Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2020 07:07 - Велика ДЕЛИОРМАНСКА мисъл; ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 5325 Коментари: 47 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                   .......
                                                                    .....

                                                          ФАШИЗМЪТ Е,

                                            КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА

                                         ЗА БЪЛГАРСКИЯТ КОМУНИЗЪМ...
 
                               БЪЛГАРСКИЯТ ПРИМИТИВЕН КОМУНИЗЪМ
                                     /
без любезното съдействие на Г.Д. /

               
Във вчерашният си постнг, който по същество си е копи-пейст
        съвсем умишлено не сложих заглавието на материала на ЕПИЦЕНТЪР.БГ;


Дед, или разгромът… на Давид

2. Когато истината е неудобна

image58273 | 17 май 2014 | 10:48

""Няма да допусна позорящият ни пасквил да види бял свят. С брат си ще се разправям сама. И на Давид - това израелско шпионче, ще му видя сметката""...

 
 
... Направих го защото тук един цирей се е възпалил на тема, примати и примитиви 
пък и аз исках в удобен момент да го ползвам като довод.

Мисля си, че в редакцията не случайно са извели тези думи на Серкеджиева да подкрепят заглавието, защото КОГАТО ИСТИНАТА Е НЕУДОБНА тогава и реакцията на индивида обикновено е ... примитивна.

Доколко обаче примати и примитивно като думи имат нещо общо то, аз хич не се 
наемам да обсъждам, сигурно си има специалисти за това и определено не са зоолозите.

Иначе за мен в статията КОГАТО ИСТИНАТА Е НЕУДОБНА основните моменти от които може да се извлече някаква полезност са три макар, че едва ли е търсен точно този ефект.

- Наивният Д. Овадия повярвал вероятно в гласността и неистовото желание на големите другари, че трябва още няколко поколения да повярват в лъжата и тя да се утвърди като истина просто, като безспорната истина. А, тия мераци още са живи в нечии чугунени глави.

- Примитивите като НАНКА СЕРКЕДЖИЕВА, които без враг не могат да живеят и в бъдеще ще виждат фашисти и врагове особено когато някой им поиска да ги търсят.

- И признанието на автора, дали осъзнато или интуитивно но е написано, няма общество, няма гластност има само ... власт другото е пунта-мара.
„ Но времето си има свой ход, непредвиден и неочакван. То обезсили височайшата власт, ликвидира инстанциите, забраните и уж грижовното съчувствие. Нямаше я вече властта, на която дисциплинираният комунист, бившият партизанин Давид беше се клел да служи."" 

                                                                  ...

                                                        ДЕКЛАРАЦИЯ

                                         АЗ, ГЕТЬО ДЕЛИОРМАНСКИЯТ,
 
                                      В ПЪЛНО СЪЗНАНИЕ ЗАЯВЯВАМ,

                                 ЧЕ ЖЕНТЪЛМЕНЪТ ВЪЗПАЛЕН ЦИРЕЙ

                     КАТО СЕ СПУКА АЗ ЩЕ СЪМ ДО „ОБЕМИСТАТА ТРЪТЛА""
                                 / като морална подкрепа, разбира се /

















Гласувай:
3



1. starforlife - Радо, добро утро.
19.12.2020 07:32
От известно време не следя блог.бг и не съм сигурен дали един конкретен "цирей" ебаваш с постинга, но ще си позволя за да се включа както обобщаващо, така и конкретно по темата за "циреите".

Започвам с обобщаващото, изразено в мисълта (ми) като странично допълнение на твоята в началото на постинга, че:
ЛЪЖАТА, ИЗМАМАТА, ДВУЛИЧИЕТО, ЛИЦЕМЕРИЕТО, НАГАЖДАЧЕСТВОТО И ДРУГИ, СА КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ КОМУНИСТ.
И веднага го подкрепям с пресен-пресен пример. От последните два дни и само при теб.

В 9-ти коментар под предходния ти постинг, ЛъжиериИзмамциериДвуличиериЛицемериНагаждачиери1951 написа:
А чели ли са я коментаторите под постинга ти.?
Абсолютно съм сигурен , че никой от вас не я е чел, защото бе в сравнително малък тираж .С това всички бяха доволни -и гласност беше налице и книгата беше изкупена главно от ,,правилните ,, хора,, . За мен в книгата няма нищо укоряващо , но Овадия не е коректен към първоизточниците -участниците в събитията. Не всичко споделено, разказано на маса , или под афект е коректно да пуснеш без да запознаеш и да получиш разрешението от доверилия ти се.. Проблемът/а според мен няма кой знае какъв/ е че до този момент участниците в Съпротивата са представяни а ла Холивуд-
,,Не човек, а желязо,, Книгата е по реалистична, със закачка към георизацията, и напълно човешка. Персонажите изпитват всички човешки дтрасти-болка, страх, завист... И това е нормално. Героизмът /а той е безспорен при Антон Ивановци/ е налице, когато има страх. Силата е да овладееш страха и го превърнеш в позитив.
Всички сме гледали прекрасния комедиен сериал за френската съпротива. Той е сериал счупил всички рекорди във Франция като гледаемост и от това реномето на френската Съпротива не пада, напротив популяризира се. Това е възможно само във Франция обаче. В нас се спира,забавя или редактира изданието. На запад почват съдебни битки .
Аз прочетох тази книга защото чух тел разговор , в който писателят искаше съдействие ген Семерджиев да не вади дадена вече книгата от издателството на Овадия.
И то не бе заради книгата, а заради отзвука. Семерджиев загърби ли издателство, то и други ще го направят. По късно когато книгата на Овадия излезе я прочетох от любопитство. Бурята беше ,,в чаша вода..
...

Лъжиери, Двуличиери и Лицемери, понеже не разбира контролния ми въпрос
"По какъв начин името на голямата Маргарет Мичел е вплетено в "Патила и страдалчества на книги и люде" и с името на кое политическо соц "величие" е свързан този конкретен момент от книгата на Караманчев?"
, ти потвърди мнението ми на базата на впечатленията ми от коментарите ти, че НЕ СИ ЧЕЛ книгата, за която така нравоучително не се свениш да ЛЪЖЕШ, ДВУЛИЧНИЧИШ и ЛИЦЕМЕРИШ.
С което си поведение показваш същността на българското комунистическо леке.

Да повторя:
Лъжец1951... Двуличник1951... Лицемер1951... Ако ти беше чел книгата на Валентин Караманчев "Патила и страдалчества на книги и люде", то ти нямаше да пишеш жалките изречения, че не разбираш въпроса ми и си забравил уникалната "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичел.
Нещо повече: С тези си две жалки изречения, цитирам ги
В 27-ми коментар под предходния постинг, ЛъжецДвуличникЛицемер1951 написа:
Не ти разбирам въпроса. Нещо ме пращаш в ,,Отнесени от вихъра,, но книгата почти не я помня, същото е и с ,,Дед и разгромът,,
,ти реално доказваш, че не си чел и "Отнесени от вихъра", което вече е непростимо за претендиращ да е поне малко от малко тежащ на мястото си човек с правдив поглед към света и процесите в него.
Тоест, така оправдаваш и мнението ми за теб и въобще българските комунисти, че ти/вие си/сте парашутист/и в смисъла на посредственяци, които не могат на две магарета сено да разделят, седнали идеология да градят.

Или:
Аз, ЖорКо Бусмански, заявам, че
БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ СА ЛЪЖЦИ, ДВУЛИЧНИЦИ, ЛИЦЕМЕРИ (И НЕКАДЪРНИ ПРАДНОДУМЦИ - И НЕКАДЪРНИ ПРАЗНОДУМЦИ), ЗАЩОТО НЕ СЕ СВЕНЯТ НЕ САМО ВЕРБАЛНО ДА БАЛАЛАЙКАТ ПО ВЪПРОСИ (В СЛУЧАЯ ВЪПРОСНАТА КНИГА НА КАРАМАНЧЕВ), ПО КОИТО СА БОСИ КАТО ГЪДУЛКИ, А ИСТОРИЧЕСКИ СЪСИПВАХА С НЕКАДЪРНОСТТА СИ, НО ВЛАСТОВОТО СИ МАЛОУМИЕ, ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО БЕШЕ ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОСТИГНЕ ОТ КАДЪРНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, НЕВПИСВАЩИ СЕ В ТЯХНАТА ЧЕРГА.
цитирай
2. starforlife - Продължение на показното за това, че българският комунист е такъв, какъвто казах по-горе.
19.12.2020 08:01
Отново с КОНКРЕТНИ ПРИМЕРИ и то само от вчера.


В същия този 27-ми коментар под предходния постинг, ЛъжецДвуличникЛицемер1951 написа:
Ама Жорко беше когато с питбула ти бяхте на картофки и цаца
сега сте на авокадо, манго, крокодилско, еленско....и мицеларна вода:)


(следва по-късно)
цитирай
3. анонимен - Серкеджиева е идеалният образ на ...
19.12.2020 08:04
Серкеджиева е идеалният образ на българския комунист, шумкар и терорист.Това лишено и от елементарен човешки облик създание, което няма нищо общо с хората.
Самите комунисти си признаха това, техният поет веселин андреев, който впрочем се самоуби, отвратен от живковизма, написа прочутото

Не човек, а желяззо, просъска агентът фашист, тихо мъртвият казал, Не, комунист!

И да се въззхищава от серкеджиева и семерджиев, който унищожи досиетата, може само нечовек като тях.
цитирай
4. apostapostoloff - Времето, времето им
19.12.2020 09:19
е@а мамата на комунягите. Изхвърли ги на боклука и там те вият на умряло.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Ще припомня
19.12.2020 10:06
По времето когато СДС и ДПС взеха властта за малко и завинаги Ахмед Доган и онова ,,вакло,, агънце предадоха в турското посолство т нар ,,Онзи списък,, с имената и локацията на българска агентура в някои страни /останала неунищожена документация/ Някои от агентите ни българи бяха показно избити. Например в арабска страна бе намерена главата на български офицер от разузнаването на капака на колата му. В Латиноамериканска страна , разчленен труп на друг разузнавач. Подобна участ застига и в по голяма степен вербуваните местни агенти.
И въобще пълното публикуване на агентурата ни остави страната ни без такава . И който смята, че омаскаряването на внедрените по предприятия служители на службите
преследваше друга цел освен разграбването на същите е или тъп, или в голяма заблуда. В този смисъл свалям шапка на няколкото български офицери и генерали, които загърбвайки собствената си сигурност предпазиха стотици , а може би и хиляди
хора работели зад граница за страната ни. И това беше смелост и саможертва , защото никой не можеше да предвиди изхода от изборите в България и ако СДС беше победило с много и задълго , тези доблестни генерали щяха до живот да останат в затвора. Разби се агентурата в страната ни и последната се мутризира. Това бе резултатът който получихме и който тези генерали не искаха да се случва.
Агентура не се предава, тя се презавербува на и това е по учебник. Сами се досетете защо руснаците не връщат архивите. Ами просто е..в тях е и тяхната и срещу тях агентури. Едната съхраняват и развиват, в много случаи и поколенчески, другата я презавербуват. .
И това правят умните страни и ръководители с визия. Другите ,,пълнят чекмеджета,,


blackputinator написа:
Серкеджиева е идеалният образ на българския комунист, шумкар и терорист.Това лишено и от елементарен човешки облик създание, което няма нищо общо с хората.
Самите комунисти си признаха това, техният поет веселин андреев, който впрочем се самоуби, отвратен от живковизма, написа прочутото

Не човек, а желяззо, просъска агентът фашист, тихо мъртвият казал, Не, комунист!

