Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2022 00:01 - Без думи - 1 ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1976 Коментари: 14 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                  ..... 




Гласувай:
6



1. анонимен - Сталин и Хитлер чакат Путлер в Ада.
29.10.2022 07:34
Сталин и Хитлер чакат Путлер в Ада.
цитирай
2. vencivaleri1951 - и с малко думи
29.10.2022 10:18
Какво иска СССР от Европа-било Хитлер, било противниците му?
Иска да се изпълнят условията по денонсирания Бреско-Литовски мирен договор
след друг подписан мирен договор след ПСВ С две думи -връщане на отнетото от СССР
Западна Украйна и Прибалтика. Западна Украйна е предадена на Полша, Прибалтика става суверенна , но под контрола на Германия. След капитулация на Германия и съюзниците и този договор е денонсиран-анулиран Западните съюзници получават всичко което искат, а на практика отказват отнетото от Германия , Турция , България и Австроунгария от СССР
След като водещият е толкова против подялбата на Полша/губерния на Русия, до ПСВ/, то като е казал а, трябва да каже и Б Не може хем душата в рая, хем едното нещо в едно приятно място. Тоест Украйна да върне на Полша Три области от Западна Украйна на Полша, Буковина на Румъния, Карпатската част на Унгария и части на Източна Прусия на наследниците и. Това получава Украйна от плана Рибентроп-Молотов в основни линии , плюс "плячката" от ВСВ с изключение на Калининград и Курилите. Този материал е рязане на клона на който седят самите украинци и той е много реален-случи се в Югославия, която подобно на Украйна бе до голяма степен изкуствено създадена държава-макар, че от второто ме боли донякъде , но истината е тази Въобще подялбата на полаша и завоюваните земи от СССР през ВСВ в голямата си част отиват в Украйна. Без тези земи и без тези населени с руско население , хайде пресметнете какво би останало от Украйна. И това , ако Украйна не се осъзнае е много вероятен изход Заради Крим и Донбас, чието население в голямата си част не иска да е част от Украйна/ и дори авторът на постинга знае , че това е така, макар, че ще го отрече/ Украйна рискува да остане с територия с която трудно би свормирала пълноценна държава
цитирай
3. get - До getmans1 - Радо-аратлик, за по-добро онагледяване на филмчето. Давам ти линкове към ... ?
29.10.2022 10:20
getmans1 написа:
Сталин и Хитлер чакат Путлер в Ада.


Факсимилетата от в-к Правда, на поздравленията изпратени от Хитлер и Рибентроп - по случай Шестедесет-годишния юбилей на товарищ Сталин?

https://ic.pics.livejournal.com/tyler78/10388668/405806/405806_900.jpg

Цитат на текста от Правда:
1.
"Господину Иосифу Сталину.
- Москва -

Ко дню Вашего шестидесятилетия прошу Вас принять мои самые искренние поздравления. С этим я связываю свои наилучшие пожелания, желаю доброго здоровья Вам лично, а также счастливого будущего народам дружественного Советского Союза."
подпис: Адольф Гитлер.

2.
"Господину Иосифу Сталину.
- Москва -

Памятуя об исторических часах в Кремле, положивших начало решающему повороту в отношениях между обоими великими народами и тем самым создавших основу для длительной дружбы между ними, прошу Вас принять ко дню Вашего шестидесятилетия мои самые теплые поздравления.

подпис: Иоахим фон-Риббентроп.
Министр иностранных дел."

Отговора на Сталин?
Можете сами да да се убедите на Адрес:
https://ic.pics.livejournal.com/tyler78/10388668/406157/406157_900.jpg

- Цитат:
1.
ГЛАВЕ ГЕРМАНСКОГО ГОСУДАРСТВО
господину АДОЛФУ ГИТЛЕРУ

Прошу вас принят мою признательность за поздравления и блогадорность за Ваши добрые пожелания в отношения народов Советского союза.

