Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02 23:59 - Чета и се дивя ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 19 Гласове:
5

Последна промяна: 18.02 00:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                         * * * * *
                              И ОТ ТОЛКОВА УДИВЛЕНИЕ СЕ ПЛЯСКАМ ПО ЧЕЛОТО

                       А, удивлението ми толкова голямо, че чак получих "челобол",

                                 който сега лекувам с аспирин и студени компреси.

                            Сега ви предлагам и вие да прочетете, и да се дивите а,

                                    а за последствията сте коректно предупредени;

                           /
е, аз, с това съм известен, че си падам си по коректността /

                                                                КОРЕКТЕН ЦИТАТ ;

" ... 
Колега на баща ми /украинец впрочем/ го чух да казва
На Европа ракетен удар не и трябва Ако се стопят с термоядрена реакция/ не помня количеството/х км3
лед в Бяло море ще променим посоката на Гълфстрийм и Западна Европа в голяма степен ще е или под вода, или скована от лед Говорим за 70те години ...
 "

                    ... ТА ЗНАЧИ, ДИВОТИЯТА МЕДВЕДЕВА ЯВНО Е ДЪЛБОКО ВКОРЕНЕНА

                     В ПРОСЛОВУТАТА СЪВЕТСКО - РУСКА ВОЕННА ДОКТРИНА И КОЯТО Е,

                       ШИРОКО ПОПУЛЯРИЗИРИНА СРЕД НАРОДА РУСКИ И РУСОБЛИЗКИ.


image


                                                                            * * *  



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Дивиш се щото сред дивотия си израснал, а сега и сам си се заточИл
18.02 01:22
Какво толкова чудно ти се вижда двама военни да водят подобен разговор.
Единият притеснен , че граничи с мощна и отлично въоръжена армия един път и
с 6ти американски флот от друга И всичко това подпряно от половин милиард население с висока производителност Другият не казва нищо друго от това което говорят учени и еколози за повишаване на температурата , а от там и топенето на ледовете. Е има известна разлика в скоростта и причините на това топене
Но и аз се дивя днес, вчера...
Слушам , чета, разни американски чичковци, в т ч и висши военни, които се притеснили от руски мултики и перални в Космоса че тези "перални" щели да ослепят НАТО и Пентагона и че не им стигат мултиките със САРМАТ Искандер, Кинжал и калибър, а сега поради липса на технологии , пратили перални в Космоса, и то перални с ядрени глави Трябвало дипломация и Байдън съобщил , че имало разговор
А пък онова копеле Джонсън да вземе да разпусне във ваканция Конгреса, та Зеленски да заплаши конгресмените, че САЩ можело да не бъдат вече стратегически партньор на Украйна -Тагарев бил предложил България да замести САЩ,дори назначил
стройния Ал Йорданов за командващ артилерията
А и си мисля, като гледам градацията на "тъпомера"
Ясно, че чувстващите руските хора близки са тъпи. И се чудя как тези тъпи хора , наречениоще русофили в блог бг например имат определено по добро образование, езикова култура, кариерен и социален статус и речниковият им запас е по голям? Защо русофилите творци , определено са водещити в нашата култура Защо когато русофилството не беше мръсна дума страната ни градеше, културата ни бе световна марка, а армията не бе карикатура като сегашната Как тъпи хора, от ралото и газеника за съвсем къс период/сравнявам стози сед 10тиноември/ България стана стана ядрена и космическа държава, поизвеждаше ЕИМ, артистите и бяха добре дошли на световните сцени, заради спортистите и често вдигаха българския пряпорец и свиреха химна Защо тогава дори в затънтения Делиорман четяха Платон, а днес и в столицата и висшистите не четат
цитирай
2. starforlife - ~ 1. vencivaleri1951
18.02 08:03
Не знам дали Радо в дивотия е израснал, но ти определено си и затова като най-обикновен глупак се хващаш на мокрите сънища на такива като тинчетоСласото и ги обличаш в уж състояли се разговори, мислейки си, че по този начин придаваш достоверност на глупостите.
Та затова сега... Както направих с цените на еленското и херингата в САЩ и Руssия... (За мнооого други хранителни продукти назад във времето имам постинги в снимки на място в маркетите на САЩ...) Да поднеса и сега някои факти, а не стандартното твое балалайкане.

