Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2022 07:07 - „Героите на Донбас," - миньори, трактористи и шофьори, или вся осталая ГРУ-сволач ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1237 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 12.11.2022 07:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                  .....

                                              ИЛИ КАК ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В ДОНБАС

                        Героите на Луганска и Донецка народни републики - кои са те?  

Дмитрий Чупраков за OFFNews 
Последна промяна на 08 ноември 2022 в 09:49  5734  7
  image Снимка GettyImages Война Украйна

Руската пропаганда свърши отлична работа, за да убеди обществото, че появата на т.нар. Луганска и Донецка народни републики през 2014 г. не е руска намеса, а волята на народа. Понякога дори сред противниците на руската агресия може да се срещне мнение като „Е, там (в Донецк и Луганск) хората наистина се разбунтуваха“.

Преди началото на войната през 2014 г. Донецк беше икономически развит град с отлична инфраструктура и международно летище. Градът дори беше домакин на Европейското първенство по футбол през 2012 г. Драматичните промени настъпиха през 2014 г. заедно с „руския свят“ и тези региони на Украйна се превърнаха в нещо, напомнящо повече на пиратски поддържави с царящо беззаконие.

Изминаха повече от осем години от началото на тези събития. Предлагам да си припомним няколко „герои“, които стояха в основата на т.нар. ДНР и ЛНР, и тогава ще има по-малко хора, които казват: „Е, хората наистина се разбунтуваха там“.

„В крайна сметка аз натиснах спусъка на войната. Ако нашият отряд не беше преминал границата, накрая всичко щеше да свърши, както в Харков, така и в Одеса. Щеше да има няколко десетки убити, изгорени, арестувани. И това щеше да е краят. И практически маховика на войната, която все още продължава, стартира нашият отряд“, така описва събитията в Украйна, довели до началото на войната в Източна Украйна, Игор Гиркин, пенсиониран полковник от ФСБ на Русия.

Заслужава да се отбележи, че бивши служители на ФСБ няма.

 

На 12 април 2014 г. въоръжен отряд, ръководен от полковник от руската ФСБ Гиркин, незаконно преминава границата на Украйна и превзема административни сгради в град Славянск в Донецка област. На 14 април изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов обяви началото на антитерористичната операция (АТО). Така започна войната в Източна Украйна.

Месец по-късно полковникът от ФСБ Игор Гиркин оглави Министерството на отбраната на вече сформираната по това време т. нар. Донецка народна република (ДНР), където Александър Бородай, руски бизнесмен и дългогодишен познат на Игор Гиркин, беше назначен за първи председател на Министерския съвет.

 

  image

 

Александър Бородай

Между другото, днес Бородай е депутат от Държавната дума на Русия и член на партията на Путин "Единна Русия".

По-късно Бородай беше заменен на поста си в т.нар. Донецка народна република от друг „изключителен“ политик, Денис Пушилин.

Пушилин е родом от Донецка област, което поне предизвика по-малко въпроси, отколкото към Бородай, който всъщност е гражданин на Русия.

Пушилин никога преди това не е бил политик и най-известният факт за него преди идването на власт е активното му участие във финансовата пирамида МММ Мавродиус, в която Пушилин примами любителите на лесните пари чрез измама.

 

Този избор на Путин падна върху него, вероятно от любов към негативния подбор (когато на власт се вземат не талантливи хора, а глупави и послушни).

Впрочем, Владимир Путин по-късно не се скъпи да награждава т.нар. борци за т.нар. независимост.

Арсений Павлов, по прякор "Моторола", получи посмъртно от Путин орден "За храброст" за участие във военните действия в Източна Украйна. Преди няколко години в мрежата се появи видео, в което той стреля с гранатомет по жилищни сгради в Донецк за забавление, наричайки го "Утринна зора".

 

"Няма ли никой? - пита операторът Арсений зад кадър.

„Не ми пука (не ме интересува)“, отговаря Моторола и продължава да стреля по къщите. Очевидно героят на Русия иска да покаже как всъщност се „бомбардира Донбас“.

Още един притежател на Орден за храброст, даден му от самия Путин, е Алексей Мозговой.

 

  image

 

През 2015 г. той беше убит. Една от основните версии е, че е ликвидиран от собствените си лидери на т.нар. Луганска народна република.