- Но по интересно е писмото-отговор до външния министър на Германия фон Рибентроп - цитат:

2.
МИНИСТРУ ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ
ГЕРМАНИИ ГОСПОДИНУ ИОАХИМУ ФОН РИББЕНТРОПУ
Берлин
Благодарю Вас, господин министр, за поздравления. Дружба народов Германии и Советского Союза, СКРЕПЛЕННА КРОВЬЮ, имеет все основания быть длительной и прочной.

- И. Сталин

- Нека кратунко-путинистите четат и знаят ... За вампирската същност на Сталин - явяващ се кумир, на подражаващия му Путлер !!
цитирай
4. get - До 2. vencivaleri1951 - Венци-и, тази не само семантичен(езиков) а и логичен "не-многословен" - твой отговор ?
29.10.2022 10:41
vencivaleri1951 написа:

СССР иска от Европа ...
... да се изпълнят условията по <??> ДЕНОНСИРАНИЯ<??> Бреско-Литовски мирен договор.


Довежда до пълен НОНСЕНС на последващите ти ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО-ЕКВАЛИБИРИСТИЧНА "аргументации" ?

БЕЛЕЖКА: Справка за значението на думата "де-нон-са-ци-я" в СЛОВАРЯ на ОжоговА - за начални и средни учеБни ШКОЛ в Русия - Определение за ДЕНОНСАЦИЯ?

"Уведомление одной стороной (государством и т. п.) другой о РАСТОРЖЕНИЕ заключенного между ними договора или соглашения, объявление их
А) недействительными;
Б) прекратившими свое действие.

- Венци, ако такива като теб са и съветниците на Путин ... жална и майка на РаZZията :)))
цитирай
5. vencivaleri1951 - Добре, договорът от Брест-Литовск става недействителен , след като Германия, Австроунгария и др съюзници губят войната
29.10.2022 12:05
и това е записано при капитулацията на този съюз
Къде не съм прав. Аз съм против за подобен преглед, защото много малко полско, унгарско, население е останало в тези някога техни области , останали в територията на Украйна заради загубите в двете войни на страните около Германия-в т ч и България Те къде насилствено , къде по собствено желание са обезлюдени от титулярите някога-тоест имаме т нар етническо прочистване от една страна, от друга бежански вълни към съответните държави- България много добре знае какво се случва с нашето население в Тракия и Македония Така постъпват и украинците впрочем-Бандера днес е национален въпрос И точно от тези земи , взети от Русия и СССР съответно чрез завоевания,идват днешните проблеми на Русия Реабилитираните украински нацисти от Хрушчов отглеждат поколения ненавистинци към създалата ги Русия и днес Русия има сериозен проблем, но Украйна с подобен прочит на историята ще има много по голям проблем Те и на фронта започнаха-избиват се помежду си поляци и бойци от десния сектор, В Полша се настройват все повече срещу украинските бежанци, Унгарците в Украйна масово взимат унгарски паспорти
Путин онзи ден постави въпроса за Одеса като разковниче за мира. Тоест или признавате референдумите, или губите изцяло Черноморието
Разбира се ти си по знаещ и наясно от Путин и "съветниците " му-ползваш усилено .
Денонсиране идва от -"не" и "нонсенс"-не на нонсенса
Тоест не на договорите в полза на победения, постигнати по време на временни успехи. Никой днес нямаше да говори против незацитане на договора от Брест Литовск, ако Русия не беше станала Съветска Русия
Планът Рибентроп Молотов не е нищо друго , освен искане:- Ще дружим с Вас, но ни върнете , това , което ни взехте през 1918 година. Налична е картата на Русия до войната, наличен е мирния договор в Брест, Налична е и капитулацията на Централните сили и ДЕНОНСИРАНЕТО на Брестлитовския мирен договор Кое не е така?

get написа:
vencivaleri1951 написа:

СССР иска от Европа ...
... да се изпълнят условията по <??> ДЕНОНСИРАНИЯ<??> Бреско-Литовски мирен договор.