И да се въззхищава от серкеджиева и семерджиев, който унищожи досиетата, може само нечовек като тях.
цитирай
6. getmans1 - - Ще припомня. . . По времето когато ...
19.12.2020 10:45
vencivaleri1951 написа:
- Ще припомня ... По времето когато СДС и ДПС взеха властта за малко и завинаги Ахмед Доган и онова ,,вакло,, агънце предадоха в турското посолство т нар ,,Онзи списък,, с имената и локацията на българска агентура в някои страни /останала неунищожена документация/ Някои от агентите ни българи бяха показно избити. Например в арабска страна бе намерена главата на български офицер от разузнаването на капака на колата му. В Латиноамериканска страна , разчленен труп на друг разузнавач. Подобна участ застига и в по голяма степен вербуваните местни агенти.
И въобще пълното публикуване на агентурата ни остави страната ни без такава . И който смята, че омаскаряването на внедрените по предприятия служители на службите
преследваше друга цел освен разграбването на същите е или тъп, или в голяма заблуда. В този смисъл свалям шапка на няколкото български офицери и генерали, които загърбвайки собствената си сигурност предпазиха стотици , а може би и хиляди
хора работели зад граница за страната ни. И това беше смелост и саможертва , защото никой не можеше да предвиди изхода от изборите в България и ако СДС беше победило с много и задълго , тези доблестни генерали щяха до живот да останат в затвора. Разби се агентурата в страната ни и последната се мутризира. Това бе резултатът който получихме и който тези генерали не искаха да се случва.
Агентура не се предава, тя се презавербува на и това е по учебник. Сами се досетете защо руснаците не връщат архивите. Ами просто е..в тях е и тяхната и срещу тях агентури. Едната съхраняват и развиват, в много случаи и поколенчески, другата я презавербуват. .
И това правят умните страни и ръководители с визия. Другите ,,пълнят чекмеджета,,


... ПАК БЕЗОБРАЗНО ЛЪЖЕШ И ОТДЕЛНО, ЧЕ ПАК ИЗМЕСТВАШ РАЗГОВОРА ... ТИЯ БАБИНИ ДЕВЕТИНИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ВНУЦИТЕ СИ ВМЕСТО ПРИКАЗКИТЕ ЗА БАБА ЯГА И КАРАКОНДЖУЛИТЕ ...
ТОЧНО ТВОЯТА ПАРТИЯ НЕ СЕ ПОСВЕНИ ДА УПРАВЛЯВА ОТ ИМЕТО НА ДПС И С ПРЕДАТЕЛЯ ДОГАН



цитирай
7. vencivaleri1951 - Гетьо,,делиормански мислителю
19.12.2020 11:39
Кое не е вярно, че Стоян Ганев и Ахмед Доган представиха списък в Турското посолство?
Това бе началото на края на СДС и момчетата от службите нагледно показаха какво е управленското качество на сините момчета и момичета.

БСП на два пъти управлява с ДПС и на два пъти даде фира. Слава Богу, че електорално вече няма да са ключов фактор. Те загробиха ,,десницата,, не БСП-последните я създадоха и дундуркаха. БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.
А на внуците си бъди сигурен, че им разказвам. Ти си обаче този, който ще нахъсваш внуци един срещу друг.
Защото част от внуците познават добре родителите ми ,,примати,, Познават лексиката им, познават биографията им, чистят фамилни отличия в рат . Така че не се безпокой, приказките са ги чули, а ежедневието го живеят.

quote=getmans1]
vencivaleri1951 написа:
- Ще припомня ... По времето когато СДС и ДПС взеха властта за малко и завинаги Ахмед Доган и онова ,,вакло,, агънце предадоха в турското посолство т нар ,,Онзи списък,, с имената и локацията на българска агентура в някои страни /останала неунищожена документация/ Някои от агентите ни българи бяха показно избити. Например в арабска страна бе намерена главата на български офицер от разузнаването на капака на колата му. В Латиноамериканска страна , разчленен труп на друг разузнавач. Подобна участ застига и в по голяма степен вербуваните местни агенти.
И въобще пълното публикуване на агентурата ни остави страната ни без такава . И който смята, че омаскаряването на внедрените по предприятия служители на службите
преследваше друга цел освен разграбването на същите е или тъп, или в голяма заблуда. В този смисъл свалям шапка на няколкото български офицери и генерали, които загърбвайки собствената си сигурност предпазиха стотици , а може би и хиляди
хора работели зад граница за страната ни. И това беше смелост и саможертва , защото никой не можеше да предвиди изхода от изборите в България и ако СДС беше победило с много и задълго , тези доблестни генерали щяха до живот да останат в затвора. Разби се агентурата в страната ни и последната се мутризира. Това бе резултатът който получихме и който тези генерали не искаха да се случва.
Агентура не се предава, тя се презавербува на и това е по учебник. Сами се досетете защо руснаците не връщат архивите. Ами просто е..в тях е и тяхната и срещу тях агентури. Едната съхраняват и развиват, в много случаи и поколенчески, другата я презавербуват. .
И това правят умните страни и ръководители с визия. Другите ,,пълнят чекмеджета,,


... ПАК БЕЗОБРАЗНО ЛЪЖЕШ И ОТДЕЛНО, ЧЕ ПАК ИЗМЕСТВАШ РАЗГОВОРА ... ТИЯ БАБИНИ ДЕВЕТИНИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ВНУЦИТЕ СИ ВМЕСТО ПРИКАЗКИТЕ ЗА БАБА ЯГА И КАРАКОНДЖУЛИТЕ ...
ТОЧНО ТВОЯТА ПАРТИЯ НЕ СЕ ПОСВЕНИ ДА УПРАВЛЯВА ОТ ИМЕТО НА ДПС И С ПРЕДАТЕЛЯ ДОГАН



цитирай
8. starforlife - ~ 5. vencivaleri1951
19.12.2020 11:50
Как не ти става неудобно да се правиш на разбирач по теми, от които дори бегла представа си нямаш?
Но то това е типична черта на комунягата-празнодумец, който смята околните за по-глупави и неинформирани от него и си мисли, че идиотиите му минават.

Та:
Мълчиш по прямите ми реплики от първи коментар, защото отлично знаеш, че съм прав.
И въпросът в случая не е, че ти не си чел въпросната книга (неспособността ти да отговориш на въпроса ми и дори объркаността ти защо това те питам го доказва), а това, че не се свениш да ЛЪЖЕШ, че си я чел, като същевременно украсяваш с типичните твои "случки за всеки случай" за телефонни разговори и подобни идиотии.
ЕТО ЗАТОВА ВИЕ, КОМУНЯГИТЕ, СТЕ ЕДНИ НЕЩАСТНИЦИ!
ЗАЩОТО СТЕ ЛЪЖЦИ И ПРАЗНОДУМЦИ, ПОГУБИЛИ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО СТЕ УПРАВЛЯВАЛИ ПО ВАШИЯ ИДИОТСКИ НАЧИН!

Посредственяк1951, осъзнаваш ли колко си смешен и жалък, че в момента ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ще ти го натутурузя със 'се макарите (както би казал Апостол, който семпло, но много точно го е казал за комунягите)?
Как ще ти го натутурузя ли?
Ами като ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ покажа, че за разлика от теб аз не фантазирам и лъжа и ти покажа капацитета на Библиотеката ми, милиНката, по допирателната на новия ти пудрещ коментар, пети тук.
Хайде да бръкна в Библиотеката си.
Оная, която помниш ли каква идиотия тиражирахте с Пръцко, че за да притежавам 5000 заглавия, ми трябвало помещение с размерите на стадиона в Барселона?
Ето толкова си и бил на мястото си в сферата на строителството - да нямаш елементарна представа от обеми и капацитет на "поглъщаемост" на помещения.
GO!
цитирай
9. starforlife - https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/12/19/profesionalist-stanal-avtor-i-tema-na-pricel-busmano-bibliot.1740631
19.12.2020 12:11
Показателен поздрав за Лицемери1951 от Бусманската ми Библиотека.
Защото за разузнаването моя милост може да говори не само от... първо лице (хе хе хе), а и на базата на прочита на такива Автори и Книги, а не на новинарски често небивалици, от които се впечатлява и ДОукрасявайки преЕКСПОНИРА Дъртофелник1951.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Правдивий Жоро,
19.12.2020 12:26
Какво да ти отговоря? Ами не съм достатъчно паметлив да помня дословно книга , която съм чел преди 50тина години. /Отнесени от вихъра/ и нямам претенции да съм изчел всички книги. Не не съм чел книгата , която цитираш, нямам памет и за автора.
Не се правя на разбирач, но това са усещания на обикновен човек, който не разбира защо трябваше да си счупим държавата, да окарикатурим армията си, да унижим репресивния апарат в лицето на магистрати, милиция, служби за сигурност.
Защо не си в България бе пич? Смяташ ли че някой ти вярва за дивизията?


starforlife написа:
Как не ти става неудобно да се правиш на разбирач по теми, от които дори бегла представа си нямаш?
Но то това е типична черта на комунягата-празнодумец, който смята околните за по-глупави и неинформирани от него и си мисли, че идиотиите му минават.

Та:
Мълчиш по прямите ми реплики от първи коментар, защото отлично знаеш, че съм прав.
И въпросът в случая не е, че ти не си чел въпросната книга (неспособността ти да отговориш на въпроса ми и дори объркаността ти защо това те питам го доказва), а това, че не се свениш да ЛЪЖЕШ, че си я чел, като същевременно украсяваш с типичните твои "случки за всеки случай" за телефонни разговори и подобни идиотии.

Посредственяк1951, осъзнаваш ли колко си смешен и жалък, че в момента ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ще ти го натутурузя със 'се макарите (както би казал Апостол, който семпло, но много точно го е казал за комунягите)?
Как ще ти го натутурузя ли?
Ами като ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ покажа, че за разлика от теб аз не фантазирам и лъжа и ти покажа капацитета на Библиотеката ми, милиНката, по допирателната на новия ти пудрещ коментар, пети тук.
Хайде да бръкна в Библиотеката си.
Оная, която помниш ли каква идиотия тиражирахте с Пръцко, че за да притежавам 5000 заглавия, ми трябвало помещение с размерите на стадиона в Барселона?
Ето толкова си и бил на мястото си в сферата на строителството - да нямаш елементарна представа от обеми и капацитет на "поглъщаемост" на помещения.
GO!

