Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2022 09:19 - Още за Корея, Северна Корея ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 15 Гласове:
9

Последна промяна: 06.02.2022 15:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                       ..... А, друг е въпросът кой и защо предизвика
                                           т.н. Корейската война и "вината" на САЩ

image                                             Какво ни разказа един севернокореец  

 Един севернокореец разказва Севернокорейският народ е плътно зад Ким Чен Ун – това внушава пропагандната машина. Наистина ли е така? Наш екип се срещна с един севернокореец, избягал в Южна Корея. Той ни разказа съвсем други неща. ВИДЕО:

Преди три години Парк Донгяе успява да избяга от Северна в Южна Корея. Всъщност това не е истинското му име. Той не иска да го назове, тъй като се страхува за близките си. "След смъртта на предишния севернокорейски лидер Ким Чен Ир животът там за мен стана много по-труден. Ким Чен Ун засили още повече социалния контрол, печеленето на пари стана по-опасно. И тогава реших да избягам."

                                                                     image

Парк разказва, че навремето търгувал с контрабандни стоки на китайската граница. Пренасял ги във вътрешността на страната. В Северна Корея можеш да си купиш всичко, стига да имаш пари. Всичко идва от Китай, разказва той. "Разбира се, това е нелегално. Но аз познавах правилните хора. Ако се споразумееш добре с правилните хора, нямаш никакви проблеми. Трябва обаче да им изплащаш 40% от оборота си."

Те мразят атомната програма

Народът ликува, когато Пхенян провокира международната общност с ракети и заплашва света с атомни бомби. Народ, безусловно отдаден на своя диктатор. Това са кадрите, излъчвани от севернокорейската пропагандна машина. Парк Донгяе обаче разказва съвсем други неща: "Повечето севернокорейци ненавиждат атомната програма. Обикновените  хора едва свързват двата края, а тя поглъща огромни суми. Но това е официалната политика. Никой не би се осмелил да каже нещо против нея."

Днес Парк живее в Сувон, малко градче недалеч от Сеул. Благодарение на контактите, които е успял да завърже докато се занимавал с контрабанда, Парк и съпругата му успяват да избягат от Северна до Южна Корея само за 20 дни. Там той е строителен работник. "Тук ми харесва. Който е готов да работи, може да се справи. В Южна Корея никой не ти пречи."

                                                                      image 

Парк разказва, че в Северна Корея повечето хора са принудени да работят на черно, тъй като иначе парите не стигат за нищо. Те вечно се страхуват, че могат да бъдат наказани, добавя той. А какво мисли Парк за заплахите за война, отправяни от Пхенян? "Няма да има война. Режимът много добре знае, че страната няма да участва във война. Тогава всичко би се сринало."

Пхенян обаче никога не би признал подобно нещо. Вместо това режимът дори продължава да сипе заплахи.

                                           ТЕМАТА Е ШАРЕНА, НЕКА И КОМЕНТАРИТЕ СА ТАКИВА

 




