Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2020 07:07 - Понеже и защото ДУМА, ДУМА ОТВАРЯ днес ще стане въпрос за ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1056 Коментари: 10 Гласове:
2

Последна промяна: 27.12.2020 07:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        ... ЕЛИН ПЕЛИН И РАЗНИТЕ ФЕЙКНОВИНИ КОИТО РАЗНАСЯМ ЗА НЕГО ...

                                        За него вчера в коментар казах това;

               „ ...А, ЕЛИН ПЕЛИН СИ Е ЕЛИН ПЕЛИН ... ДАЖЕ И КЪСМЕТЛИЯ,
                  ЧЕ ОТЪРВАЛ КОЖАТА НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД 09.09.44 ... „


                          А, в полунощ установявам, че съм казал ФЕЙКНОВИНА ...

Откога аз знам за проблемите на ЕЛИН ПЕЛИН и от къде ги знам си е моя работа, но ако беше ФЕЙК то този материал от 2016 год. със сигурност щеше да предизвика буря в България и фейка щеше да е забравен вече ... все пак ЕЛИН ПЕЛИН е замесен.

                                                 
Приятно „фейко„четене;

              Пишман поет от Пловдив става партизанин, убива Борю Зевзека

                                                         Видяна: 50160 пъти

Партизанска майка роди и откърми злия гений на литературното отмъщение. В мътилката след Девети септември излязъл от гората поет застреля редактора, който не е оценил неговия талант. После остави автомата, изми си ръцете и продължи да пише. Името на палача е Станислав Бъчваров, нарекъл себе си Вихров. Жертвата е Борис Руменов, когото всички знаят като Борю Зевзека.
Станислав Бъчваров е от Пловдив. “Роден в бедно учителско семейство - сочи неговата биография, - той още в ранното си детинство се сблъсква с жестоката и нерадостна действителност на големия град, вижда страданията и беднотията на пловдивските работници от “Картела”, “Тютюнджиян” и пр. и обрича сърцето и таланта си на тях - пролетариите, творците на благата, най-отрудените, най-онеправданите - жадуващите за слънце и живот и тънещи в нищета и мрак.” През 1927 г. Бъчваров заминава за Франция да види как стоят работите с тамошния пролетариат. Свързва се с тъкачка от Марсилия. Двамата се любят и стачкуват, клатят устоите на капитализма. Бъчваров се връща през 1931 г., обикаля различни градове, установява се в столицата. Бъчваров иска да стане интербригадист, но не му уреждат прехвърлянето. “Аз - съжалява той - щях да напиша такива стихотворения за Испания, дори по-хубави от тези на Вапцаров. Той тях тук ги създава, а аз щях там да пиша.” В първите си книги Бъчваров търси подходяща стихия, която да прогони джибровия дъх от името му. “Хайдутин” е подписана с псевдонима Снежин, а в “Песен на пристанището” той вече е Вихров. С името Вихров вгражда в нашата лирика сложния и многопластов образ на хамалина: Аз тази сутрин станах рано, разбуден пак от грижата хамалска. И ето ме да крача към морето, облякъл синята рубашка. Станислав Вихров гравитира около групата на кафене “Средец”. В него се събират Тодор Павлов, Христо Радевски, Кръстю Белев, Крум Григоров, Венко Марковски. Отбива се и конкурентът Вапцаров.
Борис Руменов предпочита да си пие питието в “неутрално заведение”. Никога не е бил партиен член и не е демонстрирал политически пристрастия. Неговата мисия е друга. В цялата си многострадална история българският народ е имал нужда от зевзек, който да го разтушава в мъки и неволи. Борис Руменов го прави четири десетилетия. Роден през 1884 г. в София. Следва в София, Белград и Загреб. Завършва Школата за запасни офицери в Княжево. Участва в Балканската и Първата световна война. Кавалер е на една рана и на три ордена “За храброст”. Борю Зевзека пише хумористични разкази, фейлетони, комедии, фарсове, рецитации, вицове, злободневки. Талантлив актьор, той сам играе героите си на сцената. “Артист, писател, разказвач, декламатор, имитатор, вестникар - във всички тия качества Руменов е отличен”, портретува го Борис Вазов и отсъжда: “Със своето творчество той е истински благодетел за начумерения български народ.”
Станислав Вихров се блазни да пробие, носи му свои творения и дори успява да публикува нещичко. Вихров носи, Зевзека хвърля в коша. Вихров пробва отново, Зевзека пак го реже. У Вихров зрее омраза. Редакторът не го зачита за гений. Нещо повече - смята го за бездарник.
Вихров става партизанин един-два месеца преди Девети септември. Слиза от гората и първата му работа е да си разчисти литературните сметки. Обаче няма оръжие, тайна е как се е сражавал с фашистите? Взема шмайзер на заем. После обръща три-четири на екс - за кураж. Намира и помагач. Вечерта на 10 октомври 1944 г. двамата тръгват по ул. “Добри Войников” в Лозенец. Търсят дома на Борю Зевзека. Спират пред №29. Чукат. Отваря съпругата Цветана Руменова. Казва, че мъжа ѝ го няма. Гостите си тръгват, но след час-два идат отново. Борю се е прибрал. Вихров и другият го информират, че е арестуван, да си вземе това-онова. Зевзека слага под мишница одеяло и възглавница. Екзекуцията е извършена в Борисовата градина След автоматния откос Вихров и неговият асистент хвърлят тялото в Перловската река. После си измиват ръцете. Няколко дни по-късно Цветана е известена, че съпругът ѝ е убит от неизвестни лица. Да дойде да го прибере и погребе, нареждат от Софийската прокуратура. Ковчегът бил закован, не се знаело какво има вътре.
Междувременно Вихров търси Елин Пелин. И на него имал зъб, и за него е приготвил куршум. Пелинко обаче излиза пъргав, укрива се и отървава кожата. Така в черния списък на пишман поета-партизанин е отметната само една жертва.
Вихров е назначен за помощник-комантир на Трети конен полк. Заминава за фронта, където славните епизоди в биографията му продължават: “Там - сред трясъка на гранатите, сред зловещия лай на картечниците и изригващите мини - в борбата с най-заклетия враг на човечеството, той прояви голям героизъм.” По време на бойните действия графоманът пуска феноменална книга В “Бъди!” уводно е поместен портретът на Вихров. На второ място е ликът на Вапцаров. Всичко е тиражирано в 20 000 екземпляра.
Вихров стига чин полковник, работи в Издателството на ОФ, в сп. “Българо-съветска дружба” и на други отговорни места.
Вдовицата на Борю Зевзека твърди, че е виждала в дома на Вихров одеялото на Борю Зевзека. Същото, с което е тръгнал към екзекуцията. Палачът се е завивал с него, за да сгрее творческата си немощ.