През 2020 г. Главната прокуратура на ЛНР обвини посмъртно лауреата на орден от Путин в убийството на цивилни, доказвайки участието му в екзекуцията на семейство.

На 9 май 2014 г. героят на Путин застрелва цивилни: бизнесмена Олег Бурихин, съпругата му и 10-годишната им дъщеря. За щастие момичето успява да оцелее.

С това си припомнихме някои от "героите" - офицерът от ФСБ Гиркин, руският депутат Бородаев, офицерът от МММ Пушилин, главорезът Моторола и награденият от Путин убиец Мозговой.

А те са само върхът на айсберга на въстаналия „народ“.

 

  ВИЖ ОЩЕ ЗА:
АЛЕКСАНДЪР БОРОДАЙАЛЕКСАНДЪР ТУРЧИНОВ АЛЕКСЕЙ МОЗГОВОЙАРСЕНИЙ ПАВЛОВ МОТОРОЛАВОЙНАДЕНИС ПУШИЛИНДОНЕЦКИГОР ГИРКИНЛУГАНСКЛУГАНСКА И ДОНЕЦКА НАРОДНИ РЕПУБЛИКИМММ МАВРОДИУСПУТИНУКРАЙНАФСБ

                                              ВИДЕОТО Е С ГЕРОЙСТВАТА НА МОТОРОЛА
                                                                                    ... 





Гласувай:
5



1. obses - https://obses.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/11/12/nepoiskana-i-neplatena-populiarizashtiia-na-post-na-geti.1842648
12.11.2022 10:04
:)
цитирай
2. petgrig - Да!
12.11.2022 10:09
Точно така!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Ако бать Венци с големио таквоз прочете постинга Ви,
12.11.2022 10:12
ще Ви раздели на молекули. Не като Вас мисли Венцивалери1951, а също и много популярната Радостиналасса1948. В кръвта им циркулира бледата спирохета на най-великия човек на земята, Путин....
Поздравления за постинга!
цитирай
4. vmir - 3. planinitenabulgaria,
12.11.2022 11:01
Моля, позволете ми да не се съглася докрай с Вас за бот Венцо, защото макар стратегически неизменни, тактически неговите позиции са винаги съгласувани с момента и конюнктурата. А "героите на Донбас" са очеваден пример за неговите ценностни критерии и вдъхновение като на всеки друг путлерист, готов да ги славослови непоколебимо, докато държат на мушка или стрелят по някой невъоръжен заподозрян в липса на върховен възторг от гениалното джудже с ракетите.

Героизирането на неумеещия нищо друго освен да стреля Моторола, грубостта и примитивизма на когото се "култивират" само като му се даде оръжие в ръцете и провъзгласяването му за "Прометея - светлоносец на идеологията и философията на Новорусия" e прийом омръзнал до безкрайност от логорейните потопи с които бот Венцо се напиня да удави блога. Сега обаче, нищо чудно бот Венцо да се врътне (мъртвия не му върши работа) и даже да се направи, че не е знаел какъв е доскорошният му герой. Тактическата врътка обаче няма да допусне засенчване на стратегическата посока, съгласно която бандитът и престъпникът воюва срещу "бандеровците", защото разпъват бебета на кръст за удоволствие.

За Радостинка мога само да предположа, че при възможност би изстреляла ракета по Вас, а бот Венцо веднага ще докаже, че го е направила от най-благородните подбуди, почти като тези, с които путлер нападна Украйна.
цитирай
5. getmans1 - До ЕДИН коментар който, кой знае защо вече го няма ...
12.11.2022 15:55
„ДРУГАРЮ", КОГАТО ПАК ВИСОКОПАРНО И ЛИЦЕМЕРНО КЪЛНЕШ, И ПРОКЛИНАШ УБИЙЦИТЕ НА НЕВИННИТЕЖЕРТВИ И ДЕЧИЦАТА ОТ ОНЗИ ПАМЕТНИК НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ СРЕД ТЯХ СЪС СИГУРНОСТ Е И ТОЗИ ГЕРОЙ ОТ ВИДЕОТО.