Довежда до пълен НОНСЕНС на последващите ти ОБСТОЯТЕЛСТВЕНО-ЕКВАЛИБИРИСТИЧНА "аргументации" ?

БЕЛЕЖКА: Справка за значението на думата "де-нон-са-ци-я" в СЛОВАРЯ на ОжоговА - за начални и средни учеБни ШКОЛ в Русия - Определение за ДЕНОНСАЦИЯ?

"Уведомление одной стороной (государством и т. п.) другой о РАСТОРЖЕНИЕ заключенного между ними договора или соглашения, объявление их
А) недействительными;
Б) прекратившими свое действие.

- Венци, ако такива като теб са и съветниците на Путин ... жална и майка на РаZZията :)))
цитирай
6. starforlife - ~
29.10.2022 12:06
~ 2. vencivaleri1951
Ти не проумя ли най-сетне, че никой не иска да има нищо общо с Русия, извън това, което той реши, а не същата да иска да му наложи и то както обикновено със сила?
Основно извиване на ръце с единственото "силно" оръжие, с което разполага Кремъл, а това са някои (заменими) природни ресурси.
Нито бившите СССР републики искат да имат нещо общо извън визираното с Русия...
Още по-малко пък проспериращите страни по света.
Китай дори е резервиран спрямо Русия и поддържа отношения с нея само дотолкова, доколкото изискват икономическите му интереси и то единствено, ако не влизат в конфликт с интересите им като отношения със САЩ.
Оттук насетне Русия само ще пропада и ще се превръща във все по-непривлекателно място за живеене, ако не промени отношението си спрямо света.
Естествено, ако света съществува, защото Кремълските психопати и пред това няма да се спрат - да го върнат в каменната ера, само и само да не проличи докрай, че Русия не е излизала от там.
Особено в неандерталското си мислене.

~ 3. get
Гет, поправи се, за да не сме като тях.
Това са логически и всякак коректни думи, но не са на Радо.
Не е чак толкова от значение кой го е казал, а самия вложен смисъл, но все пак.

ПС: Определено точно такива като Венци са не само съветници в Русия, а въобще във властта. Затова и тя като социум и стандарт на живот е нивото на Третия свят при всичките си природни богатства.
Естествено говоря за всеобщата картинка, а не за това, че там се нароиха стотици милиардери, които не с ум и способности изградиха мултимилиардни компании, а с едно най-обикновено експлоатиране на природните ресурси, които по Конституция на Русия уж са на целия руски народ, но същия мизерства докато въпросните трупат милиардите си.
И няма нито един който да не е приятел на Кремъл! Нито един!
Появи ли се все пак такъв и той не се приобщи към кремълските робовладелци - просто пада от някой по-висок етаж или се самоубива с 2 куршума в тила.
Просто факти!

StarForLife™ ·idc=5551925~idp=1840474~291022~028-366·
цитирай
7. vencivaleri1951 - Ами точно тези ресурси-храна, вода, подземни изкопаеми
29.10.2022 12:39
са причината Русия често да е сама , или с малко съюзници срещу силни съюзи-от кръстоносния поход срещу нея, та до ден днешен Знаем резултатът от предишните опити, ще го видим и този
Сляб ли си, или просто не си откровен, за да не признаеш, че и тази война е за ресурси
Друга Богата на същите ресурси страна иска да изтласка Русия от пазарите им и понеже "Кишка тонка" сама да тръгне, жертва в момента Украйна, подобно на начина по който жертва Чешкия военен корпус през гражданската война в Русия/ Да не търсиш в Гугъл-Ленин ДЕНОНСИРА всички търговски договори на Русия и САЩ въоръжават чешки военен корпус за защита на свои интереси/-инвестиции и кредит/ и го хвърлят срещу Червената армия Познай какво се случва/ Днес разбира се мащабът е по голям, но защо ми се стува резултатът ще е същият. Ти си човек с голям избор-Холандия, САЩ, България...Аз съм "малък" чонек и мен основно ме интересува , какво се случва с България. Знам от историята, че когато сме били срещу Русия винаги сме страдали-губили сме хора, територия, разорявали сме се.
Независимо как ще свърши тази война, ние ще страдаме-нямаме храна, нямаме производство , обезлюдяваме се, разместванията в относителния дял на етносите е ужасяващ за българския и влизаме в дългова спирала Какво ще се подобри за обикновените като мен българи ако Киев вдигне знамето си над Кремъл или думата, или Което е повероятно Кремъл направи същото над Радата. Абсолютно нищо. Естествено хората оттвоя мащаб, които са ивестирали сериозни средства тук и там , може да са лично заинтересовани, но мен пенсионера ме интересуват цените на храната и жизнените консумативи Мога да ти бъда благодарен в едно-ти ме научи да ям цитруси, а цените им за сега не се отклоняват кой знае колко Алилуя Гоче , че заради теб опитах с авокадо, банани, фурми и т н
Гредам и сръндаци и елени се поразвъдиха в куриите около вилата-може и еленско да опитам :)