Името Станислав Вихров трябва да го има в справочниците, за да напомня до какво може да доведе литературната маниащина. В енциклопедиите го няма Борис Руменов. За Зевзека няма и ред нито в социалистическия “Речник на българската литература”, нито в демократичния “Речник по нова българска литература”, нито в многотомната “Енциклопедия България”./24 часа, със съкращение

 

Публикувана на
17 Август 2016 година    
       

              ТАКААА, ТОВА ДО ТУК Е КРАТКАТА ВЕРСИЯ НО В СЛЕДВАЩИЯ ЛИНК Е

                   РАЗШИРЕНАТА ВЕРСИЯ ... ДОСТА Е ДЪЛГА НО ... НО ИМА ДОСТА

                    ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ... ВСЕ БИВШИ ЛИТЕРАТОРИ - КОМУНИСТИ
 
                           И ОЩЕ АВТОРИТЕТНИ ЛИЧНОСТИ... абе сериозна работа



 https://kultura.bg/web/%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%88-%D0%B7%D0%B5%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BA/

                         ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПРОЧЕТАТ ВСИЧКО ОСТАВЯМ ВЪПРОСА,

                ЗАЩО ТЕЗИ НЕЩА СА ИЗВЕСТНИ НА „ДЕЛИОРМАНСКИЯ ИЛИТЕРАТ„

                           А ЗА БЛОГОВИТЕ АфТОРИТЕТНИ РАЗБИРАЧИ Е ... ФЕЙК.

27.12.20 г. 00.30 ч.




Гласувай:
2



1. getmans1 - Станислав ВИХРОВ, бил партизанин ...
27.12.2020 08:28
Станислав ВИХРОВ, бил партизанин едва 2-3 седмици без оръжие дори, но ... явно достатъчно да почне да разчиства българската интелигенция ... с автомат назаем...