И МОЛЯ ТЕ, НЕ БЪДИ РАДИОТОЧКА И КАТО ТЕЗИ,
„У некоторых людей голова — это декоративное приложение к жопе…"
цитирай
6. vencivaleri1951 - Кого съм клел " градина...пардон гренадирю
12.11.2022 21:53
Никога нищо лошо не съм написал за Украйна, а за вековните и душмани, между които сме и ние. И наш подпис стои когато Западна Украйна отива в Полша. Сега Западът довършва Украйна В пределите си остана наполовина, дава жертви 8, 9 към едно. Когато и да е ще свърши тази война и ще видим какво е останало от страната. Ще ти припомня тези думи, когато западняците започнат да се измъкват, както са го правили винаги. Колкото до това , че имало хора на връта със задник вместо глава, нероятно си прав, но да знаеш че има хора на които всичко е задник
И "гренадирю" не по високо от колците
цитирай
7. getmans1 - Правилното не беше ли 8, 9 към 1%, а ...
12.11.2022 22:20
Правилното не беше ли 8, 9 към 1%, а антиимпериалисте ? И това го „видяхме".


vencivaleri1951 написа:
Никога нищо лошо не съм написал за Украйна, а за вековните и душмани, между които сме и ние. И наш подпис стои когато Западна Украйна отива в Полша. Сега Западът довършва Украйна В пределите си остана наполовина, дава жертви 8, 9 към едно. Когато и да е ще свърши тази война и ще видим какво е останало от страната. Ще ти припомня тези думи, когато западняците започнат да се измъкват, както са го правили винаги. Колкото до това , че имало хора на връта със задник вместо глава, нероятно си прав, но да знаеш че има хора на които всичко е задник
И "гренадирю" не по високо от колците

цитирай
8. vencivaleri1951 - И двете могат да са правилни
13.11.2022 00:21
Загуба на 1% от собствения числен състав и загубана 8 към 1 на противника.не си противоречат-допълват се.
Винаги атакуващия дава повече жертви, освен ако не превъзхожда сериозно технически атакуемия. В Херсон командващият на руснаците спомена за 9500 души от ВСУ с летален изход-това е 1/4 от числения състав на украинците , ако е вярна цифрата , че са концентрирали 40000 дна армия. Заслужават ли си тези жертви, ако вярваме на зеленски, че това е "мъртъв град"-почти обезлюден, без продоволствия, на пракитка не работи нищо иакоруснаците имахапреверзното мислене на инструкторите на украинците , винаги са в състояние да наводнят града-няма защита стената от язовира от левия бряг

getmans1 написа:
Правилното не беше ли 8, 9 към 1%, а антиимпериалисте ? И това го „видяхме".


vencivaleri1951 написа:
Никога нищо лошо не съм написал за Украйна, а за вековните и душмани, между които сме и ние. И наш подпис стои когато Западна Украйна отива в Полша. Сега Западът довършва Украйна В пределите си остана наполовина, дава жертви 8, 9 към едно. Когато и да е ще свърши тази война и ще видим какво е останало от страната. Ще ти припомня тези думи, когато западняците започнат да се измъкват, както са го правили винаги. Колкото до това , че имало хора на връта със задник вместо глава, нероятно си прав, но да знаеш че има хора на които всичко е задник
И "гренадирю" не по високо от колците


цитирай
9. getmans1 - А, ПОКЛОН НА ГЕРОЯ ОТ КЛИПА КОГА ? ... Все пак лично путин го наградил а всеизвестно е, че той не греши
13.11.2022 07:15
vencivaleri1951 написа:
Загуба на 1% от собствения числен състав и загубана 8 към 1 на противника.не си противоречат-допълват се.
Винаги атакуващия дава повече жертви, освен ако не превъзхожда сериозно технически атакуемия. В Херсон командващият на руснаците спомена за 9500 души от ВСУ с летален изход-това е 1/4 от числения състав на украинците , ако е вярна цифрата , че са концентрирали 40000 дна армия. Заслужават ли си тези жертви, ако вярваме на зеленски, че това е "мъртъв град"-почти обезлюден, без продоволствия, на пракитка не работи нищо иакоруснаците имахапреверзното мислене на инструкторите на украинците , винаги са в състояние да наводнят града-няма защита стената от язовира от левия бряг


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6185915
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930