цитирай
11. starforlife - ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ХА ХА ХА
19.12.2020 12:28
vencivaleri1951 написа:
Какво да ти отговоря? Ами не съм достатъчно паметлив да помня дословно книга , която съм чел преди 50тина години. /Отнесени от вихъра/ и нямам претенции да съм изчел всички книги. Не не съм чел книгата , която цитираш, нямам памет и за автора.
...

Да репликирам ли въобще след като коментарът крещи сам за себе си?

НЕ СИ ЧЕЛ "ПАТИЛА И СТРАДАЛЧЕСТВА НА КНИГИ И ЛЮДЕ", А "ОТНЕСЕНИ ОТ ВИХЪРА" СИ Я ЧЕЛ ПРЕДИ "50тина години", ТАКА ЛИ?
цитирай
12. vencivaleri1951 - Нямам памет за Отнесени от вихъра
19.12.2020 13:16
Първо гледах филма и беше в Париж. След години четох и книгата. Останах малко разочарован -филмът ме беше впечатлил много повече.
Да, не съм чел книгата на Караманчев, и много малко знам за него. И нищо друго не съм чел от този автор.


starforlife написа:
vencivaleri1951 написа:
Какво да ти отговоря? Ами не съм достатъчно паметлив да помня дословно книга , която съм чел преди 50тина години. /Отнесени от вихъра/ и нямам претенции да съм изчел всички книги. Не не съм чел книгата , която цитираш, нямам памет и за автора.
...

Да репликирам ли въобще след като коментарът крещи сам за себе си?

НЕ СИ ЧЕЛ "ПАТИЛА И СТРАДАЛЧЕСТВА НА КНИГИ И ЛЮДЕ", А "ОТНЕСЕНИ ОТ ВИХЪРА" СИ Я ЧЕЛ ПРЕДИ "50тина години", ТАКА ЛИ?

цитирай
13. bumerang - ". . . защо трябваше да си сч...
19.12.2020 13:38
"... защо трябваше да си счупим държавата, ..."

Държавата я счупи БКП на 09.09.1944г.
цитирай
14. get - До 12. vencivaleri1951 - Венци НЯМАМ ДУМИ ... гледайки поведението ти ... ще ТИ ГО РЕКА на СЪВЕТСКИ тъй като ... ?!
19.12.2020 15:49
vencivaleri1951 написа:
Първо гледах филма и беше в Париж. След години четох и книгата. Останах малко разочарован -филмът ме беше впечатлил много повече.
Да, не съм чел книгата на Караманчев, и много малко знам за него. И нищо друго не съм чел от този автор.

starforlife написа:
vencivaleri1951 написа:
Какво да ти отговоря? Ами не съм достатъчно паметлив да помня дословно книга , която съм чел преди 50тина години. /Отнесени от вихъра/ и нямам претенции да съм изчел всички книги. Не не съм чел книгата , която цитираш, нямам памет и за автора.
...

...


... тъй като БЪЛГАРСКИЯТ - ти е СЛАБО ПОЗНАТ ЕЗИК !!!?

В момента го играеш ролята на "стар ПЛУТ" ... както го е казал Пушкин:

"Отставной советник Флянов, тяжелый сплетник, старый плут, обзора, взяточник и шут"
- с което излезе от полето на БУРЛЕСКАта и отиде в един друг ЛИТЕРАТУРЕН жанр.

Наричан от руснаците ПЛУТОВСКИЙ РОМАН ... който те са заели от Испанците - при които се КАЗВА ... ?
Как се НАРИЧА този литературен жанр бре еНТеЛеГеНТ-Венци ?!

Това, че другарката Нанка Партизанка ... генералката "наша" с основно образование - и тя е подобен на теб ПЛУТ ??!

И още, твойта "леля Нанка"(както си се ХВАЛИЛ с познанството си) НЕ УНИЩОЖИ както ЛЪЖЛИВО ТВЪРДИШ.
А правилното е ИЗНЕСЕ И УКРИ - над 140 000 информационни единици от СЕКРЕТНОТО ДЕЛОВОДСТВО НА бившата комунистическа ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ?

А изнасянето НЕ УНИЩОЖАВАНЕТО ИМ - е ФАКТ, тъй като, от време на време, такива ФАКСИМИЛЕТА се изваждат в ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО и се ИЗПОЛЗВАТ за унищожаване(дискредитиране) На политически неудобните на НОВАТА тя и същата СТАРА - ПОЛИТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ !!!

Така че, Венци с ПЛУТОВСКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ - ЩЕ МЕ ПРИНУДИШ ДА ТЕ РАЗОБЛИЧА ... като ПЛУТ ... на български ОЗНАЧАВАЩО ... КАКВО ? !!!

цитирай
15. vencivaleri1951 - И какво по точно счупи БКП през 1944 година
19.12.2020 15:54
Победена страна , купонна система, и промишленост чиято продукция бе по малка от тази на ЗММ . Страна към която съседите и имаха териториални претенции, поради факта че втора вече световна война проявява агресия срещу тях. И тези претенции в Париж са подържани от Великите сили с изключение на една. И аргументите на тази Сила се свеждаха до едно. Агресор са били управниците на страната , а народът и е имал своята Съпротива, която пропорционално е равнозначна на тази на френската. Че пропорционално българите участват във втората фаза на войната с по голям относителен дял от този на французите. А участието на БКП в съпротивата е водещо. България е единствената страна от пакта, която не губи територия, а дори я увеличава-запазва анекса на Южна Добруджа , въпреки, че анекса е под диктовката на фюрера.
Ето това завари през 44та година БКП-страна пред втори Ньой, страна в която над 50% от домакинствата нямат тоалетна/въобще , а не тоалетна навън", страна в която над 90% от домакинствата не са електроснабдени, водата в дома е рядкост
и детската смъртност ужасяваща. Една от най бедните страни в Европа-днес сме пак там и смъртността също е ужасяваща


quote=bumerang]"... защо трябваше да си счупим държавата, ..."

Държавата я счупи БКП на 09.09.1944г. [/quote]
цитирай
16. vencivaleri1951 - В наказателното производство пишеше унищожени
19.12.2020 16:00
Ефективната присъда която получиха/забравих вече имената, а не ми се търси/ беше за унищожаване.

Аз друго не знам. Разбира се на теб са казали друга истина, понеже ти си важен и значим. На нас простолюдието това и откъде да знаем повече

Задавам ти няколко пъти въпросът. нанка проста, Шопов глупав, проф Стоянов неграмотен...Ти чий го търсиш в тази структура??? МВР бил, а не ДС...Тези ги разправяй на другиго. Най калната и тъпа работа на службите я вършехте от МВР. Във всяко управление си имахте отговорник по ДС. Присъствал съм но бюра на областни и окръжни комитети на партията, особено по време на " Голямата екскурзия" Знам какво се докладваше и кой даваше първичната информация за определени граждани и съсловия. Знам какво се разпореждаше на шефа на милицията, какво отчиташе той. Знам и колко дела се образуваха срещу "честни "милиционери за " нажив" върху страданията на българските турци. Не знам нито един случай за хората от службите . Общинари, милиционери и адвокати-това беше най мръсната част в това наистина трагично време. От паспортното използвайки неграмотността на това население им прибираха пари за нищо.
След промените пък въобще -разделихте се на стражари и апаши, само дето първите не гонят вторите , а си разпределят с тях сферите на влияние.


get написа:
vencivaleri1951 написа:
Първо гледах филма и беше в Париж. След години четох и книгата. Останах малко разочарован -филмът ме беше впечатлил много повече.
Да, не съм чел книгата на Караманчев, и много малко знам за него. И нищо друго не съм чел от този автор.

starforlife написа:
vencivaleri1951 написа:
Какво да ти отговоря? Ами не съм достатъчно паметлив да помня дословно книга , която съм чел преди 50тина години. /Отнесени от вихъра/ и нямам претенции да съм изчел всички книги. Не не съм чел книгата , която цитираш, нямам памет и за автора.
...

...


... тъй като БЪЛГАРСКИЯТ - ти е СЛАБО ПОЗНАТ ЕЗИК !!!?

В момента го играеш ролята на "стар ПЛУТ" ... както го е казал Пушкин:

"Отставной советник Флянов, тяжелый сплетник, старый плут, обзора, взяточник и шут"
- с което излезе от полето на БУРЛЕСКАта и отиде в един друг ЛИТЕРАТУРЕН жанр.

Наричан от руснаците ПЛУТОВСКИЙ РОМАН ... който те са заели от Испанците - при които се КАЗВА ... ?
Как се НАРИЧА този литературен жанр бре еНТеЛеГеНТ-Венци ?!

Това, че другарката Нанка Партизанка ... генералката "наша" с основно образование - и тя е подобен на теб ПЛУТ ??!

И още, твойта "леля Нанка"(както си се ХВАЛИЛ с познанството си) НЕ УНИЩОЖИ както ЛЪЖЛИВО ТВЪРДИШ.
А правилното е ИЗНЕСЕ И УКРИ - над 140 000 информационни единици от СЕКРЕТНОТО ДЕЛОВОДСТВО НА бившата комунистическа ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ?

А изнасянето НЕ УНИЩОЖАВАНЕТО ИМ - е ФАКТ, тъй като, от време на време, такива ФАКСИМИЛЕТА се изваждат в ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО и се ИЗПОЛЗВАТ за унищожаване(дискредитиране) На политически неудобните на НОВАТА тя и същата СТАРА - ПОЛИТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ !!!

Така че, Венци с ПЛУТОВСКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ - ЩЕ МЕ ПРИНУДИШ ДА ТЕ РАЗОБЛИЧА ... като ПЛУТ ... на български ОЗНАЧАВАЩО ... КАКВО ? !!!


цитирай
17. get - До 15. vencivaleri1951 - За да напишеш ТОВА ГОРНОТО? - си или ПЪЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИК ... или ... ?
19.12.2020 16:04
vencivaleri1951 написа:
Победена страна , купонна система, и промишленост чиято продукция бе по малка от тази на ЗММ . Страна към която съседите и имаха териториални претенции, поради факта че втора вече световна война проявява агресия срещу тях. И тези претенции в Париж са подържани от Великите сили с изключение на една. И аргументите на тази Сила се свеждаха до едно. Агресор са били управниците на страната , а народът и е имал своята Съпротива, която пропорционално е равнозначна на тази на френската. Че пропорционално българите участват във втората фаза на войната с по голям относителен дял от този на французите. А участието на БКП в съпротивата е водещо. България е единствената страна от пакта, която не губи територия, а дори я увеличава-запазва анекса на Южна Добруджа , въпреки, че анекса е под диктовката на фюрера.
Ето това завари през 44та година БКП-страна пред втори Ньой, страна в която над 50% от домакинствата нямат тоалетна/въобще , а не тоалетна навън", страна в която над 90% от домакинствата не са електроснабдени, водата в дома е рядкост
и детската смъртност ужасяваща. Една от най бедните страни в Европа-днес сме пак там и смъртността също е ужасяваща


quote=bumerang]"... защо трябваше да си счупим държавата, ..."

Държавата я счупи БКП на 09.09.1944г.

[/quote]

... до цинизъм, откровен лъжец !! ЗАБРАВЯЙКИ ?