В същнос той и партизанин е станал от немай къде ... понеже е бил мобилизиран и „забравил„ да се върне от отпуск, като замирисало на затвор чак тогово „хванал гората„

На фронта какви ги е вършил в героичната българска конница никой не казва, но успялда издаде книга в огромен за наго време тираж където неумело но смело копира Вапцаров;

Аз бях
сеяч
в памучните плантации
на необятния Китай,
хамалин във Шанхай,
в мильонния Ню Йорк
небостъргачите строях…

аз бях
възторжен машинист
на два пухтящи трактори.
И бях
в Париж
в заводите на „Ситроен”
монтьор
в рубашка синя…

... Дори на титулната страница се е самовъзпял достойно, по Вацаровски;

И ако в някой бурна нощ сред трясъци и дим,
сред бой като герой загина от куршум сразен,
родино моя, знай, за теб загинал е един,
твой верен син, поет и гражданин.
цитирай
2. blackpredator - Гетьо,
27.12.2020 10:51
туй осмисля сичкото мат'рял:
"Вдовицата на Борю Зевзека твърди, че е виждала в дома на Вихров одеялото на Борю Зевзека."

партеногенеза, би казал папата..
цитирай
3. getmans1 - . . . ЛОШИТЕ ФАШИСТИ НАБЕДИЛИ ДОБ...
27.12.2020 11:44
... ЛОШИТЕ ФАШИСТИ НАБЕДИЛИ ДОБРИЯТ ПАРТИЗАН, ВЕРЕН НАРОДЕН СИН ...

blackpredator написа:
туй осмисля сичкото мат'рял:
"Вдовицата на Борю Зевзека твърди, че е виждала в дома на Вихров одеялото на Борю Зевзека."

партеногенеза, би казал папата..

цитирай
4. starforlife - ~
27.12.2020 12:31
В постинга, автор на "24 часа", написа:
По време на бойните действия графоманът пуска феноменална книга В “Бъди!” уводно е поместен портретът на Вихров. На второ място е ликът на Вапцаров. Всичко е тиражирано в 20 000 екземпляра.
Вихров стига чин полковник, работи в Издателството на ОФ, в сп. “Българо-съветска дружба” и на други отговорни места.
А на мен в светлината на коментар на Гет под предходен постинг ми се ще да кажа:

- Тираж 20 000 за малка България принципно е огромен...

- Значи: Идеологическите идиотии на някакъв чикиджия-"партизанин" се издават в такъв тираж, а големият Лиман Баум и чудесната му "Магьосникът от Оз" НЕ достигат до Децата по времето на идиотския социализъм, защото трябва да се създават "магьосници" като... Митко Палаузов примерно.
(За руските пропагандни шейкъри на детски мозъци да не говорим).


Да живее социализЪмът, когато 99% от значимите за света въобще автори и заглавия НЕ достигаха до българския "свободен" Читател, но пък книжарниците (и библиотеките - и библиотеките) бяха фрашкани от автори-"партизани" и комуняги.
Повечето без дори основно образование, но пък "книгите" им многохилядници, че и преиздавани поради голям "интерес".
цитирай
5. getmans1 - ТИ ПРОЧЕТИ ЛИНКА КОЙТО АЗ ДАВАМ ...
27.12.2020 12:48
starforlife написа:

- Тираж 20 000 за малка България принципно е огромен...

- Значи: Идеологическите идиотии на някакъв чикиджия-"партизанин" се издават в такъв тираж, а големият Лиман Баум и чудесната му "Магьосникът от Оз" НЕ достигат до Децата по времето на идиотския социализъм, защото трябва да се създават "магьосници" като... Митко Палаузов примерно.
(За руските пропагандни шейкъри на детски мозъци да не говорим).


Да живее социализЪмът, когато 99% от значимите за света въобще автори и заглавия НЕ достигаха до българския "свободен" Читател, но пък книжарниците (и библиотеките - и библиотеките) бяха фрашкани от автори-"партизани" и комуняги.
Повечето без дори основно образование, но пък "книгите" им многохилядници, че и преиздавани поради голям "интерес".