Гласувай:
9



1. planinitenabulgaria - В блога си имам линк на филма КОРЕЯ ОТВЪТРЕ, погледнето го.
06.02.2022 10:18
Ако Северна Корея не бе социалистическа, днес щеше да е като Южната. За да бъде Северна Корея толкова бедна и животът така ужасен ли комунистите в нея с помощта на СССР и Китай водиха до 1953 г. война, в която загинаха 5000000 души, предимно китайци. Същото се случи и във Виетнам. Ако не бе изваден от капитализЪма Южен Виетнам, днес той щеше да е като Южна Корея. А той стана икономически придатък на Китай, където са изнесени отровните производства.
И три истини:
1. Трън в очите на Южна Корея и Япония е режимът на Ким Чен Ир, който ги тиранизира с ракетите си. Голяма част от психическите проблеми на хората в РК идват от това постоянно напрежение. Война обаче няма да има.
2. Трън в очите на Европа е Путин, който с ракетите си я тиранизира по същия начин както ненормальника от т. 1. Война обаче няма да има.
3. Трън в очинте на българите е президентът ни, който чрез пуч или изборен преврат, все е тая, докара на власт войнстващата простащина, която ни тиранизира както Ким РК и Япония или както Путин Европа, но и ни съсипва генно и икономически. По-лошото е че след окончателнотата почеда на трифоноворадевската простащина страната ни няма бъдеще. Коя нормална държава ще търси контакти с държава примат? Продължи ли президентът да ни управлява с кукличките си, не на конци, а на юзди, в правителството, цитирам батальонника Стефан Янев, с кукличките си в Парламента, цитирам културтрегера на страната, Тошко Африкански, всичките изгасваме, включителрно и простачките, самооппределили се като списъкови интелектуалки, които подкрепиха Великото народно въстание на президента.
Арести, арести, арести! Доле Гешев, горе Пинокио! Изчегъртване на всички нива! Велико народно въстание срещу крадлата Фандъкова!
Това са девизите днес. Да прибавя и аз един: Като ученик носех плаката, на койно пишеше: Да живее международното положение!
цитирай
2. petgrig - Проблема там е,
06.02.2022 12:37
че на хората мозъците се промиват още от детската градина. Като ги държиш затворени и си ги захранил с мисълта, че САЩ са най-големия им враг, от който ги брани само Ким Чен Ун, праснал си две чудовища на предците му, на които са длъжни всички да се кланят, иначе следва смърт и то публична, говориш им, че живят в рая на света, а не им позволяваш дори да отидат до друг град без специално разрешение, камо ли в развита страна, за какво говорим изобщо?
цитирай
3. dobrodan - Развит социализъм в действие.
06.02.2022 12:50
Да живеят всички БКП-та по земните кълбета! Начело с председател-императора!
Омерзително е даже да се чете, а камо ли да се живее така....
цитирай
4. get - До getmans1 - Радо-Аратлик, знаеш ли защо на "бат ни" Венци, толкова импонира Корея на КИМовците ?
06.02.2022 13:21

- Ами защото докарва досущ на Матушката-Му, с манталитета си!
Пояснявам - с цитати?

Граф Алексей Толстой:
"Есть две Руси. Первая Киевская ...
А есть еще одна, вторая Русь - Московская!
Это Русь Тайги, МОНГОЛЬСКАЯ, ДИКАЯ, ЗВЕРИНАЯ. Эта Русь сделала своим национальным идеалом кровавую деспотию и дикую ожесточенность. Эта Московская Русь, из давних времен была, есть, и БУДЕТ полным ОТРИЦАНИЕМ всего европейского и ожесточенным врагом Европы".

- Това го повтаря и съвременния съветник на Путин, по "евро-азиатизмъ" Ал.Дугин - без никакво притеснение:

"От татар Русь восприняла новый имперостроительный импульс.
Московское царство стало радикально иным геополитическим образованием. Это было более не национальное государство, а Евразийская Империя; с православной идеологией византизма и ордынским хозяйственным и военно-стратегическим централизмом."

- За това намеквах на марксиста-бухгалтер Венци-1951 в предходния ти материал - Когато му говорех за ОПИСАНИЯ ОЩЕ ОТ МАРКС "азиатски способ на производство".
За който обществено-икономически строй при Ленин, Сталин и следващи БЕ ТАБУ ДА СЕ СПОМЕНАВА ?!

- И за който: "азиатски способ на производство"? В друго едно свое произведение Маркс уточнява:

""Россия ПОРОЖДЕНА И ВОСПИТАНА В ПРОТИВНОЙ И УНИЖЕННОЙ ШКОЛЕ МОНГОЛЬСКОГО рабства. Сменив имена и даты, увидим, что политика Ивана III и политика современной московской империи являются не просто похожими, а и тождественными…
Политика России - неизменна. Русские методы и тактика менялись, и будут меняться, однако главная цель российской политики - покорить мир и править в нем - есть и будет неизменной. Московский панславизм - всего лишь одна из форм захватничества…"
цитирай
5. vmir - Колко познато - партократите благоденстват от лъжи и затварят очи за някой "гад" само ако си плаща добре.
06.02.2022 14:47
После може и приятели да му се пишат. (Ама моля ви се, как можете да си помислите, че са лоши хора)