starforlife написа:
~ 2. vencivaleri1951
Ти не проумя ли най-сетне, че никой не иска да има нищо общо с Русия, извън това, което той реши, а не същата да иска да му наложи и то както обикновено със сила?
Основно извиване на ръце с единственото "силно" оръжие, с което разполага Кремъл, а това са някои (заменими) природни ресурси.
Нито бившите СССР републики искат да имат нещо общо извън визираното с Русия...
Още по-малко пък проспериращите страни по света.
Китай дори е резервиран спрямо Русия и поддържа отношения с нея само дотолкова, доколкото изискват икономическите му интереси и то единствено, ако не влизат в конфликт с интересите им като отношения със САЩ.
Оттук насетне Русия само ще пропада и ще се превръща във все по-непривлекателно място за живеене, ако не промени отношението си спрямо света.
Естествено, ако света съществува, защото Кремълските психопати и пред това няма да се спрат - да го върнат в каменната ера, само и само да не проличи докрай, че Русия не е излизала от там.
Особено в неандерталското си мислене.

~ 3. get
Гет, поправи се, за да не сме като тях.
Това са логически и всякак коректни думи, но не са на Радо.
Не е чак толкова от значение кой го е казал, а самия вложен смисъл, но все пак.

ПС: Определено точно такива като Венци са не само съветници в Русия, а въобще във властта. Затова и тя като социум и стандарт на живот е нивото на Третия свят при всичките си природни богатства.
Естествено говоря за всеобщата картинка, а не за това, че там се нароиха стотици милиардери, които не с ум и способности изградиха мултимилиардни компании, а с едно най-обикновено експлоатиране на природните ресурси, които по Конституция на Русия уж са на целия руски народ, но същия мизерства докато въпросните трупат милиардите си.
И няма нито един който да не е приятел на Кремъл! Нито един!
Появи ли се все пак такъв и той не се приобщи към кремълските робовладелци - просто пада от някой по-висок етаж или се самоубива с 2 куршума в тила.
Просто факти!