Сцената на така достъпните за руssнака (за разлика УЖ от американеца, пък нищо, че и такъв сравнителен постинг имам назад с цитирани цени, а не като твоето празнодумец и се вижда балалайкането ти)... Та: Сцената на театрлните постановки е Нова Земя, м/у Баренцово и Карско море, Архангелска област.
Театралните действия се развиват от 1957-ма до 1962-ра година.
Театралните постановки са 86 на брой и сценичното си майсторство демонстрират най-мощните съветssки по онова време ядрени артисти. Включително на 30-ти октомври 1961-ва година 58 мегатонният заслужил артист на СССР Цар-бомба.
Е... Нищо подобно на описаното от теб с леда (говоря като разпалени твои фантазии, а не че не се топи лед при подобни театрални сцени) не се случва и чак през 2018-та година руssнаците извикват на бис, защото топящите се ледове (след повече от половин век и не за сметка на театралните действия) изкарват радиационното замърсяване като бонус за наследниците руssнаци, ловуващи така "скъпата" в САЩ, но пък така вкусна и "достъпна" в Руssия риба треска.

Иронията на "съдбата": Радиационното замърсяване (лично Михаил Флинт - Заместник-директорът на Института по океанология - говори за него, а не аз да си измислям като теб) дава плодовете си след 60 години, през които СССР не постигна комунизЪма, а фалира - основно заради военното си пъчене в Афганистан, както сега в Украйна... Та: Радиацията дава плодове в руssкия залив Благополучие.
Благополучие по руssки. Както винаги.