Идеалът на бот Венцо. Какви льоши хора трябва да са тия, които твърдят, че бот Венцо има нещо общо с всичко това??? Мчи той е почти като Исус Христос!!!
цитирай
6. getmans1 - Едно нещо прави впечатление, през ...
06.02.2022 15:20
Едно нещо прави впечатление, през първите години коменистическият режим в С.К. наистина постига забележителни успехи спряма Ю.К. но по-късно всичко се разпада и така се стига до до откровена диктатура ... нещо което се случва в целият соц. лагер

ИЗВОДИТЕ СИ НАПРАВЕТЕ САМИ ... ПЪРВОНАЧАЛНИЯТ ЕНТУСИАЗЪМ СЕ ЗАМЕСТВА С АПАТИЯ
цитирай
7. blackpredator - туй много близко
06.02.2022 16:05
Граф Алексей Толстой:
"Есть две Руси. Первая Киевская ...
А есть еще одна, вторая Русь - Московская!

Граф Блексей Тонкстой:
"Есть две Болгарии. Первая Северно Банки ...
А есть еще одна, вторая Болгария - НекратункоФская!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ще започна с това, че малко несериозно е да разсъждаваме за Северна Корея през погледа на контрабандист
06.02.2022 16:07
Все пак разбираемо е , като имаме предвид че ние повече от десетилетие гледахме/а и някои продължават да гледат/ света през очилата на Контрабандист и по съвместителство, най дълго управлявалия премиер.
Както и да е. Не вярвам , че има здравомислещ и нормално чувстващ човек , който да приема режима в Пхенян за норма, както не може да бъде норма и крепостничеството на един народ към която и да е династия. В Северна Корея хората живееят зле и тук не става въпрос , че потребяват по малко от средностатистическия европеец, а че отпечатъкът от режима върху психическото здраве на севернокорееца е осезаем.
Лично аз ще бъда доволен на секундата да бъде свален/дори с физическото унищожаване на властимеещите/а то друг начин няма комай/ и доколкото скоростта на съвременните носители на бойни глави почти занулява растоянията, то ми е все едно кой ще направи "пуча"-янки, китайци, руснаци...
Това , което се опитах да обясня , а и внуша в каментарите при "Гетьо" е че след този преврат/когато и да се случи /и който и да го организира/ севернокорейците имат много по добра перспектива за развитие от нас. И тук не става въпрос за социализъм, или капитализъм, а за елементарни познания по география и икономика-икономическа география. Северна Корея притежава богата суровинна база, макар и едностранно развита не лоша производствена база и сериозен човешки ресурс. И понеже тук един "марксист" отвори уста за Маркс, то Корея може да се каже , че притежава базата, но е в това незавидно положение основно заради надстройката. Каква надстройка ще и помогнат да изгради-дали подобна на тази в Южна Корея, дали подобна на тази в Китай ще определи и политическия строй на бъдещата С Корея. Това съм имал впредвид, когато съм писал за перспективата на тази страна.
А защо САЩ воюва през 50те- Ами личи от коментара ми При онова въоръжение , Корея има изключително важна геостратегическа позиция. Второто за което воюваха бе " Менделеевата таблица" в недрата на С Корея. Руснаците вояваха за първото-таблицата си я имат
цитирай
9. vencivaleri1951 - И Сега за "марксиста" от н-ското РПУ някъде във Варненско,
06.02.2022 16:47
който в периодика се опитва да ме засегне на "бугалтерь"
Да , имам тапия и за счетоводител, при това диплом за "заклет счетоводител",
но той е след специализация, с която преследвах определена цел. Дядо ми е по образование счетоводител и от него знам поговорката "занаят-комат"
Не съм кандидатствал в университета за счетоводство, защото трябваше да кандидатствам с история , или география и се боех, че нямаше и да ми прочетат изпитната работа. Кандидатствах в ИСИ с математика , физика и рисуване. По рисуване ме скъсаха и архитектурата "отплува" от мен. Приеха ме в ПГС. В Ленинград се прехвърлих в Университета в специалност -икономика на строителството
тоест -инж-икономист съм с 54 изпита и около 20 зачота. Бих помолил при желание "марксистът" да си преброи изпити и зачоти и пак при желание да сподели.
2/3ти от трудовата ми биография е минала пряко , или близо до строителството
Експерт счетоводител станах , защото професионално имам навика да чета ДВ, и да следя нормативната база. При предстоящата промяна на собствеността на банките, отпадането на Планова комисия възникна въпросът кой ще извършва контрола-чрез лева. Все пак още собствеността преимуществено беше държавна и тази собственост, трябваше да вкарва сборове във фиска, а и да попълва производствените фондове.
Бях в час, че ще се мине временно към формата на отчитане от преди девети септември, чрез тъй наречените заклети счетоводители, или по просто одитори. Създаде се и следдипломна школа за заклети счетоводители. Записах се и изкарах курса. Не след дълго излезна и постановление в което добрите стари счетоводни баланси задължително трябва да минат през одит от независими и правоспособни одиторски фирми. Имах вече в предмета на дейност -одиторски и юридически услуги , вещи лица. Имах и съответните счетоводители назначени, както и юрист. Като управител на одиторска фирма съм работил, като счетоводител и одитор-много рядко
Единствено за близки хора, които не искаха външни да им "гледат" в джоба
В момента приключвам "книгите" на роднина с предстоящ развод