- България СЕ ВКЛЮЧИ НА СТРАНАТА НА ТРОЙНИЯ СЪЮЗ (през март 1941г.)- не без сириозният ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК от страна Съветска Русия.
- В резултат на което САМО ФИНАНСОВИТЕ ЗАГУБИ от дружбата ни с Хитлер, тогава другар на Сталин - ВЪЗЛИЗАТ: на ТРИ МИЛИАРДА РАЙХС-МАРКИ.

А от дружбата ни СЛЕД ДЕВЕТИ с другарят Сталин, той сощо ДРУГАР С РУЗВЕЛТ И ЧЪРЧИЛ - Само за ПЪРВИТЕ ТРИ СЛЕДВОЕННИ ГОДИНИ - загубите на България възлизат на близо ОСОМДЕСЕТ МИЛИАРДА БЪЛГАРСКИ ЛЕВА ... без в сумата да включвам и други(те) непреки СЪВЕТСКИ СБОРОВЕ.
Благодарение на Германия получихме Добруджа ... а "благодарение" на СЪВЕТИТЕ, загубихме ... Какво ?!
цитирай
18. getmans1 - БСП на два пъти управлява с ДПС и на ...
19.12.2020 16:07
vencivaleri1951 написа:

БСП на два пъти управлява с ДПС и на два пъти даде фира. Слава Богу, че електорално вече няма да са ключов фактор. Те загробиха ,,десницата,, не БСП-последните я създадоха и дундуркаха. БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... Кой настройва внуци ще го оставим за сега НАСТРАНА ... но много ми е интересно да ни разкажеш нещо за това ... то на всички е ясно „оня списък„ е измишльотина без никакви реални последици изключая разбиването на СДС, ЧЕ ПОКРАЙ КОНТРОЛИРАНИТЕ ИГРАЧИ се промушиха и хора които не биваше да са фактор в тази партия

цитирай
19. vencivaleri1951 - Гетьо,
19.12.2020 16:38
"онзи списък "се забрави защото бяхме беззащитни, искахме да влезнем /и трябваше/в НАТО и Доган беше защитен -вкл и от Русия. СДС не можеше да съществува в този си вид-партии от различен спектър. Комунистите бяха свалени от власт, тоталитарната държава бе разградена и започнаха проблемите. Как в едно социалдемократи , земеделци, еколози и либертарианци например. Ляво и център ляво с крайно десни политики? То и за това при Костов, въпреки че е знаещ и можещ човек и със силен характер , нещата не се случиха. Зарязаха идеологията , завзеха целия инструментариум на властта и почнаха да крадат. Днес също крадат поради липса на идеология. Кражбата ги свързва-друго няма какво.

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП на два пъти управлява с ДПС и на два пъти даде фира. Слава Богу, че електорално вече няма да са ключов фактор. Те загробиха ,,десницата,, не БСП-последните я създадоха и дундуркаха. БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... Кой настройва внуци ще го оставим за сега НАСТРАНА ... но много ми е интересно да ни разкажеш нещо за това ... то на всички е ясно „оня списък„ е измишльотина без никакви реални последици изключая разбиването на СДС, ЧЕ ПОКРАЙ КОНТРОЛИРАНИТЕ ИГРАЧИ се промушиха и хора които не биваше да са фактор в тази партия


цитирай
20. get - До 16. vencivaleri1951 - Бе по съветски казано ПЛУТЕ ... Защо пак с ЛИЧНИ НАПАДКИ - след като НЯМАШ ... ?
19.12.2020 16:45
... След като НЯМАШ, А ТОВА ПОРАДИ - че ДОМИНИРАНИЯТ ОТ ЧЕРВЕНИ МАГИСТРАТИ Върховен съд - аргументи ПИШЕШ ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ ?!

Делото "ЗА ДОСИЕТАТА" се точи - ЗАБЕЛЕЖИ още от 1992 год. - присъдата излезе през 2002 год.
Бе обжалвано - и през 2003 година влезе във Върховния съд ... и от тогава ДОСЕГА ... НИЧЕГО ... ниенте, нищо!!?
- Защо?
- Защото ОТНОВО ПОЕХТЕ ... нещата в дух на РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА!
Второ: Защото ако се РАЗПЛЕТЕШЕ ИСТИНАТА ЗАД НЕЯ ЩЕШЕ ДА ЛЪСНЕ ДРУГА ?!
- Голяма част от "УНИЩОЖЕНИТЕ" архиви - дубликатите им се намират в държавата ПРАВОПРИЕМНИК НА СССР ?!
Трето: Българската служба за НАЦИОНАЛНА СУГИРНОСТ - още от време КОГАТО АНДРОПОВ ОГЛАВИ "КГБ" - се бе превърнала във ФИЛИАЛ НА СЪЩОТО.
За това можеш да прочетеш В СЛОВОТО НА ТОДОР ЖИВКОВ - произнисено при посещението на Андропоп - н още само ГеБи-ст.
Четвърто: Разбиването на ВЪНШНАТА - в Турция и Гърция - наша резидентура ... не стана след "ПЕРЕСТРОЙКАТА" - а още по време КОГАТО СЪЩАТА БЕ ТОКУ ЗАПОЧНАЛА В СССР?!
Пето: "Възродителния поцес" БЕ ЕДНА ГОЛЯМА И С ДАЛЕЧНА ЦЕЛ - ПРОВОКАЦИЯ, планирана от КГБ и проведена с помоща на един кръг (посветени) от не-БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ - по национална сигурност !

Това накратко ... а ако искаш по така маркираното - мога с ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ?!

Именно поради тези протичащи процеси - и моето ПРЕЧЕНЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪЩИТЕ - ме наритаха и пратиха да нося службата В НАЙ-ЗАБУТАНИЯ КРАЙ НА ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ !!!

- Толкоз ПЛУТЕ ще кажа на Теб верен аргатин на "великият и братски" СССР ... или ако щеш Русия - ръковедена от БАНДИТА-ПУТИН !!
цитирай
21. blackpredator - баси бурлеската
19.12.2020 16:45
Плуто, анимационния мюлюционерски палаш,
да лае за ПЛУТОВСКО ПОВЕДЕНИЕ
цитирай
22. vencivaleri1951 - Да бе, политграмотните ставаха главно милиционери
19.12.2020 16:48
Имаш вероятно предвид 1941 година, макар ,че и в 1914 година бяхме в подобен съюз.

Аз съм простосмъртен и достъпът ми е единствено до общодостъпната статистика. Тя е красноречива
какво е България през 44та, 85 та и 2019та година.
-брой на население, смъртност, раждаемост, реколта, продукция и т н.

През 30те и 40те неправилният ми дядо е в съвета на застрахователно дружество с немско участие. Според мирния договор немската собственост преминава в ръцете на руснаците. Както си е редно идва руски финансист/капитан/ със сътрудничка/сержант/ , да приемат собственост. Разбира се дружеството е в банкрут, но същият трябва да се потвърди официално. Правят т нар днес одит. Когато привършват работата решават да направят гала вечеря. Събират купони, купуват някакъв петел на пазара, масло и сирене за баница и т н. Всичко това в ограничено количество. Руснаците идват с мешка консерви , голяма част от които им дават за в къщи. Това е икономиката ни през 44та.


get написа:
vencivaleri1951 написа:
Победена страна , купонна система, и промишленост чиято продукция бе по малка от тази на ЗММ . Страна към която съседите и имаха териториални претенции, поради факта че втора вече световна война проявява агресия срещу тях. И тези претенции в Париж са подържани от Великите сили с изключение на една. И аргументите на тази Сила се свеждаха до едно. Агресор са били управниците на страната , а народът и е имал своята Съпротива, която пропорционално е равнозначна на тази на френската. Че пропорционално българите участват във втората фаза на войната с по голям относителен дял от този на французите. А участието на БКП в съпротивата е водещо. България е единствената страна от пакта, която не губи територия, а дори я увеличава-запазва анекса на Южна Добруджа , въпреки, че анекса е под диктовката на фюрера.
Ето това завари през 44та година БКП-страна пред втори Ньой, страна в която над 50% от домакинствата нямат тоалетна/въобще , а не тоалетна навън", страна в която над 90% от домакинствата не са електроснабдени, водата в дома е рядкост
и детската смъртност ужасяваща. Една от най бедните страни в Европа-днес сме пак там и смъртността също е ужасяваща


quote=bumerang]"... защо трябваше да си счупим държавата, ..."

Държавата я счупи БКП на 09.09.1944г.



... до цинизъм, откровен лъжец !! ЗАБРАВЯЙКИ ?

- България СЕ ВКЛЮЧИ НА СТРАНАТА НА ТРОЙНИЯ СЪЮЗ (през март 1941г.)- не без сириозният ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК от страна Съветска Русия.
- В резултат на което САМО ФИНАНСОВИТЕ ЗАГУБИ от дружбата ни с Хитлер, тогава другар на Сталин - ВЪЗЛИЗАТ: на ТРИ МИЛИАРДА РАЙХС-МАРКИ.

А от дружбата ни СЛЕД ДЕВЕТИ с другарят Сталин, той сощо ДРУГАР С РУЗВЕЛТ И ЧЪРЧИЛ - Само за ПЪРВИТЕ ТРИ СЛЕДВОЕННИ ГОДИНИ - загубите на България възлизат на близо ОСОМДЕСЕТ МИЛИАРДА БЪЛГАРСКИ ЛЕВА ... без в сумата да включвам и други(те) непреки СЪВЕТСКИ СБОРОВЕ.
Благодарение на Германия получихме Добруджа ... а "благодарение" на СЪВЕТИТЕ, загубихме ... Какво ?![/quote]
цитирай
23. getmans1 - БСП се опитаха да извадят ДПС и...
19.12.2020 17:06
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....
цитирай
24. get - До 22. vencivaleri1951 - Венци, с тези си пледоарии - ми звучиш досущ ... като ...?
19.12.2020 18:05
vencivaleri1951 написа:
Имаш вероятно предвид 1941 година, макар ,че и в 1914 година бяхме в подобен съюз.

Аз съм простосмъртен и достъпът ми е единствено до общодостъпната статистика. Тя е красноречива какво е България през 44та, 85 та и 2019та година.
-брой на население, смъртност, раждаемост, реколта, продукция и т н.

... неправилният ми дядо е в съвета на застрахователно дружество с немско участие. Според мирния договор немската собственост преминава в ръцете на руснаците. Както си е редно идва руски финансист/капитан/ със сътрудничка/сержант/ , да приемат собственост. Разбира се дружеството е в банкрут, но същият трябва да се потвърди официално. Правят т нар днес одит. Когато привършват работата решават да направят гала вечеря. Събират купони, купуват някакъв петел на пазара, масло и сирене за баница и т н. Всичко това в ограничено количество. Руснаците идват с мешка консерви , голяма част от които им дават за в къщи. Това е икономиката ни през 44та.