... ЧЕ ТАМ Е С ГОЛЕМЕ ПОДРОБНОСТИ ... за убиеца ижертвата ... и много свиделства ... много
цитирай
6. vencivaleri1951 - Е какво доказва това?
27.12.2020 12:56
Джон Ленън е застрелян от маниак и лош музикант. Капитализмът ли е виновен?
За тези , които пишеш не съм чувал и не знам нищо. Ти в предишен коментар сравняваш вероятността за саморазправа с Елин Пелин със замисленото и планирано по списък убийство на Гео Милев. Впрочем Елин Пелин наистина е арестуван от хора които знаят за него единствено като приближен на двора и често посещаващ го. Името и Фамилията малко говорят на повечето българи и днес, а за съжаление и Елин Пелин на по младите. Така че майсторът разказвач е арестуван и след установяване кой е , е пуснат с извинение. И въобще съвсем различна е съдбата на дарованията преди 9 ти септември от мълвата която чуваме след 90 година.
За Лилиев-не му публикували, притискан бил и прочие глупости
Истината е , че той не пише след промените. Лъжа е , че е притискан или репресиран. Трудно може да се нарече репресиран човек, който е дълги години директор на Народния театър, умира на поста си, на възраст много по голяма от тази за пенсиониране. Или Багряна, Дора Габе, Вера Мутафчиева...Елин Пелин има същата съдба, още повече че творчеството му работи в полза на новото време.
Впрочем по късно Гео Милев пише и " Дядо Коледа"-все пак той е западен възпитаник

Гетьо , партеногенеза не идва от "партенка" драги. Намекът на Блеки не одобрявам като реакция срещу подобна трагедия , ако я е имало, но интелигентно е направен .
цитирай
7. getmans1 - Джон Ленън е застрелян от маниак и ...
27.12.2020 13:42
vencivaleri1951 написа:
Джон Ленън е застрелян от маниак и лош музикант. Капитализмът ли е виновен?


... Христо Радевски пише: „Иначе излиза, че невинният човек е убит, но си остава виновен, защото убиецът трябва да бъде невинен”. Да, така е. Ала тия, които толкова дълго мълчаха – било от страх, корист, безразличие или нещо друго – те, питаме, не стават ли съучастници на убиеца!

Алберт Бенбасат

vencivaleri1951 написа:
За тези , които пишеш не съм чувал и не знам нищо.


... ТО НЯМА НАЧИН И ДА СИ ЧУВАЛ ... ТОВА Е БИЛА ЦЕЛТА ... ПЪК И НЕ ГО ПИШЕ В ИСТОРИЯТА НА БКП И ПРАВИЛНИТЕ КНИГИ ... ДАЖЕ НЕ СА ТИ БИЛЕ И СЪСЕДИ С КОИТО ДА ИГРАЕТЕ ВИСТ

vencivaleri1951 написа:
Ти в предишен коментар сравняваш вероятността за саморазправа с Елин Пелин със замисленото и планирано по списък убийство на Гео Милев.


... ЛЪЖЕШ ... НЕ СЪМ СРАВНЯВАЛ ДВАМАТА ... ЗА ЕНТИ ПЪТ САМ СИ СЕРЕШ НА СУРАТЯ, ПОСЛЕ АЗ СЪМ ТИ ВИНОВЕН ...

vencivaleri1951 написа:
Впрочем Елин Пелин наистина е арестуван от хора които знаят за него единствено като приближен на двора и често посещаващ го. ...Елин Пелин има същата съдба, още повече че творчеството му работи в полза на новото време.


... ТОВА СА ТВОИ ДРЪНКАНИЦИ НА 10.09.44 ЕДВА ЛИ ... НА НЯКОЙ МУ Е БИЛО ДО „ГОСТИТО„ НА ПЕЛИНКО ... И НЕ ГО ИЗКАРВАЙ ВИНОВНИК ЗА ТКЗТ-О

vencivaleri1951 написа:
Впрочем по късно Гео Милев пише и " Дядо Коледа"-все пак той е западен възпитаник


... ТИ ТАКА И НЕ РАЗБРА, ЧЕ РОДОСЛОВИЕТО НА „ДЯДО МРАЗ„ НЯМА МЯСТО В ПОСТИНГА МИ ... НИТО РОДОСЛОВИЕТО И НА ДРУГИТЕ ДВАМА

vencivaleri1951 написа:
Гетьо , партеногенеза не идва от "партенка" драги. Намекът на Блеки не одобрявам като реакция срещу подобна трагедия , ако я е имало, но интелигентно е направен .