За Маркс
Русофобията на Маркс не е тайна, още като журналист я проявява. Впрочем и българофоб е-отвратителни неща пише за нас по време на Рускотурската война за освобождението ни. Не мисля, че в Симеоново /по понятни за времето причини/ нашият "марксист" да е имал достъп до тази част на публицистиката на Маркс
Русия се е укрупнявала не по различно от Германия/30-40княжества/ например, само дето мащабите са различни. Да не забравяме, че главния съперник и враг на Русия е Британската империя, а Маркс взима за базов модел на бъдещото соц развитие английската икономика, над която ще се надгражда. Социалните противоречия не са достатъчни за Маркс да надскочи западната си надменност. Последната не му пречи обаче да създаде шедьоври в областта на политикономията и философията-не напразно е признат за философа на хилядолетието . Той е груб и агресивен физически дори с крупни автори като Плеханов, Херцен...
Бастунни мордобития в пъбовете са били нещо обикновено -ако мислите , че ние в Блог бг сме открили топлата вода, се лъжете.
Маркс е бил груб , надменен , не търпящ инакомислие-може би това е и необходимост да остави наследство, каквото е оставил За мен пред Манифеста и Капитала шапки долу! Останалото е без значение, какъв бил, какво казал за този , или онзи...
В Делиормана :) за Адам Смит ще кажат , че си "таковал майката" , за Байрон сестрата, за Чайковски...
Да не слушаме ли Чайковски?
цитирай
10. getmans1 - Чудя се, Делиормана също се чуди при ...
06.02.2022 21:05
Чудя се, Делиормана също се чуди при това финално, лирично откровение:

"В Делиормана :) за Адам Смит ще кажат , че си "таковал майката" , за Байрон сестрата, за Чайковски...
Да не слушаме ли Чайковски?"

... как по-добре да те облекчи от сърбела който те е обзел ... мозъчният или мисловния, ако така може да се нарече, та продължаваш с клевтническите внушения.

Адам Смит нито за образованието ми, нито префесионално ми бил необходим но виж за кръсловиците ми върши работа ... сега се чудя в момента теб за чий "голям праз" ти е!?
Опс, усетих се, че репликирам коментара ти към ГЕТ но пък като чуя "Делиорман"... не мога да се въздържа.



цитирай
11. vencivaleri1951 - Закачка е това с Делиормана -има и усмивка.
06.02.2022 22:16
Иначе е съвсем сериозно написаното. Как да не е изиграл роля-Адам Смит-един от /първият/ от адептите за пазарната икономика-задочен опонент на тъпия Маркс. "Богатството на народите" , впрочем приличен труд. Защо го тикам на адаша ти със "зелени чорапи"-нали така се изразяваш за военните.
Просто да не се мъчи , да ми внушава , какво е казал Маркс за Русия-за мен са важни цитираните по горе на Маркс неща.