StarForLife™ ·idc=5551925~idp=1840474~291022~028-366·

цитирай
8. starforlife - ~ 7. vencivaleri1951
29.10.2022 13:28
Да, тук си прав - войната наистина е за ресурси!
Но е за ресурси вследствие лакомията на Русия към Донецкия басейн на Украйна, а не на Запада към тези на Русия.
Венци, ти си краен лицемер, пич!
А си такъв, понеже:
~ Първо: Не Украйна или Запада нападна Русия, а последната нападна Украйна уж под претекст, че ще денацифицира и освобождава свои от тиранията на Киев.
Е... Определено се видя, че никой в Украйна не приема Русия като освободител, а като завоевател! Абсолютно никой!
И само не ми забалалайквай за псевдо референдумите и резултатите от тях, защото лъжата и подобните похвати ви ги знаем още от времето на социализма!
~ Второ: Като видя, че няма да успее да прилапа цяла Украйна, жалка и смешна Русия реши, че е достатъчно да "денацифицира" само именно територията на богатия на какви ли не ресурси Донецки басейн!
Сега светът да признае тези територии за руски - Путьо ще преустанови "денацификацията" и то с радост, защото ще спре да се излага с нищожеството на държавата си и същевременно ще е прилапал най-апетитната хапка от Украйна.
Е... Светът, а и самата Украйна няма да признае това и войната в крайна сметка ще бъде загубена от Русия!
~ Трето: Ако Западът искаше да завземе ресурсите на Русия както постепенно се опитвате да обърнете фокуса, че войната е отечествена и се е била наложила, защото Русия е била в опасност, то Западът щеше да унищожи Русия още в годините на разпадането на СССР, когато същата беше максимално слаба.
Западът и въобще нормалният човек обаче по принцип е с вяра в доброто до наивност и си мислеше, че Русия ще тръгне по нормален път на развитие и уви допусна огромната (но не непоправима) грешка да превърне донякъде себе си в зависим от Русия или по-скоро единствено от малко на брой ресурси, които въпросната продава на повече от приемливи за Запада цени и по този начин "отслабваше" себе си и укрепваше една повредена по начало в главата нация и политика - руската.

Та, ако може да се каже, че има нещо добро (ще спестя кавичките при "добро") от тази война, то е, че:
~ Светът осъзна каква политика за в бъдеще трябва да има спрямо Русия, за да не позволи никога повече да има относителна зависимост от каквото и да е руско и вече такава зависимост няма да има!
~ Самият Народ на Русия (визирам младите и интелигентни хора, а не изкукалите дъртаци, които са осакатени в главата и още живеят в химерния си сват, където според тях Русия е някаква сила) ще осъзнаят още по-добре, че светът не се подчинява на такива правила като на идиот-диктаторите от рода на Путьо и не се развива така, както идиотски си мислят някои идиот-кремълци и единственият път за просперитет е спазване на международните правила, а не перчене без покритие каквото демонстрира Русия в момента реално изтривайки напълно поне досега съществуващото мнение по света, че е все пак някаква сила - военна или донякъде икономическа.
Преходът към този "нов" свят ще е труден, да. И ще е изпълнен с крачки назад при всички държави по отношение на достигнатите икономически нива.
Но Светът ще се справи и то без да отстъпва пред идиотската ви Русия. Оттук насетне обаче, Русия ще е отритнатият от всички парии, ако не промени външната си (а и вътрешна) политика и светът ще се възстанови и продължи да се развива и без нея, а тя просто ще запада.

StarForLife™ ·idc=5551952~idp=1840474~291022~029-367·
цитирай
9. starforlife - ПС:
29.10.2022 13:49
Венци,
в момента, в който ти се "радваш" и изпитваш гордост на някакви идиотски и повече пропагандни, отколкото реални руски оръжия - да речем хиперзвук... Мъск съвместно с НАСА разработи технология за придвижване, която може и след 30 години, а може и след 300 да доведе не само до скорости в Космоса СТОТИЦИ ПЪТИ по-високи от тези на звука, позволяващи полети до други небесни тела в реално време, за часове и дори минути, а и крайно евтина като себестойност на придвижването.
Тоест, пътуване до Луната ще може що е речено всеки работещ човек да си позволи като цена!
Не само теоретично, а и практически принципът и технологията вече е факт - остава "просто" да се развие до ниво за използване не в лабораторни условия, а в реалния живот.
След 100 години да стане - полетът до Луната например ще трае МИНУТИ и както казах ще е финансово достъпен до всеки човек на планетата ни.
Но вие путинопитеците се подмокряйте от "Кинжали", които проумейте, че без Западни технологии Русия не може да произвежда, но пък пропагандата й продължава да бълва какви ли не бозяви твърдения за какви ли не чудеса, създавани в Русия!
Абе те един свестен автомобил не могат да направят - върхови технологии създавали!
Смешни нещастници!