... представителя на селско-плетарската ни "творческа ЕнтелЕгинция" - в опита МУ членоразделно да измучи - нещо? Ама понеже е КАСКЕТЕН-ИНТЕЛИГЕНТ-СЕЛЯНИН-ПЛОЛЕТАРИЙ ... акъла му е стигнал, да сътвори НОВА ГЛУПОСТ - пишейки това?

blackpredator написа:

баси бурлеската
Плуто, анимационния мюлюционерски палаш,
да лае за ПЛУТОВСКО ПОВЕДЕНИЕ


Венци ... НЕ МИ ЦИТИРАЙ СТАТИСТИКИ - от 1941-44 години ... ами вземи прочети за БВП на глава на населението от 1918 г. равняваща се на подобната й от 1985 год и която в момента - през 2019-2020 година почти сме я достигнали ?!

Венци, на ортака ти СЕЛСКИЯ-ИНТЕЛЕКТ ... малко пояснение ... ГЕРОИТЕ НА ПЛУТОВСКИТЕ РОМАНИ ... е прието да ги зоват ТРИКСТЕР(и).
А самите ПЛУТОВСКИ, като романи са се появили поне ДВЕСТА ГОДИНИ ПО-РАНО В ЕВРОПА ... където са известни под съвсем друго име и термин?!

И в заключение ПОКАЗВАМ С КАРТИНКА - Как са изглеждали СЪВЕТСКИТЕ КОНСЕРВИ с които СЪВЕТСКАТА ВОЕННА СГАН е "хранила" нас БЕДНИТЕ "братушки"?

Адрес: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTCK3ztCnLuR--2TysiZ0geEWEPNPJjNVACCQ&usqp=CAU

А в РУСКАТА статия на този Адрес:
https://newizv.ru/news/society/12-02-2019/trizhdy-spasennye-kak-ssha-kormili-sovetskiy-soyuz

... можеш(м) прочете Как(?):

Трижды в истории СССР американская продовольственная помощь помогала стране выжить

Факти давам ВЕНЦИ - А не както теб, интелектуални полюции - без аргументационно-фактологическо покритие !!?
цитирай
25. vencivaleri1951 - Мисля, че е първото дело на КС-може и да бъркам
19.12.2020 18:20
Около 100народни представители първо /една четвърт/ а после още около 50-60 от Великото народно събрание предимно от БСП, искат от КС да се произнесе по законността на ДПС, като всички съдии предложени от СДС и ДПС гласуват за ДПС, а един от съдиите предложени от БСП се разболява. Гласовете са по равно и няма мнозинство. Предложението се отхвърля Мисля, че е есента на 91ва.


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....

цитирай
26. get - До 25. vencivaleri1951 - Отново "мотайки топката" пишеш глупости за да отклониш разговора ?!
19.12.2020 18:59
vencivaleri1951 написа:
Около 100народни представители първо /една четвърт/ а после още около 50-60 от Великото народно събрание предимно от БСП, искат от КС да се произнесе по законността на ДПС, като всички съдии предложени от СДС и ДПС гласуват за ДПС, а един от съдиите предложени от БСП се разболява. Гласовете са по равно и няма мнозинство. Предложението се отхвърля Мисля, че е есента на 91ва.


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....



На Агент "Сава" - по-известен като Ахмед Доган ... лично познавам, колегата от контраразузнаването - ПРОВЕЛ ВЕРБОВКАТА ? ... последвана от още няколко ПРЕ-ВЕРБОВКИ :))) ?!
Тъй като - ме натириха да работя в района.
Където ДВЕ ГОДИНИ преди това ... бе проведен процеса(фиктивен - защото бе ЛЕГИНДИРАНЕ ?) - СРЕЩУ ДВАМАТА ОСНОВНИ ПОДСЪДИМИ Доган и К. Дал. Така че съм имал възможност ОТ ИЗВОРА, ИНФОРМАЦИЯ ДА ЧЕРПЯ .
Трето: Непосредствено сред "ОБЯВЯВАНЕ НА ПЕРЕСТРОЙКАТА(в България)" - на двамцата "герои" бе дадена СЛУЖЕБНАТА БЯЛА ЛАДА НА ДеСе, с рег.№ В ....? ... за подпомагане ПОДГОТОВКАТА им ПО ОРГАНИЗИРАНЕ на Движението за права о свободи.
Четвърто: И след като МЕЧА НА ПАРТИЯТА - помагаше за организиране и при регистрацията на ДПС - видите ли "СеДе-раските" Конституционни съдии БИЛИ ПРОТИВ ОТМЯНАТА МУ ... Буха-ха-ха !!!?

Венци-и-и! Още ми е пред очите ИКОНОМИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК НА МНОЖЕСТВО ПРАВИТЕЛСТВА - червения професор Иван Ангелов ... който ЧИСТЕТЕШЕ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИМЕНАТА "българските" граждани с "турско-арабски" имена !!

Така че БАСНИТЕ СИ "СПОМЕНИ" - можеш да разправяш на събиранията, на младежката организация, на БСП(комунисти:)))) ?!!
цитирай
27. vencivaleri1951 - Хайде бягай да се водиш в ладата на " Сава"
19.12.2020 19:28




























Конституционен съд на РБ

Решение КС 4/92 (ДПС)
























































надолу











Конституционен съд на РБ‎ > ‎

Решение КС 4/92 (ДПС)





РЕШЕНИЕ № 4
от 21 април 1992 г.

по конституционно дело № 1 от 1991 г.,
съдия докладчик Александър Арабаджиев
(Обн., ДВ, бр. 35 от 28.04.1992 г.)


Конституционният съд в състав: Асен Манов - председател, и членове: Младен Данаилов, Цанко Хаджистойчев, Нено Неновски, Николай Павлов, Иван Първанов, Теодор Чипев, Милена Жабинска, Любен Корнезов, Пенчо Пенев и Александър Арабаджиев, в закрито заседание, проведено на 13 април 1992 г. с участието на секретар-протоколиста Снежана Петрова, разгледа докладваното от съдията Александър Арабаджиев конституционно дело № 1 от 1991 г.
Производството по делото е образувано въз основа на искане, направено от група народни представители от състава на Великото народно събрание. Искането, подписано от 93-ма народни представители, е заведено в Конституционния съд на 8 октомври 1991 г., т. е. непосредствено след конституирането на Конституционния съд. Списъкът на народните представители, които са го направили, е приложен към искането. Искането съдържа две части:
а) Конституционният съд да даде задължително тълкуване на разпоредбите на чл. 4, 5, 11, ал. 4 и чл. 44, ал. 2 от Конституцията на Република България;
б) Конституционният съд да се произнесе по конституционността на Движението за права и свободи (ДПС).
На 4 ноември 1991 г. по делото е постъпило ново искане, направено от 53-ма народни представители от състава на 36-то Народно събрание. Обозначено като "Допълнителна молба", то включва заявление на подписалите го, че се присъединяват към първоначалното искане, както





get написа:
vencivaleri1951 написа:
Около 100народни представители първо /една четвърт/ а после още около 50-60 от Великото народно събрание предимно от БСП, искат от КС да се произнесе по законността на ДПС, като всички съдии предложени от СДС и ДПС гласуват за ДПС, а един от съдиите предложени от БСП се разболява. Гласовете са по равно и няма мнозинство. Предложението се отхвърля Мисля, че е есента на 91ва.


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....



На Агент "Сава" - по-известен като Ахмед Доган ... лично познавам, колегата от контраразузнаването - ПРОВЕЛ ВЕРБОВКАТА ? ... последвана от още няколко ПРЕ-ВЕРБОВКИ :))) ?!
Тъй като - ме натириха да работя в района.
Където ДВЕ ГОДИНИ преди това ... бе проведен процеса(фиктивен - защото бе ЛЕГИНДИРАНЕ ?) - СРЕЩУ ДВАМАТА ОСНОВНИ ПОДСЪДИМИ Доган и К. Дал. Така че съм имал възможност ОТ ИЗВОРА, ИНФОРМАЦИЯ ДА ЧЕРПЯ .
Трето: Непосредствено сред "ОБЯВЯВАНЕ НА ПЕРЕСТРОЙКАТА(в България)" - на двамцата "герои" бе дадена СЛУЖЕБНАТА БЯЛА ЛАДА НА ДеСе, с рег.№ В ....? ... за подпомагане ПОДГОТОВКАТА им ПО ОРГАНИЗИРАНЕ на Движението за права о свободи.
Четвърто: И след като МЕЧА НА ПАРТИЯТА - помагаше за организиране и при регистрацията на ДПС - видите ли "СеДе-раските" Конституционни съдии БИЛИ ПРОТИВ ОТМЯНАТА МУ ... Буха-ха-ха !!!?

Венци-и-и! Още ми е пред очите ИКОНОМИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК НА МНОЖЕСТВО ПРАВИТЕЛСТВА - червения професор Иван Ангелов ... който ЧИСТЕТЕШЕ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИМЕНАТА "българските" граждани с "турско-арабски" имена !!

Така че БАСНИТЕ СИ "СПОМЕНИ" - можеш да разправяш на събиранията, на младежката организация, на БСП(комунисти:)))) ?!!

цитирай
28. getmans1 - . . . ПУНТА-МАРА Е ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА 6 ...
19.12.2020 19:38
... ПУНТА-МАРА Е ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА И ТИ Я РАЗРЕШЕ НАБЪРЗО ... 6 на 5 са гласовете и един удобно болен ... А, ЦЯЛАТА ХВАТКА Е РЕГИСТРАЦИЯТА ... съвсем друг е въпроса, че съдията не бива да е ПРИСТРАСТЕН ПЕДЕРАСТ

vencivaleri1951 написа:
Около 100народни представители първо /една четвърт/ а после още около 50-60 от Великото народно събрание предимно от БСП, искат от КС да се произнесе по законността на ДПС, като всички съдии предложени от СДС и ДПС гласуват за ДПС, а един от съдиите предложени от БСП се разболява. Гласовете са по равно и няма мнозинство. Предложението се отхвърля Мисля, че е есента на 91ва.


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....



... Чл. 4. (1) Конституционният съд се състои от 12 съдии, 1/3 от които се избира от Народното събрание, 1/3 се назначава от президента на републиката и 1/3 се избира на общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.
цитирай
29. vencivaleri1951 - и още нещо подполковник
19.12.2020 20:12
Каскетът е вече атрибут от парадната униформа на възпитаниците от школата в Симеоново. Не споменавам патрона и , защото не го заслужавате.