... И, НЕ МЕ ПОУЧАВАЙ, КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ ИДИОТА ... НИТО ПЪК, АЗ КАК СЪМ ГО РАЗБРАЛ ... ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА

цитирай
8. get - До 6. vencivaleri1951 - Венци, КАТО ТИ ЧЕТА ПАНАГЕРИКА - въпреки несъгласието ТИ ... ?
27.12.2020 23:41
vencivaleri1951 написа:

Гетьо , партеногенеза не идва от "партенка" драги. Намекът на Блеки не одобрявам като реакция срещу подобна трагедия , ако я е имало, но интелигентно е направен .


... оставам с впечатлението?
За ВАС ДВАМАТА с черно-жопият ХАЛТУРАДЖИЯ - партогенезета произхожда от ПАРТЕНКА - Защото?

Пак повтарям в главите ви има по-малко мозък от този - находящ се в главата на СЛАМЕНИЯ ЧОВЕК ... героят на "Вълшебника от Оз"?

vencivaleri1951 написа:

Джон Ленън е застрелян от маниак и лош музикант.
...
Впрочем Елин Пелин наистина е арестуван от хора които знаят за него единствено като приближен на двора и често посещаващ го. Името и Фамилията малко говорят на повечето българи и днес, а за съжаление и Елин Пелин на по младите. Така че майсторът разказвач е арестуван и след установяване кой е , е пуснат с извинение. И въобще съвсем различна е съдбата на дарованията преди 9 ти септември от мълвата която чуваме след 90 година.

...
Впрочем по късно Гео Милев пише и " Дядо Коледа"-все пак той е западен възпитаник

...


Въпросния Гео Милев ... е РАЗКОЛЕБАН, предвид КОСМОПОЛИТНОСТТА В ХАРАКТЕРА НА НЕГОВАТА КУЛТУРА - Кой е "Дядото РАЗДАВАЩ ПОДАРЪЦИ" ?! "Санта Клаус" или "Дед Мороз" ?!
Това се вижда от произведенията му със заглавия:
А// ЕТО ИДЕ ДЯДО МРАЗ и второто ...?
Б//
ДЯДО КОЛЕДА
...
Но да знаят той що носи,
ще наскачат голи, боси
и ще дигнат шум безкрай:
"Дай на мене, дядо, дай!
На мен - кукла, на Стоян -
топка или барабан!"

Но факта си е ФАКТ - за БЕЗМОЗЪЧНОСТТА при ВАС, блюстителите, на ПРОЛЕТАРСКАТА ОРТОДОКСАЛНОСТ?
Защото - НЕ НА КОЛЕДА ... а на НОВА ГОДИНА се явяват БОЛШЕВИШКИТЕ ПЕРСОНАЖИ "дед Мороз" и "Снегурочка"(внучка). Утвърдени с величайшето разрешение на Павел Постишев - член тогава, на ЦК на КПСС.
А откъде БОЛШЕВИКИТЕ ЗАЕМАТ ТЕЗИ ДВА "новогодишни"(!!) ОБРАЗА Е ДРУГА ТЕМА ... СЛАМЕНА главо!!? ... Бъркащ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА ... с някакъв измислен образ на светията, от Мала-азия с име Никола ?!

П.П.
Ако смяташ ТЕМАТА ЗА УМИРАЩИЯТ И ВЪЗРАЖДАЩИЯТ СЕ БОГ - Е ДОШЛА (от Християнството ?!) В ТРАДИЦИОННИТЕ НИ СОЛРАРНО-АГРАРНИ и ЗИМНИ ПРАЗНИЧНИ ТРАДИЦИИ - СИ В ГОЛЯМА ГРЕШКА ?!

Както ще си и в голяма грешка - АКО НЕ ПОТЪРСИШ ... най-старият образ на ДЯДО МРАЗ ... в епосите на кои народи се среща изначално ... а) финските или б)славянските :))) ?!
- От това ще си отговориш - ако поразтриеш РУСНАКА - какъв народ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ОТДОЛУ ... славянин или тюрко-фин ?!
цитирай
9. vencivaleri1951 - И полковник да беше станал, фатмашкото щеше да взима връх
28.12.2020 00:48
Едно време фуражката ти е давала самочувствие днес Гугъл