Впрочем " подслушан" разговор между шурето и жена ми за Адам Смит

-Шурето-не ми говори за този майкоебец....
- Жена ми-Може да е имал неприлично и непривично поведение , но....
А шурето е ерудит, с широка палитра от познания, масон и не от редовите, но си се изразява като "делиормански" самоковец Вероятно гората си казва думата...Живее почти постоянно в планината

getmans1 написа:
Чудя се, Делиормана също се чуди при това финално, лирично откровение:

"В Делиормана :) за Адам Смит ще кажат , че си "таковал майката" , за Байрон сестрата, за Чайковски...
Да не слушаме ли Чайковски?"

... как по-добре да те облекчи от сърбела който те е обзел ... мозъчният или мисловния, ако така може да се нарече, та продължаваш с клевтническите внушения.

Адам Смит нито за образованието ми, нито префесионално ми бил необходим но виж за кръсловиците ми върши работа ... сега се чудя в момента теб за чий "голям праз" ти е!?
Опс, усетих се, че репликирам коментара ти към ГЕТ но пък като чуя "Делиорман"... не мога да се въздържа.




цитирай
12. getmans1 - Предният ми коментар е малко непъ...
06.02.2022 23:39
Предният ми коментар е малко непълен, че конферентно-семеен разговор ме прекъсна и така прекъсна нишката на мисълта ми ...за сега ще прескоча „подслушаните„ тайни на енцеклопедичната фамилия и ще се помъча да се върна на предходната мислЪ /пустото му и Делиорманско/... Сега като отворих блога попаднах на поредните врачкувания за „гнилия„ „умиращия„ „отровен„ запад и се сетих до къде бях стигнал но и промених проклетата мислЪ.

Пустият му умиращ запад, отровно загниващ но толкова привлекателен за доводи, пей дават за него настоящите наследници на болшевишки комуняги да се отъркат о него.

- Ти да видиш значи, Великият СССР си имал Менделевата таблица в истинският и преносен смисъл и ако се бил намесил в тази Корейска война то било заради сратегическото място, „нищо лично„ както обичат да казват пиндосите но революцията по Дедо Маркс трябва да стне всесветовно дело и СССР ще е естественият водач разбира се
. ЕТО ТИ ГО И ПОВОДА ДА ПРОВОКИРАШ ВОЙНА, ДА Я ПОДКРЕПИШ А ПОСЛЕ ДА Я ПРЕПИШЕШ И ЛАКОМИТЕ ЗА РЕСУРСИ АМЕРИКАНЦИ ... наглоста стига до там че и епитет МРЪСНА ще им припишеш.

- На горната мисъл ме наведе ето това откровение;
„Русия се е укрупнявала не по различно от Германия/30-40княжества/ например, само дето мащабите са различни.„
Сега очаквам някои Висок Интелектуален ПОТЕНЦИАЛ да НИ разясни дали „невинното„ УКРУПНЯВАНЕ по германски тертип /по руски привлечени или нещо подобно / е било съпроводено със претопяване на народи, разселвания /мухаджирство вътрешно и външно/ и сега на тоз етап - вси „руссияне„.

Отлеснах се И, аз ... май заразно, че темата беше Корея и „мръсната„ американска война за ... МЕДЕЛЕВА ТАБЛИЦА ...хахаха ...
цитирай
13. vmir - Чета бот Венцо и ме напиня да извикам: "Какъв мил катил!"
06.02.2022 23:54
Каква вяра само в шурето - масонче - горско чадо - успяло да пренесе факела на истината през векове и пространства!!! А ние още се дзверим как ще ни оправи Киро Харварда.
цитирай
14. getmans1 - Каква вяра само в шурето - масонче - ...
07.02.2022 00:11
vmir написа:
Каква вяра само в шурето - масонче - горско чадо - успяло да пренесе факела на истината през векове и пространства!!! А ние още се дзверим как ще ни оправи Киро Харварда.