Какъв брутен продукт през 18та година на миналия век сравнен с 18та да кажем на този. Това само милиционер може да го каже. А онзи по времето на Иван Шишман.
Ти на практика знаеш ли какво е брутен продукт? Това са заплатите плюс съвкупната печалба. И как би го изчислил през20те на миналия век, като 90% от домакинствата са обхванати от просто стоково производство? Тоест 90% от домакинствата не получават паричен доход или получават много малък такъв от продажбата на продукти извън необходимите им за възпроизводство.
Как би изчислил например производителността като тогава са работели и децата от съвсем млада възраст? И каква производителност във военни години.
Ако някой е правил подобни напъни да изчислява производителност и брутен продукт по данъчните регистри е откровен лунатик.
И въобще брутният продукт е много хлъзгав икономически инструментариум и е общо взето показател не до там значим, за жизнения стандарт . Той е зависим пряко от цената на продукта.
Един и същ продукт произвеждан и продаван в различни страни, в различни периоди надгражда различен брутен продукт. Тоест един хляб в нас ако е 1 лв, в германия 2, в САЩ 3 то имаме три различни надграждания на БВП. Същото е и за различните периоди от време.
билетчето трамвай надграждаше 6 ст върху БВП, та да стигнем да днешните 2 лв , или колкото беше там. Впрочем БВП тогава когато билетчето беше 6 ст се наричаше Чиста продукция, а производителността и -обществена производителност на труда.
Да сравниш БВП, производителност и прочие с век разлика не , че не е възможно на теория, но е ненужно и изключително трудоемко . Не знам да е правено, а е и необходимо вероятно изчислителен център.
цитирай
30. bumerang - Счупиха я комунистите като завзеха ...
19.12.2020 20:19
Счупиха я комунистите като завзеха властта с преврат, проведоха уж народен съд, създадоха садистки лагери на смъртта, избиха десетки хиляди българи, национализираха земята и цялата частна собственост, изгониха селяните в панелките, създадоха суровиннозависима от СССР икономика, която търгуваше основно в рамките на сив, показаха как се живее по законите на партийния протекционизъм и шуробаджанащината, опорочиха народа, след 45 години я докараха до фалит и тръгнаха да стават капиталисти. Да припомням ли кои бяха основните приватизатори? Само че да направиш от капиталист пролетарий е лесно - достатъчно е да му откраднеш собствеността, но да направиш от пролетарий-комунист капиталист-мениджър е трудно - не е достатъчно да му подариш завод и да е завършил АОНСУ, а трябва да го е наследил от баща си. Просто няма смисъл да се обяснявам. Човек, който е бил галеник на тази партия, никога няма да признае престъпленията й, макар че режимът й е обявен със закон за престъпен.

Пп:
Г.Марков,
(когото очистиха същите, защото им убиваше):

""...Веднъж министърът на леката промишленост ме попита какво липсва в работата на новите работници. Отговорих: „Страст!“ Не зная дали отговорът ми бе разбран. Нашите хора имаха студено, безстрастно отношение към работата си. Тя нито ги вълнуваше, нито ги интересуваше. Колко пъти ми беше казвано в очите: „Аз не искам работа, служба ми дай!“

Нарочно изтъквам разликата между двата типа работници, старите и новите, за да противопоставя трудовия морал на два различни свята, които така ярко се открояваха в делниците на фабрика „Победа“. И едните, и другите бяха излезли от един и същ народ, с едни и същи традиции, а колко много се различаваха. С течение на времето фабриката се разрасна, капацитетът й значително набъбна, внесоха се нови машини и нова технология, но аз не мисля, че основното работническо отношение към работата се измени значително. По-късно и в други предприятия срещнах същото. И това не беше само в индустриалното производство, а навред. Работа през куп за грош, ден за ден, само да се отчете, да се отбие номерът — така беше и в земеделието, и в търговията, и в учебните заведения, и в администрацията, че и в изкуството и литературата."

Спомен от началото на трудовия му път.
цитирай
31. starforlife - ~ 29. vencivaleri1951
19.12.2020 20:48
И защо е нужна цялата тази "икономическа" еквилибристика?
Не е ли достатъчен фактът, че ВСЯКА една държава, в която НЕ Е управлявал социалистическият ИДИОТ, е 100 пъти по-напред в развитието си (както икономическо, така и чисто социално) от тези, които бяха под СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БОТУШ?

Бумеренг ти го казва повече от неоспоримо, Пудриери1951, но лицемерието ти е прекалено много и прекалено вкоренено в манталитета ти, за да признаеш правотата в думите й.
цитирай
32. get - До 27. 29. vencivaleri1951 - Ай дръж се малко ПО ВЪЗПИТАНО Плуте или БРУТЕ убиец на Република България - по заповед от Кремъл ! ?
19.12.2020 21:00
ПЪРВО: Пак повтарямя БВП (по паритета на покупателната способност) на глава от населението.
ВТОРО: Няма КАК ДА СЕ ВОЗЯ НА ДЪРЖАВНАТА ЛАДА - тъй като тя бе в щата на Държавна сигурност ... и преотстъпена на Ахмед Доган ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯТА на "Движението" му!!

ТРЕТО: Гледам ЗА ДОСТОВЕРНОСТ - си ми приложил РЕШЕНИЕТО НА КОНСТУТИЦИОННИЯ СЪД ... Ма тогава, ДОКАТО станеш КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ - знаеш ли през КАКВИ ЦЕДКИ ПО ДОКАЗВАНЕ на ПАРТИЙНАТА СИ ВЯРНОСТ СЛЕДВАШЕ ДА МИНЕШ ?

Така че, не знам съдията, дали е БИЛ, ТИПИЧНО ЗА ЛЕВИЧАРИТЕ-ХОМОСЕКСУАЛИСТ ... ама е бил ДОКАЗАНО ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА - Тя и ЕДИНСТВЕНАТА РЪКОВОДЕЩА СИЛА в страната съгласно член 1-ви на Живковата конституция !!

ПОДЧЕРТАВАМ - Движение за права и свободи бе учредено на 4 януари 1990 год. Пак през същият месец и година е извършена СЪДЕБНАТА МУ РЕГИСТРАЦИЯ !!!

И понеже СПОРЕД ТЕБ - на мен милиционер, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА - Хайде да прочетем КАКВО КАЗВА съветника и текстописец на Т. Живков - вече не между живите, Костадин Чакъров в едно от интервютата (му) по ВЪПРОСА - за появата и ролята на ДПС ?

Цитати от интервюто:

"Костадин Чакъров: Това така, ето сега нещо, което по турския въпрос.
КОРИТАРОВ: А, по турския въпрос много важно.
Костадин Чакъров: Да, значи по т.нар процес, който течеше у нас. Това, КОЕТО АКТИВИЗИРА СЪБИТИЯТА през 1989 година БЕШЕ, че Тургут ЙОЗАЛ беше на посещение в Съветския съюз, СРЕЩНА СЕ С ГОРБАЧОВ. На тази среща, ГОРБАЧОВ РЯЗКО, ОТРИЦАТЕЛНО СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРСКОТО ДЪРЖАВНО И ПАРТИЙНО РЪКОВОДСТВО по националния въпрос, имайки В ПРЕДВИД РАБОТАТА С МЮСЮЛМАНИТЕ ...
КОРИТАРОВ: Възродителният процес.
Костадин Чакъров: ...т.нар, Възродителен процес и т.н, Гайдар Алиев, който тогава беше член на Политбюро и отговаряше за националностите излезе, и ...

КОРИТАРОВ: Секретар на Азербайджан.
Костадин Чакъров: ... и секретар, да и после на Азербайджан и т.н. Каза,че съветското партийно и държавно ръководство няма да толерира отношения на накърняване верските чувства на мюсюлманите никъде по света ...

КОРИТАРОВ: Така.
Костадин Чакъров: ... т.е, това се отнасяше за нас. Йозал, след като се завърна даде на Анкара позиция за остър курс и тъй като ние имахме, доста беше разбит турският разузнавателен шифър, ние получихме информация за готвени остри действия оперативни. Така пламнаха събитията в Североизточна България и т.н, всъщност тогава Турското националноосвободително движение, водено от Доган се активизира ... (и това „активизиране” – българските „чекисти”, ги „завари НЕПОДГОТВЕНИ” – доп.м.)

КОРИТАРОВ: Каква беше ролята на Доган, между другото, защо руснаците, така го подкрепяха ...
Костадин ЧАКЪРОВ: Те го подкрепяха, тъй като опитът да бъде ударен Живков през дисиденти не успя. (…)"

................
От тук КРАЙ НА ЦИТАТИТЕ и МОИ кратки БЕЛЕЖКИ-РАЗЯСНЕНИЯ:
А) Доган е вербуван … много по-рано от тези събития, известни като „възродителен процес” от ДС, (по точното е Военното разузнаване д.м.) …
Б) освен това „партията на Доган”, играше ролята на реекспортьор от България на съветски … пардон руски енергоносители …
В) с което получаваше особено големи дивиденти и се самоиздържаше … тук спирам и ви оставям??!
- САМИ да се сещате: КОИ СТОЯХА ЗАД, ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ, последвани от „възродителния процес” –
Г) ЦЕЛЯЩИ усложняване вътрешно-политическото положение за БКП, оглавявана от неудобният за Горбачов, Живков;
Д) Плюс - изпадане на България в политическа изолация … ДЪЛГОВА КРИЗА и мораториум … довели накрая до
Е) „10-ти ноември” … с
Ж) цел ДЕМОНТАЖ НА СОЦИАЛИЗМА … и последващото
З) разграбване на националното богатство В БЪЛГАРИЯ … и
И) въвеждане на нещо, за КОЕТО ВИ/НИ/ ИЗЛЪГАХА, че било ДЕМОКРАЦИЯ!
(…)Ако не ви е известно? - Костадин Чакъров бе, политически съветник на Тодор Живков, а ИНТЕРВЮТО Е ДАДЕНО за Нова телевизия в предаването “Коритаров Live” - на …?!



- Прочете ли го ПЛУТЕ ... и активен член в клубовете за ПОДКРЕПА НА ПЕРЕСТРОЙКАТА ... и ведин ГРОБОКОПАЧ НА СОЦИАЛИЗМА, от което БУРЖОА-КОМУНИСТ ?!
цитирай
33. librarian - Здравейте, getmans! :-)
19.12.2020 21:09
Убедила съм се, че с "бивши" комунисти спорът е невъзможен и чиста загуба на време.
Никога няма да признаят престъпленията си и това, че докараха държавата ни до това плачевно състояние, от което излизането и възстановяването ще бъде продължително и мъчително.
цитирай
34. getmans1 - Убедила съм се, че с "бивши...
19.12.2020 21:41
librarian написа:
Убедила съм се, че с "бивши" комунисти спорът е невъзможен и чиста загуба на време.
Никога няма да признаят престъпленията си и това, че докараха държавата ни до това плачевно състояние, от което излизането и възстановяването ще бъде продължително и мъчително.