Венци,
в момента шведи, американци и японци създадоха технология, позволяваща скоростта на Интернет да стане СТОТИЦИ пъти по-висока и то при стотици пъти по-нискоемки ресурси.
Но вие путинопитеците се подмокряйте, че Русия усвоява 70nm технологии и пишете оксиморона, цитирам идиот-пръцко: "Цялата електроника е руска, включително микроконтролерите за управление на полета и чиповете GLONASS на ядрото ARM7 с чувствителност най-малко делиорманска трътка."
И сте толкова неориентирани в съвременния свят и особено технологиите, които реално го съграждат (а не нефта и газа), че дори не можете да съзрете противоречието в поднасяни ви подобни пропагандни смехории и подмокрени се емвате да ги тиражирате, ставайки за смях в очите на интелигентните хора.

Венци,
Западът създаде самолетно гориво от рапица и "Боинг" обявиха, че до 3 години 30% от самолетите му ще летят единствено на него. А защо не и друго, още по-евтино и/или ефективно измислено до тогава?
Гориво от култура, която се отглежда на нивата, а не е чакана хилядолетия да се образува в недрата на Земята и след изчерпването й какво? Финито на НТП? Това ли предлага Русия и вие, които я възхвалявате в болните си и тъпи кратуни?

Венци,
Западът вече отглежда от стволови клетки човешки органи в/у плъхове и успешно ги трансплантира на нуждаещите се, а вие спорите дали петорен убиец трябва да бъде помилван от Путьо, за да отиде да убива в Украйна!
Човешки мозъчни клетки присадиха успешно на плъх "оня ден", а вашите мозъци по-кухи и от на плъха преди това!

Венци,
вие - путинопитеците - просто наистина дори не можете да си представите къде е Запада (и не визирам само технологично).
Не към Марс - вече пътува към Звездите!
А вие си балалайкайте (за изчерпващия се само след няколко десетилетия нефт и газ като някакво само в болните ви мозъци руско оръжие) и доизживейте жалкия си животец в сянката на петолъчката!


StarForLife™ ·idc=5551952~idp=1840474~291022~030-368·
цитирай
10. get - До 5. vencivaleri1951 - Отново пример за НОНСЕНС ?!!!!
29.10.2022 14:14
starforlife написа:

Добре, договорът от Брест-Литовск става недействителен , след като Германия, Австроунгария и др съюзници губят войната Къде не съм прав.


- Понеже съм възпитан човек ... то спестявах, пишейки НОНСЕНС - българските синонимни: Безсмислица, глупост, нищо-не-значещо!!
- Също такова е значението на "нонсенс" на руски - и забележи?
НЯМА НИЩО ОБЩО с "денонсиране" или ако има :))) той е във връзка с раглежданата проблематика, разговор-спор - Колкото кръчмарската песен от Балкани с работно заглавие "Купи ми мамо - топ" ??? :))) !

Купи ми, мамо, топ!
Топ ми купи!
Купи ми, мамо, топ!
Купи ми, мамо, топ
да убия Ленчето,
дето ме остави.

Няма да ти купя топ!
Няма! Няма!
Няма да ти купя топ!
Няма да ти купя то-о-О-п … Оти …?
Оти се БОРИМЕ-е-е ЗА МИР
и РАЗОРУЖЕНИЕ-е-е !!

- Твоят "спор/аргументация" е със стойност толкова - колкото "аргумантецията" ... от последния ред на куплета:

Няма да ти купя то-о-О-п … Оти …?
Оти се БОРИМЕ-е-е ЗА МИР
и РАЗОРУЖЕНИЕ-е-е !!

- Пак обяснявам, колкото ИМА ОТНОШЕНИЕ ПОДПИСАНИЯ МЕЖДУДЪРЖАВЕН ДОГОВОР "Молотов-Рибентроп" - толкова й има отношение с "разоръжаването" на нацистите и болшевиците песента "Топ ми купи" ! :)))

- Защото ДОГОВОРА от БРЕСТ-ЛИТОВСК ... не е подписан със страните създатели на така известната ВЕРСАЙЛСКА СИСТЕМА - в следвоенна Европа!!