... Тоя, пък съвсем го забравих, струва ми се, че тепърва някои негови „фенове„ ще видят „кон боб яде ли„ ...
цитирай
15. get - До 11. vencivaleri1951 - Закачка е това с Делиормана... Е на "голо дупе" - знаеш какъв е резултата от ЗАКАЧКА ?
07.02.2022 11:07
- Венци (за)КЛЕТ-СЧЕТОВОДИТЕЛЮ - за да ми напишеш едни такива ОПРОВЕРЖЕНИЯ ?
vencivaleri1951 написа:

Иначе е съвсем сериозно написаното. Как да не е изиграл роля-Адам Смит-един от /първият/ от адептите за пазарната икономика-задочен опонент на тъпия Маркс. "Богатството на народите" , впрочем приличен труд. Защо го тикам на адаша ти със "зелени чорапи"-нали така се изразяваш за военните.
Просто да не се мъчи , да ми внушава , какво е казал Маркс за Русия-за мен са важни цитираните по горе на Маркс неща.

Впрочем " подслушан" разговор между шурето и жена ми за Адам Смит

-Шурето-не ми говори за този майкоебец....
- Жена ми-Може да е имал неприлично и непривично поведение , но....


- Освен Адам Смит, ЯВНО НЕ СИ ЧЕЛ, ДРУГИТЕ(?), ОТ КОИТО Е П-Р-Е-П-И-С-В-А-Л !!!! - "гениалния"(според теб:))) икономист-и-философ Маркс ?!

- Същият за напише КОМПИЛАЦИЯТА СИ "Капиталът" ... е ПРЕприсал ЕДНО КЪМ ЕДНО от Давид Рикардовата ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ ! При Рикардо, се ползва друг термин?
- За да ИЗВЕДЕ "теорията" си за "ОГРАНИЧЕНОСТ" - ПРИ капитал и продукт - Е ползвал Малтус?

- Това е в същността си Маркс ... Преписвач, НА СТАРИ И РАЗВИВАНИ ОТ ДРУГИ АВТОРИ, ТЕОРИИ! За това същото, В НАУКАТА е прието да се нарича с една дума - ПЛАГИАТ !!

- И не е ПОЛит-ИКОНОМИЯТА, която го ПРАВИ "ОРИГИНАЛЕН"? ... а Ист-мата!! С неговото изкуствено ИСТОРИЧЕСКО деление на социума наричани до Маркс, СЪСЛОВИЯ, а при НЕГО: "КЛАСИ"? И второто историческо деление на обществото на ОБЩЕСТВЕНО ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ?

За това ДЕЛЕНИЕ-ИСТОРИЧЕСКО чрез ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ - Говоря ВАМ? И явно, като понятие ти е ТВЪРДЕ РАЗМИТО ... Защото започваш да ми ЛОГОРЕЙСТВАШ за "шуреи" и "шуренайки" - волни "зидарки" :))) ?!

И за КОЕТО НЯМА КАК ДА ИМАШ СОБСТВЕНО СТАНОВИЩЕ - ЗАЩОТО за "ТЕБ-МАРКСИСТА" е НЕИЗВЕСТНО !! ... как е изведено/казано, от/при Маркс ?!

За обществено-икономическия строй наречен "азиатски способ на производство" ?

П.П.
И така не разбрах - стигна ли до РАЗУМА във Венциевата глЪвЪ - Казаното от Маркс за Русия?
Karl_Marx написа:

1.
"Московский панславизм - всего лишь одна из форм захватничества."
2.
"Московская Русь, из давних времен была, есть, и БУДЕТ полным ОТРИЦАНИЕМ всего европейского и ожесточенным врагом Европы !".


- Той в мнението си? Гаче ЕДНО КЪМ ЕДНО Е КОПИРАЛ - МНЕНИЯТА на всичките ни НАЦИОНАЛ-РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, за Русия, "матушката-Му" на Венци?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6210571
Постинги: 2787
Коментари: 26734
Гласове: 9717
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930