... Здравей librarian, не съм съвсем съгласен ако гледаме „общо„ защото те бяха почти един милион ... от друга страна като погледне човек май, че и тогава са били нейде 80-100 хил. останалите „вземи билета, плати членския„ и си глей живота, че иначе няма отървия като те нарочат ... това е факт неоспорим
цитирай
35. vencivaleri1951 - Не е пунта Мара
19.12.2020 22:21

искането е от депутатите на ВНС, а решението е в режима на обикновеното НС. Съвсем други хора поискаха изваждането на ДПС и КС се моткаха много време преди да се получи договарянето. А искането тръгна след като Доган заплаши със забраната на БСП. И първият и във втория път във Властта БСП имаше мнозинство, първият път конституционно дори, ако не се лъжа. И първия и втория път във властта СДС нямаше мнозинство и бе подържано от ДПС. От там и репликата на Костов, че ДПС е проклятието на България. Това е втората причина СДС да даде фира. Царя също. БСП беше на път , ако не да изчезне като СДС, то да се свие до фракция без значение.


getmans1 написа:
... ПУНТА-МАРА Е ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА И ТИ Я РАЗРЕШЕ НАБЪРЗО ... 6 на 5 са гласовете и един удобно болен ... А, ЦЯЛАТА ХВАТКА Е РЕГИСТРАЦИЯТА ... съвсем друг е въпроса, че съдията не бива да е ПРИСТРАСТЕН ПЕДЕРАСТ

vencivaleri1951 написа:
Около 100народни представители първо /една четвърт/ а после още около 50-60 от Великото народно събрание предимно от БСП, искат от КС да се произнесе по законността на ДПС, като всички съдии предложени от СДС и ДПС гласуват за ДПС, а един от съдиите предложени от БСП се разболява. Гласовете са по равно и няма мнозинство. Предложението се отхвърля Мисля, че е есента на 91ва.


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:

БСП се опитаха да извадят ДПС извън закона , като формирование на етническа основа. Можеш да провериш , чии конституционни съдии попречиха на този акт.


... КОГА СТАНА ТОВА, ЧЕ ДА ПРОВЕРЯ ....



... Чл. 4. (1) Конституционният съд се състои от 12 съдии, 1/3 от които се избира от Народното събрание, 1/3 се назначава от президента на републиката и 1/3 се избира на общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

цитирай
36. vencivaleri1951 - Колко милиционера трябват, та някой да вдене
19.12.2020 22:24
Написах, че на теория може да се случи, но нито е нужно и би било много трудоемко.

Поразмърдай си мозъка малко. Престави си по голямата част от домакинствата , които са абсолютно затворени икономически субекти и участват на пазара с не повече от 10 % паричен актив.

Тоест новосъздадената стойност /като цяло това е БВП/ на домакинството е едно, две прасета, Теле, млечни продукти, зърно извън посева, варива , плодове и зеленчуци. 80% от това изяжда, 20% продава. И така няколко стотин хиляди домакинства.
Известен процент има продадена земя и дърва .
Как би могъл да се изчисли БВП. Остойностява се всичко това според данъчните регистри с уговорката , че всички домакинства са дали точни данни. Прибавя се и положителния резултат от занаятчии, банки, данъци, кредити и лихвите по тях, предприемачи ...и получаваме някакво число, което условно можем да наречем брутен продукт. На практика нито ще е верен, нито ще е нужен.
Защо се следи БВП, производителност днес...Ами основно да не се влезе в неконтролиран преразход, като се стремим заплатите да не изпреварват производителността. Защо да го правят в България това движение през началото на миналия век, когато много малка част от населението е получавало заплата? И по какъв начин е могла да реагира държавата по отношение на производството и потреблението на тези самостоятелни субекти?
Намери поне един отчет преди девети септември където да има ред в който да се попълва данни за БВП, производителност, баланс...
Погледни репарациите които сме задължени да плащаме след ПСВ Ами те са основно в зърно, говеда, овце, дървен материал, свине, млечни произведения. Данъците които плаща основната част от населението са също в натура. Какъв брутен продукт и за чий ти е??? Ако си смлял , смлял...но тази тема точка

За ДПС

Лично аз смятам за правилно решението на КС. Имаше дебат в партията и сериозно различие между активния електорат и ръководството на партията. Припомням , че бях тогава председател на БСП в Кирковски Район/ Триадица/ На великите депутати нямаше как да се въздейства-тогава сред тях почти нямаше" пешки" , а много от тях бяха успели хора. Стотина от тях се организираха и подадоха запитването. На косъм беше през 91ва да се случи.
Не трябваше да се случва, защото косовският вариант можеше да се случи първо при нас още през 90те. Нямаше кой да ни помогне, а Турция излизаше вече от статуса на регионална сила и имаше , и има равностойна армия на французи и англичани.
Конституционните съдии бяха предложени на паритетен принцип-от всички фракции. Говоря за първия КС-след това знаем какво се случва.
Тоест аз не споря кой , как и защо гласувал. Само казах че през 91ва една четвърт от народните представители правят запитване за законността на ДПС , защитавайки тезата че ДПС е на етническа основа и фракцията е незаконна. През 90та когато ДПС е създадено имаме режим на друга конституция, която не третира този въпрос. След приемането на новата конституция запитването и тълкуването е допустимо, което КС и прави. Аз ли трябва на теб юриста да ти обяснявам "азбуката"

[quote=get]ПЪРВО: Пак повтарямя БВП (по паритета на покупателната способност) на глава от населението.
ВТОРО: Няма КАК ДА СЕ ВОЗЯ НА ДЪРЖАВНАТА ЛАДА - тъй като тя бе в щата на Държавна сигурност ... и преотстъпена на Ахмед Доган ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯТА на "Движението" му!!

ТРЕТО: Гледам ЗА ДОСТОВЕРНОСТ - си ми приложил РЕШЕНИЕТО НА КОНСТУТИЦИОННИЯ СЪД ... Ма тогава, ДОКАТО станеш КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ - знаеш ли през КАКВИ ЦЕДКИ ПО ДОКАЗВАНЕ на ПАРТИЙНАТА СИ ВЯРНОСТ СЛЕДВАШЕ ДА МИНЕШ ?

Така че, не знам съдията, дали е БИЛ, ТИПИЧНО ЗА ЛЕВИЧАРИТЕ-ХОМОСЕКСУАЛИСТ ... ама е бил ДОКАЗАНО ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА - Тя и ЕДИНСТВЕНАТА РЪКОВОДЕЩА СИЛА в страната съгласно член 1-ви на Живковата конституция !!

ПОДЧЕРТАВАМ - Движение за права и свободи бе учредено на 4 януари 1990 год. Пак през същият месец и година е извършена СЪДЕБНАТА МУ РЕГИСТРАЦИЯ !!!

И понеже СПОРЕД ТЕБ - на мен милиционер, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА - Хайде да прочетем КАКВО КАЗВА съветника и текстописец на Т. Живков - вече не между живите, Костадин Чакъров в едно от интервютата (му) по ВЪПРОСА - за появата и ролята на ДПС ?

Цитати от интервюто:

"Костадин Чакъров: Това така, ето сега нещо, което по турския въпрос.
КОРИТАРОВ: А, по турския въпрос много важно.
Костадин Чакъров: Да, значи по т.нар процес, който течеше у нас. Това, КОЕТО АКТИВИЗИРА СЪБИТИЯТА през 1989 година БЕШЕ, че Тургут ЙОЗАЛ беше на посещение в Съветския съюз, СРЕЩНА СЕ С ГОРБАЧОВ. На тази среща, ГОРБАЧОВ РЯЗКО, ОТРИЦАТЕЛНО СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРСКОТО ДЪРЖАВНО И ПАРТИЙНО РЪКОВОДСТВО по националния въпрос, имайки В ПРЕДВИД РАБОТАТА С МЮСЮЛМАНИТЕ ...
КОРИТАРОВ: Възродителният процес.
Костадин Чакъров: ...т.нар, Възродителен процес и т.н, Гайдар Алиев, който тогава беше член на Политбюро и отговаряше за националностите излезе, и ...

КОРИТАРОВ: Секретар на Азербайджан.
Костадин Чакъров: ... и секретар, да и после на Азербайджан и т.н. Каза,че съветското партийно и държавно ръководство няма да толерира отношения на накърняване верски
цитирай
37. getmans1 - . . . АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ...
19.12.2020 23:14
... АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ НЕЩО МЕ ОТКРЕХВАШ БЕ ... ПУНТА-МАРА СА твоите сметки ... ТО СДС си беше вошето, че съдиите ли ... ТАКА НАПРЕГНАХТЕ ХОРАТА, ЧЕ ЗА МОЛКО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЩЯХТЕ ДА ПРЕДИЗВИКАТЕ С ИГРИТЕ СИ

„РАЗГРАДСКА РЕПУБЛИКА„ за пръв път ли чуваш, а ... в коя парламентарна група бяха първите националисти, разни Минчоминчовци и т.н. ... ЗАТОВА КОЕТО ПРЕДИЗВИКАХТЕ ТОГАВА СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ... ЗАКРИВАНЕТО

vencivaleri1951 написа:

искането е от депутатите на ВНС, а решението е в режима на обикновеното НС. Съвсем други хора поискаха изваждането на ДПС и КС се моткаха много време преди да се получи договарянето. А искането тръгна след като Доган заплаши със забраната на БСП. И първият и във втория път във Властта БСП имаше мнозинство, първият път конституционно дори, ако не се лъжа. И първия и втория път във властта СДС нямаше мнозинство и бе подържано от ДПС. От там и репликата на Костов, че ДПС е проклятието на България. Това е втората причина СДС да даде фира. Царя също. БСП беше на път , ако не да изчезне като СДС, то да се свие до фракция без значение.



цитирай
38. novitejivotni - https://skrepohistory.livejournal.com/412.html
20.12.2020 06:43
Към get :
"Трижды в истории СССР американская продовольственная помощь помогала стране выжить"
Не 3, а 6.
И както върви, ще да видим и седми път.
цитирай
39. vmir - Бот Венцо е дотолкова възторгнат от качествата на Секерджийска
20.12.2020 09:08
и потресен от нищожността на критиците й, че ако зависеше от него, щеше да я направи поне министър на вътрешните работи за да коли несъгласните с нож както по нейно настояване са заклали детето в с. Равногор. Да видят всички и да си правят добре сметката дали и те ще си крият сиренцето от Нанка и сие. Защото бот Венцо е много добър и справедлив, той вероятно няма да коли никого, а само ще окуражава и ще дава възможност на талантите да се изявяват. Ще напомни загрижено на бременните жени, че сега е точния момент да правят барикади и ще търси президент като Лукашенко да ходи с навирен АК-47 да видят всички как се пази власт. И щеше да засипе с медийна осанна всеки принос за убийството на поне един несъгласен с представите му за справедливост.
цитирай
40. get - До 38. novitejivotni - Говорим за ВРЕМЕВИЯ ПЕРИОД - когато на територията на Империята Русия ... ?
20.12.2020 10:18
novitejivotni написа:
Към get :
"Трижды в истории СССР американская продовольственная помощь помогала стране выжить"
Не 3, а 6.
И както върви, ще да видим и седми път.


... от ЕДРИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ - бе създадена УТОПИЯТА с претенции за държава с име СЪВЕТИЯ !