Та не е ли смешно, Балалайко51-ви?
Не е ли смешно да балалайкаш имагинерно (и неосъществимо - и неосъществимо) за течението Гълфстрийм и това как и то по Божия воля "би застанало" на страната на руssкия добър атом... А в същото време на тези мокри твои сънища в залив Благополучие, Архангелска област, да ловят риба с поздрави от Цар-бомба от преди 60 години?
Бис. 60 годишен. Типично по руssки.
Ама иначе видях как при Пръцко си се изпръцкал, че в САЩ еленското ГМО.
Нищо, че изрично съм написал, че основно е от био ферми в Нова Зеландия.
И нищо, че откъде да знае вакуумът в дървенофилософската ти кратуна, че в 18 щата на САЩ отглеждането на елени е забранено, а в останалите е под едни от най-строгите контроли на куп контролни служби.
цитирай
3. gardener - Охо, Венци, пак с твоите "юридически" глупости за култура
18.02 08:51
скачаш като женска въшка с голо дупе на морков. Къде ги видя всички тези постижения, то не било ЕИМ, то не било култура и вкусните текезарски храни си забравил и новите сонати на великите ни симфоници от соца. Всеки парцал, всеки телевизор или бяла техника, ако бяха от Запада, бяха хиляди пъти по добри от вашите, правени в час по трудово обучение за треколасници. Боклуци, свате, правехте и шир потреба, както тук, така и в милата ти съветска родина. Да си призная ... май, само чер хайвер от твоята родина ставаше за хвалба, но така бе и по време на Императора, даа. Всичко, което си изброил беше крадено от Запада като технология, Западът бе го измислил, а вие го крадяхте, даа. Във вашите НИИ работеха само червени селяндури, назначавани по въшкарска линия и за това само си хвърляхте парите да разгадавате мисълта на Западните учени, докато набарате как се прави чушкопек. От атомната ви бомба до москвича и от капута до секса, всичко ви беше крадено и по възможност, някакъв си заблуден социален хазарин, ако ви изнесе от Алабама пълната техническа документация на "одеколона", примерно, вие ще се парфюмирате и ще го пиете - по бедните ти сънародници, а не ти, щото ти си син на сина на Сталин, оня със самолетите и руското ЦСКА, хахаха. Спорт, спортът е иманентна проява на човешкия дух, свате, или имаш време и пари да спортуваш или нямаш, а при вас беше и с наркотични средства, фармацевтика, допинг и т.н., само и само да докажете, че хората ви живеят добре в съветската ви България и се развиват с купони - безплатни за селянчетата, които ритаха топка, вдигаша тежести или се обарваха чрез пехливанлък. Твоето оброзование, свате е смешно, като "икономист" си кръгла нула, като "експерт"..., че по какво си точно експерт - счетоводство или право, а, добре, че е бил баща ти - търчи-лъжи беше, като твоите другари от БКП с много по-солидни предци - мошеници, свате. Е, за това и фалирахте и трябваше да постъпим с вас, като с нас след девети септември, малко бум-бум, малко Белене, малко червен нацист...
Та, кой строй е по-хуманен, казваш? Докато се чудиш къде да паркираш между руските коли в зоната около тухлената "кооперация", а? Онзи, който ти даваше да ебеш и да се правиш на голямата работа с Янчо - боклука или този строй, в който внукът ти е комарджия като много по високия в джендърен аспект Янчо, а брат му ресторантьор, иначе синът ти сигурно работи на хубава държавна работа, ако не е болен от нещо, щото оня горе не прощава и наказва здраво за всяка лъжа, всяко убийство и мъка причинена на добрите хора, а и ще продължи наказанието и след 1000 години ще връщате, ако сте крали, лъгали и убивали, твоите наследници ще връщат всичко, даже ще бъдат и модифицирани и мръсните ви (сръбски гени) ще бъдат подреждани на ново, като финал няма да са точно твоите наследници, разбираш, нали. Ти за това си и за Путин, щото, ако го няма Путин и неговите варварски изроди, НТП ще ви заличи много бързо, свате, много по-бързо. За това пищите като скопявани свини за вашите си идиотски ценности от съветската кочина - концлагер за хората.
цитирай
4. vacsine - Шунди51, ти верно си дебил.
18.02 10:45
Шунди51, ти верно си дебил.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Ти си болен от злост и неосъществени амбиции
18.02 13:09



Споделил съм болка, а ти се радваш Да внук ми имаше
проблем и още е рисков Бори се обаче хлапето с болестта , защото това е болест Аз , а и повечето хора колкото и да прекарваме време в казиното няма да се пристрастим На мен ,като на всеки глупак и ми върви При Яно бе келешлък , а не болест За децата не се кахъри-никога не са били на държавна работа , дори и в българска фирма не са били Тоест не са заплаха за теб или твои близки -със сигурност не ст си конкурентни Впрочем след 92 ра и аз нямам ден на държавно Ти и Господ за съдружник в омразата си взимаш И ако съм агностик, то е защо толкова велики
и развили цивилизацията хора , в личен план са изтеглили късата клечка По твоята логика би трябвало Белене да е карма за грешници, или потомците им
Ето сега погледнах към етажерка и виждам " тетрадчицата" на Дубарова Тя Защо?
А синът на Сталин/летецът/ въпреки "заскоците" си е бил мъжкар , какъвто ти никога не си бил Всички благи служби са могли да бъдат негови, а той е станал летец, при това какъв? Аз обичам много Ерик Клептън
-какво направи той, освен че радваше хората, та го сполетя най лошото, Харесвам Моделиани-а него защо? Ти " съдружнико" на Господа, не си разбрал едно от най-основните послания на християнството -прошката . Другото е любовта. Съдейки от негово име, мечтаеш за отмъщения, лагери, убийства...
Колкото до ЕИМ, то за това се преборихме , най вече с ГДР и унгарците да получим основния дял от инвестициите на СИВ-ако разбираш за какво ти говоря
Тоест имахме хората способни да развиват тази област
Просто от "съдружника " ти ни е дадено Ето и днес, при тази мизерия в образованието ни, хлапетата от природно математическите училища правят чудеса България е единствената страна , която има световни шампиони по шах и при мъжете, и при жените, и при малките В момента също имаме голяма надежда там
А сме страна мъниче, и не хвърляме тези огромни средства каквито хвърля Русия, а СССР да не говорим
И понеже коментарът ти започна с "дупе и морков" ще ти кажа , че си задник свате Grand задник, че да е близко до аватара ти?
И пак да е близко до аватара ти-грандоман без покритие си "друже"