- Ако нещо по въпроса не ти е ясно ... за да не се излагаш произнасяйки се неподготвен - можеш да се консултираш с мен ... Другарю :)))

П.П.
В ранните часове в две от пристанищата на Севастополската база - са отбелязани нападения от неизвестен противник с БП/летателни+морски/-А?
1. За това съобщава руската tass :
В Севастополе заявили об атаке беспилотников в ... корабли ЧФ отбивают атаку БПЛА в акватории Севастопольской бухты. ... Как передает корреспондент ТАСС, сильный взрыв раздался около 04:20 мск в субботу.
- Това се потвърждава и от видео-материали.
2. записани чрез ДжеЕсЕми и разпространени в "мрежата: - ето един такъв на Адрес:
https://www.youtube.com/shorts/juBsU8TokEk
цитирай
11. vmir - Бот Венцо е умен почти колкото дядя вова. А Пръцко ги следва плътно по петите.
29.10.2022 15:48
Най-много ми харесва логиката на тези премъдри хора, че дядя вова требе да удари ВСУ с тактическо ядрено оружие, потому что украинците ше си направят ядрени боеголовки за да ги изпреварят. А факта, че Украйна си предаде с договор ядрените оружия направо ме докарва до екстаз от дядя вова, че е толкова мъдър да забрави, че срещу ядрените боеголовки на Украйна трябваше да гарантира териториалната й неделимост. И се питам защо хората са толкова глюпави да си изпълняват договореностите, вместо мъдро да ги забравят? Само си представете как в търговските вериги насочвате пистолет към касиерката и си минавате през касата без да плащате! Ако охраната се опита да ви спре, гръмвате ги и си заминавате забогатели. Ако пък опитат да ви съдят, хвърляте няколко гранати в съда, да видим ще се осмели ли съдия да ви осъди, вместо да стане съдружник във вашия проспериращ бизнес? Не е ли това най-прекия път към просперитета и светлото бъдеще - мечта за Пръцко и сие? А бот Венцо може да си представи колко излишни пари ще бъдат спестени за охрани, касиери и прочие глюпави разходи. И как да не поиска човек да живее без да плаща, след като му го гарантира самата държава? Така, де, докога търговци и производители ще ни ограбват? Кажи им, бе Пръцко, кажи им колко блестящ е дядя вова!
цитирай
12. getmans1 - НЕ ПРОУМЯ ЛИ НАЙ-НАКРАЯ, ЧЕ ДА РАЗВОДНЯВАШ ТЕМАТА НЕ Е В ТВОЯ ПОЛЗА - прочети коментар 24 под вчерашният ми постинг
29.10.2022 16:23
... ОБЪРНИ ОСОБЕНО ВНИМАНИЕ НА ПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ...

vencivaleri1951 написа:
са причината Русия често да е сама , или с малко съюзници срещу силни съюзи-от кръстоносния поход срещу нея, та до ден днешен Знаем резултатът от предишните опити, ще го видим и този
Сляб ли си, или просто не си откровен, за да не признаеш, че и тази война е за ресурси
Друга Богата на същите ресурси страна иска да изтласка Русия от пазарите им и понеже "Кишка тонка" сама да тръгне, жертва в момента Украйна, подобно на начина по който жертва Чешкия военен корпус през гражданската война в Русия/ Да не търсиш в Гугъл-Ленин ДЕНОНСИРА всички търговски договори на Русия и САЩ въоръжават чешки военен корпус за защита на свои интереси/-инвестиции и кредит/ и го хвърлят срещу Червената армия Познай какво се случва/ Днес разбира се мащабът е по голям, но защо ми се стува резултатът ще е същият. Ти си човек с голям избор-Холандия, САЩ, България...Аз съм "малък" чонек и мен основно ме интересува , какво се случва с България. Знам от историята, че когато сме били срещу Русия винаги сме страдали-губили сме хора, територия, разорявали сме се.
Независимо как ще свърши тази война, ние ще страдаме-нямаме храна, нямаме производство , обезлюдяваме се, разместванията в относителния дял на етносите е ужасяващ за българския и влизаме в дългова спирала Какво ще се подобри за обикновените като мен българи ако Киев вдигне знамето си над Кремъл или думата, или Което е повероятно Кремъл направи същото над Радата. Абсолютно нищо. Естествено хората оттвоя мащаб, които са ивестирали сериозни средства тук и там , може да са лично заинтересовани, но мен пенсионера ме интересуват цените на храната и жизнените консумативи Мога да ти бъда благодарен в едно-ти ме научи да ям цитруси, а цените им за сега не се отклоняват кой знае колко Алилуя Гоче , че заради теб опитах с авокадо, банани, фурми и т н
Гредам и сръндаци и елени се поразвъдиха в куриите около вилата-може и еленско да опитам :)

