЛЮЦИОНЕР - Защо Филов и Логофетов бяха РАЗСТРЕЛЯНИ ОТ "НАРОДНИЯ СЪД" ... а тям подобният с поведението си, Георги Димитров - Русия ни го гуди, за министър председател, на нас, с ДОКАЗАНО традиционно русофилско-ОВЧЕДУШИЕ - българи ?!

В заключение аратлик-Радо, човеченцето ГУДИНО НИ ОТНОВО НЕ БЕЗ ПОМОЩА НА РУСИЯ за П`Резидент ... Ще продължава да ВДИГА ЮМРУЧЕТА - поради някакъв НЕОСЪЗНАТО-пролетарски АТАВИЗЪМ.
Заложен му още от дете - и илюстриращ именно това ПУСТО БЪЛГАРО-русофилско овче-МИСЛЕНЕ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6240333
Постинги: 2789
Коментари: 26742
Гласове: 9720
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930