[quote=gardener]скачаш като женска въшка с голо дупе на морков. Къде ги видя всички тези постижения, то не било ЕИМ, то не било култура и вкусните текезарски храни си забравил и новите сонати на великите ни симфоници от соца. Всеки парцал, всеки телевизор или бяла техника, ако бяха от Запада, бяха хиляди пъти по добри от вашите, правени в час по трудово обучение за треколасници. Боклуци, свате, правехте и шир потреба, както тук, така и в милата ти съветска родина. Да си призная ... май, само чер хайвер от твоята родина ставаше за хвалба, но така бе и по време на Императора, даа. Всичко, което си изброил беше крадено от Запада като технология, Западът бе го измислил, а вие го крадяхте, даа. Във вашите НИИ работеха само червени селяндури, назначавани по въшкарска линия и за това само си хвърляхте парите да разгадавате мисълта на Западните учени, докато набарате как се прави чушкопек. От атомната ви бомба до москвича и от капута до секса, всичко ви беше крадено и по възможност, някакъв си заблуден социален хазарин, ако ви изнесе от Алабама пълната техническа документация на "одеколона", примерно, вие ще се парфюмирате и ще го пиете - по бедните ти сънародници, а не ти, щото ти си син на сина на Сталин, оня със самолетите и руското ЦСКА, хахаха. Спорт, спортът е иманентна проява на човешкия дух, свате, или имаш време и пари да спортуваш или нямаш, а при вас беше и с наркотични средства, фармацевтика, допинг и т.н., само и само да докажете, че хората ви живеят добре в съветската ви България и се развиват с купони - безплатни за селянчетата, които ритаха топка, вдигаша тежести или се обарваха чрез пехливанлък. Твоето оброзование, свате е смешно, като "икономист" си кръгла нула, като "експерт"..., че по какво си точно експерт - счетоводство или право, а, добре, че е бил баща ти - търчи-лъжи беше, като твоите другари от БКП с много по-солидни предци - мошеници, свате. Е, за това и фалирахте и трябваше да постъпим с вас, като с нас след девети септември, малко бум-бум, малко
цитирай
6. gardener - така е Винци1951,
18.02 13:37
при това сме психически болни, засранци и тунеядци, алкохолици и ... чекай да се сетим - морално разложени и битово неудовлетворени отпадъци, но като се върнете с танковете на Путин ще ни довършите в новото Белене, а някой от нас ще се катерят в "колесника" на боинга и ще падат като зрели круши от високо, тези последните ще са няколоко степени по-успешни от мен, дааа. Демек, нямаме право на живот нито днес, нито утре, а в миналото сте пропуснали да ни затриете, но и това е поправимо, де. Щото сме особено прости и големи ваши врагове на празни и анонимни приказки, но пък от друга страна какви комп. спецове имаме и в НРБ и в СССР, никой няма да бъде забравен и нищо няма да се забрави, съветските българи не хотят война, хотят только денги. Венсеремус чекисти.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Абе Гоче, в тази Калифорния затъпя и стана дори по нахален, а второ си е диагноза
18.02 14:30
Колко пъти да казвам, че изопачаваш нещата Никъде не съм казвал, че храната в САЩ не е една от най-евтините в света и се дължи на изброените от мен три неща
-субсидии
-голям пазар
-ГМО