Св Николай , не е някакъв си светец, а е прозрял това , което Левски например за етносите , различните религии и точно за това ритуала с подаръците Лутер мести на Коледа
Св Николай е пазител на Русия и много преди болшевиките 6 декември е бил нещо като национален празник, раздавали са се подаръци, подавано е на бедните и т н.
Впрочем Дядо Мраз или Коледа, Защо Буратино , а не Пинокио е наистина милиционерска тема-тъпа и безсмислена.
Срещал съм в Русия , а и във Франция и Коледа , и Нова година.
Определено и в двете страни Нова Година се празнува по масово и в двете страни , защото емоционално празникът се приема от всички. Към Коледа толерантните атеисти се отнасят с разбиране.
Подаръци вървят и на двата празника.
Дали съм умен или не не е нито моя заслуга, нито моя вина-мама , тате и дядо Боже...
Това , че от ден на ден ти ставаш по жалък и нагъл си е единствено твоя заслуга. Какво правеше ти на църковните празници бе "каиш". Дебнеше, слухтеше около черквите. Помня баща ми как попиля четвърто районно заради жена ми. Бяха я притеснили защо в работно време влязла в църква.
Беше по време на перестройката. Връща се от Университета-имала само два часа консултации и набързо отишла без да вземе лични документи.
Защо не била на работа, какви ги разправяла че учи студенти, а по църкви се шляе...щели да и намерят за 15 дни работа, а можело и за повече. Отговорила им и в ареста я дори държали.
Няколко аслани срещу беззащитна жена с единствена вина , че забравила документи. Е и не трахлива , готина и гнуслива...
Да ти разправям ли после как от аслани станаха на-рани. Да ти разкажа ли тази Нанка с 8ми клас, какво ги прави? Впрочем "каиш" тя има и Партийна школа в нас и Академия в Съюза. И куражлийка за разлика от повечето ви. Тя до последно подържаше близки отношения с Вълко Червенков и жена му. Последната и бе ректор във ВПШ. Другите ти началници заобикаляха къщата на Червенков разтояние.
Абе това "каишите" нямате ли срам малко. Вие мачкахте хората , Вие подпечатвахте и режехте поли и дънки, стрижехте, донасяхте...Бил съм комсомолски секретар, бил съм в Партийно бюро. Водил съм протокола на институт. Бил съм държавен експерт по труда за Бургаска област. Тоест за излизане зад граница, за допуск, за членство в партията... сведения идваха първо от МВР Рядко коректни сведения съм чел. Повечето се стремяха да окалят човека, вкл и това че се черкувал.
И го правехте защото мразехте собствения си живот-несвободен, беден от към материя и дух и се стремяхте и стремите чуждия да изпортите.
Преди време се опита да иронизираш униформата на Захарова-била послушко, несвободна и т н
Абе шушляк...ти си гет анонимникът от дете до пенсионе си в униформа-извън нея си като гол охлюв. Захарова я е облякла вероятно няколко пъти.
Човек с блестящо образование , научна степен и солидна кариера. Прави с живота си каквото иска, със сигурност е сред най -известните политически журналисти и дипломати и на никого не цепи басма.
А униформата отгоре на това и отива


quote=get]
vencivaleri1951 написа:

Гетьо , партеногенеза не идва от "партенка" драги. Намекът на Блеки не одобрявам като реакция срещу подобна трагедия , ако я е имало, но интелигентно е направен .


... оставам с впечатлението?
За ВАС ДВАМАТА с черно-жопият ХАЛТУРАДЖИЯ - партогенезета произхожда от ПАРТЕНКА - Защото?

Пак повтарям в главите ви има по-малко мозък от този - находящ се в главата на СЛАМЕНИЯ ЧОВЕК ... героят на "Вълшебника от Оз"?

vencivaleri1951 написа:

Джон Ленън е застрелян от маниак и лош музикант.
...
Впрочем Елин Пелин наистина е арестуван от хора които знаят за него единствено като приближен на двора и често посещаващ го. Името и Фамилията малко говорят на повечето българи и днес, а за съжаление и Елин Пелин на по младите. Така че майсторът разказвач е арестуван и след установяване кой е , е пуснат с извинение. И въобще съвсем различна е съдбата на дарованията преди 9 ти септември от мълвата която чуваме след 90 година.

...
Впрочем по късно Гео Милев пише и " Дядо Коледа"-все пак той е западен възпитаник

...