А за ОПАСНОСТТА ОТ СЪЗДАВАНЕ НА ЕДНА ТАКАВА "СЪВЕТИЯ" в България - народния представител Кр. Пастухов - предупреждава НИСКОЧЕЛИТЕ й, български ПОКЛОННИЦИ - още пез 1921 год. - казвайки:

"Аз имам куража да заявя пред Събранието,
че установяването на съветска власт в България, ако това стане един ден,
не ще доведе мир, а война,
не ще установи национална независимост и народен суверенитет,
а подтисничество…
България ще бъде превърната в съветска провинция.
И ако някога вие станете министри/към комунистите в залата/,
не вие,
а Москва ще определя външната политика на България.“


Заради това му изказване - ВЕЧЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО - злопаметните руски-марксисти, от България ... удушиха Кр. Пастухов в затвора, КЪДЕТО ГО БЯХА ПРАТИЛИ - ПРОТИВОЗАКОННО !!
цитирай
41. starforlife - Аз ще си позволя да повторя:
20.12.2020 12:23
Не е ли достатъчен фактът, че ВСЯКА една държава, в която НЕ Е управлявал социалистическият ИДИОТ, е 100 пъти по-напред в развитието си (както икономическо, така и чисто социално) от тези, които бяха под СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БОТУШ?

И същевременно ще разширя с нови 2 въпроса към Пудриери1951 и всеки комуняшки изклецяк:
Въпрос първи: Факт ли е, че САЩ няколко пъти оказват помощ, спасявайки СССР/Русия от колапс?
Въпрос втори: Обратното случвало ли се е някога?
цитирай
42. starforlife - И всъщност в светлината на поставените два нови въпроса по-горе:
20.12.2020 12:24
Не е ли релевантна (та чак ноторна - та чак ноторна) в случая СССР/Русия <-> САЩ приказката "Храни куче да те лае"?
цитирай
43. get - До 41.42. starforlife - Приятелю Стоименов ... Да не прибързваме да пеем ОСАННА ... ?
20.12.2020 13:33
starforlife написа:
Не е ли достатъчен фактът, че ВСЯКА една държава, в която НЕ Е управлявал социалистическият ИДИОТ, е 100 пъти по-напред в развитието си (както икономическо, така и чисто социално) от тези, които бяха под СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БОТУШ?

И същевременно ще разширя с нови 2 въпроса към Пудриери1951 и всеки комуняшки изклецяк:
Въпрос първи: Факт ли е, че САЩ няколко пъти оказват помощ, спасявайки СССР/Русия от колапс?
Въпрос втори: Обратното случвало ли се е някога?


Тъй като ФИНАНСОВИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - базиран в САЩ бе този, който докара руската(ленин-сталинова) през 1917 год. а по-късно германската(хитлерова) СЪВЕТИЯ на власт!!?

Като веднага правя уговорката - ЕДРИЯТ БАНКОВ//ФИНАНСОВ КАПИТАЛ е този КОЙТО СТОИ ЗАД "световните пролетарски революции"!

Чрез това той се стреми - подчинявайки, да унищожи - в лицето на ПРИДПРИЕМЧИВИТЕ И СЪЗИДАТЕЛНИ сили и ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОСНОВИ - на обществата с ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!!
Пак подчертавам ПОРАДИ ВАЖНОСТТА ... ДЕМОКРАТИЧНИ ОСНОВИ НА ПАЗАРНАТА - за разлика от ТИРАНИЧНОСТТА НА ПЛАНОВО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИКОНОМИКА и ДЪРЖАВА!!

Руския-болшевизъм и германския-фашизъм са ДВУЯЙЧНИ-БЛИЗНАЦИ ... пръкнали се от утробата на КУЧКАТА с име ЕДЪР ФИНАНСОВО-ЛИХВАРСКИ КАПИТАЛ!
Този КАПИТАЛът(!) - Е СИЛАТА СТОЯЩА, И ПРИЧИНА за УНИЩОЖАВАНЕТО НА ИСТОРИЧЕСКИ САМОФОРМИРАЛИ СЕ и от това НОРМАЛНИ - ЧОВЕШКО-ХУМАННИ общества!

Именно поради същото, НАЙ-ГОЛЕМИ са ФИНАНСОВИТЕ МАРКСИСТИ ... тези намиращи се на Уол-стрийт ?! ... много по-големи МОНОПОЛИСТИ от ПОДОБНИТЕ ИМ - и техни аргати, "политическите" МАРКСИСТКИ-ОЛИГАРСИ, кат наш Венци ?!

Така че, отново ще припомня, И ДО ДНЕС АКТУАЛНИЯ - ПРИЗИВ-ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ на Юлиус Фучик - казан преди смъртта му?

Lidе, mеl jsem vаs rаd. Bdеte! ...

„Хора, обичах ви. Бдете!
...
Защото КУЧКАТА от чиято утроба се пръкна фашизма и болшевизма е все още жива!
- Хора бдете!"
И аз антикомуниста, ще допълня!... Хора обичам ви! - СЪБУДЕТЕ СЕ !!?

П.П.
За тези - които не са разбрали, поради новостта и от там сложност за осмисляне социално-философско концепции - Пояснявам, чрез сентенцията?

"Всяка власт - развращава - абсолютната, абсолютно."
А това е по причина, ЧЕ СЕ Е ОТКЪСНАЛА ОТ КОНТРОЛА НА НАС - СОЦИУМА ?
цитирай
44. getmans1 - ДО - 43. get - До 41 - Приятелю Стоименов ... Да не прибързваме да пеем ОСАННА ... ? 13:33
20.12.2020 17:36
ГЕТ, това обяснение е твърде лесно и просто ... и обикновено върви в съпровод на интернационала ... ДА, има данни за бурното развитие на руската икономика в края на 18 и началото на 19 век с прогноза до 25 г. да е водеща в Европа ... учудващото в случая е, че със същите Доводи които сега изтъкваш избухва ПСВ ... НЕ ТИ ЛИ Е СЪМНИТЕЛНО ТОВА, още повече като имаш предвид, че се приписват и за октомврийската революция, Хитлер после ВСВ и най-накрая за края на студената война ... СЕГА ПЪК И ХИБРИДНАТА ... на мен това ми е съмнително защото от всеки икономически бум независи в коя точка на Земятя се намира пак финансовия капитал печели
цитирай
45. get - До 44. getmans1 - Ами ЦИТИРАМ РЕЗУЛТАТИ ОТ МОИ ПРОУЧВАНИЯ ... Както бе примерно, че ... ?
20.12.2020 19:24
getmans1 написа:
ГЕТ, това обяснение е твърде лесно и просто ... и обикновено върви в съпровод на интернационала ... ДА, има данни за бурното развитие на руската икономика в края на 18 и началото на 19 век с прогноза до 25 г. да е водеща в Европа ... учудващото в случая е, че със същите Доводи които сега изтъкваш избухва ПСВ ... НЕ ТИ ЛИ Е СЪМНИТЕЛНО ТОВА, още повече като имаш предвид, че се приписват и за октомврийската революция, Хитлер после ВСВ и най-накрая за края на студената война ... СЕГА ПЪК И ХИБРИДНАТА ... на мен това ми е съмнително защото от всеки икономически бум независи в коя точка на Земятя се намира пак финансовия капитал печели


... БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО е пращало "пар-авион" на другарят генерал Славчо Трънски - пратки с ЛИРИ СТЕРЛИНГИ ?
И въпреки, че другарят партизанин е БИЛ КЛАСОВ ОСЪЗНАТ - съвсем не се е гнусял ДА ПРИЕМА ... ЩЕДРАТА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ОТ БРИТАНСКИТЕ "КАПИТАЛИСТИ" ?
- Това вече съм го Цитирал, в контекста ПАСАЖА ОТ АВТОРОВАТА КНИГА на самият Трънски - ПРИ ТЕБ?!

Но лошото е още ПО ... тъй като за подобно ЩЕДРО ФИНАНСИРАНЕ ОТ СВЕТОВНИЯ БАНКОВ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - но вече ЗА БОЛШЕВИКИТЕ ... се коментира при автори Ел. Хереш, А. Сатън ... та дори и при руско-пишещите Кара-Мурза и Бунич.

Още по интересно става ако прочетем написаното през 1921 год. В американския ВЕСТНИК, "Ню Йорк Хералд Трибюн":

"Излиза, че извършващата се в Русия болшевишка революция в действителност представлява една гигантска финансова операция, целта на която е да се изтръгнат от руски контрол огромни парични средства и да се прехвърлят под контрола на европейските и американските банки. Навярно истинските подбуди за тези действия са известни само в Кремъл. Но сега вече определено може да се каже: колкото и да държат на войнствени речи за световна болшевишка революция и за неизбежната катастрофа на капитализма, Ленин и Ко изглежда не съзнават, че всъщност правят всичко, за да осигурят за дълги години процъфтяването и стремителния ръст на нашата икономика и стабилността на долара."

А това става - КОГАТО ВЕЧЕ ЗАВЗЕЛИ ВЛАСТТА, С ПОМОЩА НА ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН-КАГАЛ БОЛШЕВИКИ - ЗАПОЧВАТ ДА ВРЪЩАТ ЗАЕМИТЕ ... ОГРАБВАЙКИ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО И ОБИКНОВЕННИЯ РУСКИ НАРОД!

Позволявам (си да) Припомня - Факти?!
1. След образцово проведеният - Дворцов преврат по поръка от Кремъл. Дойде "Десети ноември" :)))
2. В резултат - държавния секретар Дж. Бейкър ПРОВЕДЕ през февруари 1990г. СРЕЩА С ДИСИДЕНТИТЕ в НРБ ... на която ОБЯВИ произхождащият от тежка комунистическо-аристократична фамилия Андрей Луканов - за ГЛАВЕН "дисидент-демократ" на Републиката :))) - Това забравихте ли го ?!
3. ДА ВИ ПРИПОМНЯ пак от същият - предвид предстоящото "да се запази ~ разпадне Югославия" ... в контекста на което той каза:
"... нямаме наше куче в тази битка" - Кво стана с Югославия ... дойде демокрацияjd или гражданската война ?!
цитирай
46. getmans1 - Нищо не е забравено ГЕТ, но този р...
20.12.2020 21:57
Нищо не е забравено ГЕТ, но този разговор винаги ще е като онзи спор „кокошката или яйцето„ и нищо няма да произлезе от него ... някои неща трябва да се приемат такива каквито са ... въпросът е, че ако ни се налага да изминен едно разстояние примерно, от т.А до т.В то за предпочитане е най-лесния път, не казвам най-прекия...
цитирай
47. get - До 46. getmans1 - Аратлик, от младостта си до зряла възраст СЕ БОРИХ С ЛЪЖАТА - Защото е ... ?
20.12.2020 22:26
getmans1 написа:
Нищо не е забравено ГЕТ, но този разговор винаги ще е като онзи спор „кокошката или яйцето„ и нищо няма да произлезе от него ... някои неща трябва да се приемат такива каквито са ... въпросът е, че ако ни се налага да изминен едно разстояние примерно, от т.А до т.В то за предпочитане е най-лесния път, не казвам най-прекия...


... майката на престъплението!

За мен българина и офицера - недостойно е да мълча, защото безразличието е което докарва бедите ни.
Та като едни действително милеещи за страната и народа ни българи - следва на наричаме нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена. Пък било чрез това - да влизаме в конфрикт с "големият брат"!

Именно тази част от обществото, комунистите, които бяха възпитани в дух на КОНФОРМИЗМА към Кремълската метрополия ... сега ОТНОВО са най-удобните слуги за коя и да е метрополия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6187401
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930