И пак се хвана с херингата и еленското Сега прочете, че Нова зеландия е сред най/ако не и най/ толемият износител на това месо САЩ обаче е по голям производител, да не говорим за Русия
Защо в Русия и САЩ фермите за елени не са ли достатъчно екологични-знаеш ли къде е основно се намират? Или им карат Фураж от Тексас и Ростов:)
Гоче, моите мокри сънища са с друга тематика-сънувам "Тойота в планината и жена да пищи в нея"
Поне от малко и аз да се почувствам панагюро-калифорниец
Иначе казвам това което чух и го намирам за логично
и то заради това което днес непрекъснато говорят-"топят се ледовете-загиваме" Смятам, че всяка от Северните страни може да потопи по този начин много суша и да скове части от нея в ледове Русия си има и ледове и атом-колко и е да го направи
А за тези космически перални с американски чипове пищят американците, а не Радослава Слущах някакъв адмирал, председател на комисия в Конгреса, Блинкин, а и въпрос към Байдън имаше, но той "говореше май с Айзенхауер и Рузвелт", та не отговори
Просто си мисля, че руските мултики/които ти разкри навремето" и космическите перални са наплашили доста янките, от това което чета и виждам


starforlife написа:
Не знам дали Радо в дивотия е израснал, но ти определено си и затова като най-обикновен глупак се хващаш на мокрите сънища на такива като тинчетоСласото и ги обличаш в уж състояли се разговори, мислейки си, че по този начин придаваш достоверност на глупостите.
Та затова сега... Както направих с цените на еленското и херингата в САЩ и Руssия... (За мнооого други хранителни продукти назад във времето имам постинги в снимки на място в маркетите на САЩ...) Да поднеса и сега някои факти, а не стандартното твое балалайкане.

Сцената на така достъпните за руssнака (за разлика УЖ от американеца, пък нищо, че и такъв сравнителен постинг имам назад с цитирани цени, а не като твоето празнодумец и се вижда балалайкането ти)... Та: Сцената на театрлните постановки е Нова Земя, м/у Баренцово и Карско море, Архангелска област.
Театралните действия се развиват от 1957-ма до 1962-ра година.
Театралните постановки са 86 на брой и сценичното си майсторство демонстрират най-мощните съветssки по онова време ядрени артисти. Включително на 30-ти октомври 1961-ва година 58 мегатонният заслужил артист на СССР Цар-бомба.
Е... Нищо подобно на описаното от теб с леда (говоря като разпалени твои фантазии, а не че не се топи лед при подобни театрални сцени) не се случва и чак през 2018-та година руssнаците извикват на бис, защото топящите се ледове (след повече от половин век и не за сметка на театралните действия) изкарват радиационното замърсяване като бонус за наследниците руssнаци, ловуващи така "скъпата" в САЩ, но пък така вкусна и "достъпна" в Руssия риба треска.

Иронията на "съдбата": Радиационното замърсяване (лично Михаил Флинт - Заместник-директорът на Института по океанология - говори за него, а не аз да си измислям като теб) дава плодовете си след 60 години, през които СССР не постигна комунизЪма, а фалира - основно заради военното си пъчене в Афганистан, както сега в Украйна... Та: Радиацията дава плодове в руssкия залив Благополучие.
Благополучие по руssки. Както винаги.

Та не е ли смешно, Балалайко51-ви?
Не е ли смешно да балалайкаш имагинерно (и неосъществимо - и неосъществимо) за течението Гълфстрийм и това как и то по Божия воля "би застанало" на страната на руssкия добър атом... А в същото време на тези мокри твои сънища в залив Благополучие, Архангелска област, да ловят риба с поздрави от Цар-бомба от преди 60 години?
Бис. 60 годишен. Типично по руssки.
Ама иначе видях как при Пръцко си се изпръцкал, че в САЩ еленското ГМО.
Нищо, че изрично съм написал, че основно е от био ферми в Нова Зеландия.
И нищо, че откъде да знае вакуумът в дървенофилософската ти кратуна, че в 18 щата на САЩ отглеждането на елени е забранено, а в останалите е под едни от най-строгите контроли на куп контролни служби.