цитирай
13. vencivaleri1951 - Първо не е истина , че във версай не денонсират Брестикя договор
31.10.2022 11:02
Учил съм го в история на Русия и СССР Дори и да не е така. Той е сключен основно с германия /другото е пълнеж/ и нищо не пречи да го преразгледат

get написа:
[quote=starforlife]
Добре, договорът от Брест-Литовск става недействителен , след като Германия, Австроунгария и др съюзници губят войната Къде не съм прав.


- Понеже съм възпитан човек ... то спестявах, пишейки НОНСЕНС - българските синонимни: Безсмислица, глупост, нищо-не-значещо!!
- Също такова е значението на "нонсенс" на руски - и забележи?
НЯМА НИЩО ОБЩО с "денонсиране" или ако има :))) той е във връзка с раглежданата проблематика, разговор-спор - Колкото кръчмарската песен от Балкани с работно заглавие "Купи ми мамо - топ" ??? :))) !

Купи ми, мамо, топ!
Топ ми купи!
Купи ми, мамо, топ!
Купи ми, мамо, топ
да убия Ленчето,
дето ме остави.

Няма да ти купя топ!
Няма! Няма!
Няма да ти купя топ!
Няма да ти купя то-о-О-п … Оти …?
Оти се БОРИМЕ-е-е ЗА МИР
и РАЗОРУЖЕНИЕ-е-е !!

- Твоят "спор/аргументация" е със стойност толкова - колкото "аргумантецията" ... от последния ред на куплета:

Няма да ти купя то-о-О-п … Оти …?
Оти се БОРИМЕ-е-е ЗА МИР
и РАЗОРУЖЕНИЕ-е-е !!

- Пак обяснявам, колкото ИМА ОТНОШЕНИЕ ПОДПИСАНИЯ МЕЖДУДЪРЖАВЕН ДОГОВОР "Молотов-Рибентроп" - толкова й има отношение с "разоръжаването" на нацистите и болшевиците песента "Топ ми купи" ! :)))

- Защото ДОГОВОРА от БРЕСТ-ЛИТОВСК ... не е подписан със страните създатели на така известната ВЕРСАЙЛСКА СИСТЕМА - в следвоенна Европа!!

- Ако нещо по въпроса не ти е ясно ... за да не се излагаш произнасяйки се неподготвен - можеш да се консултираш с мен ... Другарю :)))

П.П.
В ранните часове в две от пристанищата на Севастополската база - са отбелязани нападения от неизвестен противник с БП/летателни+морски/-А?
1. За това съобщава руската tass :
В Севастополе заявили об атаке беспилотников в ... корабли ЧФ отбивают атаку БПЛА в акватории Севастопольской бухты. ... Как передает корреспондент ТАСС, сильный взрыв раздался около 04:20 мск в субботу.
- Това се потвърждава и от видео-материали.
2. записани чрез ДжеЕсЕми и разпространени в "мрежата: - ето един такъв на Адрес:
https://www.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6177422
Постинги: 2785
Коментари: 26722
Гласове: 9712
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930