Въпросния Гео Милев ... е РАЗКОЛЕБАН, предвид КОСМОПОЛИТНОСТТА В ХАРАКТЕРА НА НЕГОВАТА КУЛТУРА - Кой е "Дядото РАЗДАВАЩ ПОДАРЪЦИ" ?! "Санта Клаус" или "Дед Мороз" ?!
Това се вижда от произведенията му със заглавия:
А// ЕТО ИДЕ ДЯДО МРАЗ и второто ...?
Б//
ДЯДО КОЛЕДА
...
Но да знаят той що носи,
ще наскачат голи, боси
и ще дигнат шум безкрай:
"Дай на мене, дядо, дай!
На мен - кукла, на Стоян -
топка или барабан!"

Но факта си е ФАКТ - за БЕЗМОЗЪЧНОСТТА при ВАС, блюстителите, на ПРОЛЕТАРСКАТА ОРТОДОКСАЛНОСТ?
Защото - НЕ НА КОЛЕДА ... а на НОВА ГОДИНА се явяват БОЛШЕВИШКИТЕ ПЕРСОНАЖИ "дед Мороз" и "Снегурочка"(внучка). Утвърдени с величайшето разрешение на Павел Постишев - член тогава, на ЦК на КПСС.
А откъде БОЛШЕВИКИТЕ ЗАЕМАТ ТЕЗИ ДВА "новогодишни"(!!) ОБРАЗА Е ДРУГА ТЕМА ... СЛАМЕНА главо!!? ... Бъркащ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА ... с някакъв измислен образ на светията, от Мала-азия с име Никола ?!

П.П.
Ако смяташ ТЕМАТА
цитирай
10. get - До 9. vencivaleri1951 - Ти ортодоксален ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТ ЛИ СИ или - Да?
28.12.2020 10:16
1-во
Казваш, празнувал си КОЛЕДА С МОМЦИ ОТ ВАШЕ СЕЛО ?!
ПИТАМ:
а) Да сте славели с песни или по друг начин при този празник св.Никола от Малоазийският град Мира?
б) Да сте СЛАВЕЛИ "СЛАВЯНСКИТЕ" - дед Мороз или внучката му Снегурочка?

2-ро
Защото, аз примерно ЗНАМ РИТУАЛНАТА КОЛЕДНА ПЕСЕН - с която се слави КОЛЕДАТА(бъдника, стареца) ... йощ и МЛАДА БОГА ?!

"Замъчи се, коледо ле,
Божа майка, коледо ле,
от Игнажден до Коледа
да добие Млада бога.
Добила го тази вечер,
тази вечер на Коледа."

Това са обредни слънчево-циклични и аграрни народни празници.
С начало ЗАПОЧВАЩО ОТ ... ЗИМНОТО - СЛЪНЧЕВО - СТОЕНЕ !!

3-то
А че това са ПРАЗНИЦИ от ПРЕДХРИСТИЯНСКО ВРЕМЕ - можем сами да се убедим Прочитайки за РИМСКАТА ПРАЗНИЧНА ОБРЕДНОСТ ?
Препоръчвам ТОВА И НА ТЕБ ... "позорящият ме" мен КАИША - който не е станал примерно ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ както е това с подполковника ГеБист таварищ Путин :)))

4-то
Та отново се връщам КЪМ ПРЕПОРЪКАТА СИ ... Да прочетеш и НАУЧИШ: Защо българският КОЛЕДА - МЛАДА Бога ... е описан още от времена КОГАТО?
а) СЛАВЯНИТЕ НЕ БЯХА ИЗОБРЕТЕНИ
б) Християнството НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО?

А КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ ... са описани от античните автори - като празнувани в Римската империя КАТО ???
"Dies Natalis Solis Invicti" ... В МОЙ ПРЕВОД означаващо: Предрожденни дни на Sol(нц)ето ... Invictus/Без-Смъртно ?!
С начална ДАТА 25. декември ... съвпадаща едно към с КОЛЕДАТА - празнувана ОТ ПАМТИВЕКА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ... от хора, НА КОИТО ОЩЕ НЕ БЯХА ИЗМИСЛИЛИ ... Руските спекуланти-учени, че били наследници на СЛАВЯНИ и ПРАБЪЛГАРИ-ТЮРКИ ?!
Ще ли ме разбереш - ВНУЧЕ-ИДИОТЧЕ, на съветските ДЕД МОРОЗ и СНЕГУРОЧКА ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6186814
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930