цитирай
8. getmans1 - ДО ком.5 ... ТОЧНО ТИ ЛИ БРЕ, ЩЕ СЪДИШ ? ...
18.02 15:00
vencivaleri1951 написа:


Споделил съм болка, а ти се радваш ...


... Преди време на по чоевшки зададен въпрос ОТ ТЕБЕ И АЗ СПОДЕЛИХ ЛИЧНА СЕМЕЙНА ИНФОРМАЦИЯ - а ти и до днес я разнасяш с преувеличена от самят теб неуместна ирония из блога.

... А, ТОВА ОТДОЛУ Е ВЪРХЪТ НА НАГЛОСТА И НАХАЛСТВОТО ТИ, поставени ха ТЪПОМЕРА стрелката му ще с завърти 5-6 пъти и ще се изстреля в Космоса


vencivaleri1951 написа:
... не си разбрал едно от най-основните послания на християнството -прошката . Другото е любовта. Съдейки от негово име, мечтаеш за отмъщения, лагери, убийства...
цитирай
9. vencivaleri1951 - За какво е нужен танк за теб-ти сам си се довършил
18.02 15:00
Ако чувстваш така , както пишеш, приживе си персонаж на Данте

gardener написа:
при това сме психически болни, засранци и тунеядци, алкохолици и ... чекай да се сетим - морално разложени и битово неудовлетворени отпадъци, но като се върнете с танковете на Путин ще ни довършите в новото Белене, а някой от нас ще се катерят в "колесника" на боинга и ще падат като зрели круши от високо, тези последните ще са няколоко степени по-успешни от мен, дааа. Демек, нямаме право на живот нито днес, нито утре, а в миналото сте пропуснали да ни затриете, но и това е поправимо, де. Щото сме особено прости и големи ваши врагове на празни и анонимни приказки, но пък от друга страна какви комп. спецове имаме и в НРБ и в СССР, никой няма да бъде забравен и нищо няма да се забрави, съветските българи не хотят война, хотят только денги. Венсеремус чекисти.

цитирай
10. vencivaleri1951 - И аз като" Ицето" харесвам и леля ти и мама ти...
18.02 15:02
vacsine написа:
Шунди51, ти верно си дебил.

цитирай
11. blackpredator - хисарският даскал мизантроп, Венци
18.02 15:18
цял живот е бил на обществената ясла
де викаш "тази мизерия в образованието ни" се дължи
точно на такива осели, изживяващи се еднорози
тоя задник нито е произвел, нито продал нещо друго,
освен собствените екскременти - физически и виртуални
реално си представи, какви човеци "възпитава" тоя..
нещо като Гочо Тъпото - акселерати с ШеС дипломи..
цитирай
12. gardener - Винци 51 - просташкият минимализъм е убийство за комунизма
18.02 15:18
Когато ви липсват аргументи, ставате подозрително лаконички. Нердене Данте и неговата Божествена комедия, вие сте учили само за ада, бре сватееее. За това съм и рекъл, че за никакъв хей не ставате, все гледате да сътворите ада на земята, комунягите, може би защото вие самите сте изчадия адови. Хахаха.
"Мисълта ми знае само Любовта, променя се, изменя се и любовта по-силна е от думи, като мечтаноното ни съвършенство." Скъма ми Лаура
Какво знаеш, свате, какво знаеш... питай жена си от кой сонет е цитата, но не вервам и тя да знае.
цитирай
13. starforlife - ~ 7. vencivaleri1951
18.02 16:36
Виж сега, пръдльо... Ще я карам подред по новата ти педерастия и за пореден път ще се види, че нахалният и изопачаващ нещата си точно ти, защото:
- 1-во: Коментарът ми при Пръцко стои и там се вижда, че още тогава съм ти казал, че преобладаващо еленското тук, в магазините в САЩ, е от Нова Зеландия.
Нещо повече: МАКАР И НЕКАДЪРНО ТИ СИ ЦИТИРАЛ КОМЕНТАРА МИ И В ЦИТАТА СЪЩО СЕ ВИЖДА КОЙ ПРАВ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И КОЙ ПЕДЕРАСТЕЕ!
- 2-ро: За еленското там споменах не за друго, а като КОНКРЕТЕН отговор на педерастията ти в твой предшестващ коментар. Тоест, следвам нишката на разговора, а не блуждая като теб.
ТАКА, КАКТО СЛЕД МАЛКО ЩЕ ТЕ ЗАТАПЯ ПО НОВИ ТВОИ ПЕДЕРАСТИИ И ИЗМИСЛИЦИ!
За херингата беше същото, а конкретно нея споменах като харесвана от мен.
От което следва 3-то.
- 3-то: ОТНОВО СЛЕДВАЙКИ "РАЗГОВОРА" С ТЕБ, стана въпрос (това ловуват рибарите в залива Благополучие в Руssия) за рибата треска. Също харесвана от мен.
Е... Килограм треска в САЩ е на средна цена 9 $ и при средна месечна заплата от 4 952 $ средният американец си купува 550 кг. риба треска.
При средна цена за кг. в Руssия от 305 рубли и средна месечна заплата (която е и силно завишена от стъкмистиката, но това го пренебрегвам) 71 419 рубли, средният руssнак си купува 234 кг. треска.
Та колко пъти 550 е по-голямо от 234?
И пак ли за дотации ще дрънкаш, които по същество в САЩ са основно за конкретни 5 земеделски (растителни) култури? А и говоря за див улов при рибата.
Но да отидем на 4-то. Отново следвайки КОНКРЕТНО паразитните ти реплики.
- 4-то: Тойота Корола (основен пакет оборудване) в САЩ се продава около 27-28 хил. $ Тоест 5-6 средни месечни заплати.
Същата в Руssия струва около 2 МИЛИОНА и 100-200 хиляди рубли! Тоест 29-30 средни месечни заплати!
Да живеят дотациите в САЩ, м?
Но пък да цитираме и цените на "руssките" (китайски) автомобили, м?
Ако пък общо говорим: Дотук за 2024-та американецът е купувал автомобили при средна цена от 45 283 $, което са малко над 9 средни месечни заплати!
Хайде ти кажи за положението в Руssия, м?
Пропуснах (при хронологичното КОНКРЕТНО репликираме на новата ти доза пръдня) нови факти за еленското, та ще го номерирам 3.1.
- 3.1: Нова Зеландия произвежда НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ еленско месо от Руssия, а при износа пък Руssия изостава с 96%, което ти като пишман-икономист би ли ни назовал в пъти колко е?
Освен това по производство на еленско месо пред Руssия са не само САЩ, а и Финландия, Норвегия, Швеция и Канада.
В ерата на Интернет - лесно проверими неща.
Ама ГМО и дотации, м?

Нататък пърженето ти за мултиките... А то е пърдене, защото дори не си разбрал, че не се говори за използване на ядрени взривове в Космоса, което е глупаво. А за осигуряване на захранване на оръжия в процес на разработка. Тоест, наистина мултики!
Та споменаването на мултики кореспондира с да го кажем театралниченето. Та следва 5-то.
- 5-то: В града в който съм, днес може да се чуе на сцена Джон Батист.
От 17 ч. билетите са със средна цена 375 $, което прави 13 билета със средна заплата.
От 21 ч. билетите са със средна цена 200 $, което пък прави 24 билета.
В същия момент в Санкт Петербург Алексей Соловьов може да се чуе днес при средна цена от 1 200 рубли. Което, да, е 59 билета със средна (ама за Моssква!) заплата.
Но къде е световно известният Батист и къде никому неизвестният Соловьов?
Ако погледнем афишите в Петербург и съпоставим с нещо сериозно (примерът отгоре го дадох, за да няма нагласяване както вие правите; като афиши днес!) и съпоставимо с Батиста - отиваме на цена за... да не се връщам да проверявам постановката - 11 000 рубли. Тоест 7 билета.
цитирай
14. starforlife - ~
18.02 17:32
Ако искаш, Балалайко, да продължа, м?

Например с това, че kWh електроенергия за януари средно за САЩ беше 16,9 цента.
(Най-скъпа в Бостън. 32,4 цента. Най-евтина в Сиатъл. 12,6 цента.)
Хайде сега назови в Руssия и да съпоставим паритетите, м?

Ние например плащаме "скъп" ток. Цели 31 цента. Ха ха ха ха
А се смея, защото за 2023-та средната работна заплата в... няма значение кой е градът, е 7 873 $.
Колкото до ножицата, Фифи, средната при програмистите е 9 749 $. А при фризьорите например (като едно от най-ниските заплащания) - 5 373 $.
Учителителите - 5 940 $.
Полицаите - 6 208 $
цитирай
15. vacsine - 13. starforlife, Той гледа само ...
18.02 17:43
13. starforlife,
Той гледа само "Севилският бръснар" и то само когато не си наоколо.
цитирай
16. dobrodan - Getmans1, нещо мъничко за спомен, подарък за Венци, една иконка,
18.02 17:50
моля да я покажеш, направо ще се разтопи от кеф!

http://bm.img.com.ua/nxs/img/prikol/images/large/2/0/297702_790161.jpg
цитирай
17. starforlife - ~ 15. vacsine
18.02 18:07
Ами гледай сега:
На 4-ти май, в операта на Сиатъл (не се локализирам там, Пръдльо51-ви - нарочно Сиатъл цитирам, защото натам ще пътуваме скоро), "Севилският бръснар" се представя с/у средна цена на билета 95,65 $
В Сиатъл в момента средното възнаграждение е малко над 36 $ на час.
"Скъпотия", братче!
Токът от 12 цента за киловат не могат да си платят!
А храната им една скъпа. Скъпа. Че и ГМО.

И всъщност... Понеже за цени въобще балалайка Трандафорчо51-ви...
Цената на билета в метрото на Сиатъл е 2,75 $.
До там въздушно са малко над 1000 км. и билетът за самолета ни струва 118 $ на човек.
Ако съпоставим Моssква-Петербург, разстоянието е дори по-малко, а цената на несигурния в Руssия вече въздушен транспорт е 2 444 рубли.
В единия случай... Американецът... Се купуват 42 билета със средната месечна заплата, която е реална за Щатите (4 952 $).
А в другия... Руssнакът... Се купуват 29 билета и то при никак недостоверната средна заплата от 71 419 рубли.

Та за каквото и да се заговорим се вижда къде е по-добре, а то и емигрантските потоци го показват.
Защото Карлсън не остана при "хубавото", нали така?


Иначе помним как интелектуално ни осветляваше преди години, че съм лъгал на театър (в София тогава) да съм ходил, защото сезонът на постановките започвал от 15-ти септември. Преди това нямало изяви на сцена.
Абе идиот с претенции!
цитирай
18. getmans1 - Сложих я в сейфа, темата май, че стана безинтересна за ... некои Иначе ще и дойде времето
18.02 18:29
dobrodan написа:
моля да я покажеш, направо ще се разтопи от кеф!

http://bm.img.com/nxs/img/prikol/images/large/2/0/297702_790161.jpg

цитирай
19. obses - 17. starforlife
18.02 19:59
"Та за каквото и да се заговорим се вижда къде е по-добре, а то и емигрантските потоци го показват.
Защото Карлсън не остана при "хубавото", нали така?"
Това не изчерпва ли всичко??
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6192224
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930